Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 85 010
  • 975
  •   1
Отговори
# 540
Да, дамата чакаше от поне час, аз за тези 5 мин изчаках 2 часа и половина за да ме вмести между другите. Но не ме е върнал (а и не беше спешно просто реши да ме успокой). Идеята ми беше, че в никакъв случай не мога да кажа нещо лошо за отношението му, а в същото време и на тях има кой да им вдига скандали, та и те сигурно се напрягат в някакви моменти. Това с часовете на всички е ясно, че се получава, защото всеки преглед е свръх подробен, а има и по заплетени случаи, които още повече забавят, но в крайна сметка е въпрос на приоритети. Когато за 6 години загубиш 5 бебета най-малкия ти проблем е, че ще изгубиш 1 ден пред кабинета - въпрос на приоритет и както казах за мен това са хора без проблеми иначе нямам обяснение за такова поведение, на каквото станах свидетел.

# 541
Пуснали са анкета за удовлетвореност на пациентите. Попълнете, белким нещо се промени.

# 542
Lunae, тъй като и аз имам загуби, с какво подходът на Сигридов беше по-различен - откри проблема за загубите, или назначи друга терапия?

# 543
Ами тя при мен историята е дълга, но на кратко - още от преди да правя опити за бебе знаех, че съм с двурога матка, но ми бяха казали, че не е проблем, няма нужда от корекция. След 1-ва загуба (мисед аборт) реших да я коригирам - направиха ми хистероскопия, пуснахме всякакви изследвания - имам тромбофилии, хашимото и т.н. - назначиха вливки октагам, фраксипарин и други неща и стигнах до 31 г.с. всичко според лекарите беше идеално и една сутрин просто се събудих и не усещах бебето... Сърцето беше спряло, поред лекарите заради двойно увита пъпна връв... След това имам още 2 биохимични и 1 мисед... Всички ми повтаря ха само "всичко ти е наред, случва се..." др Сигридов като разгледа документите видя отклонения в нормите и при БХС и при другите морфология, каза, че бебче е страдало дълго от липса на кислород, но никой не е видял... Матката ми беше с 1000 срасвания и огромен септум. Каза, че с тази матка може да "отгледа" бебе максимум до 20 г.с. и то зависи къде се закрепи. Подхода в терапията, след като др Ковачев коригира матката беше различен, но го определи др Ковачев (основно той проследи всичко и преди и по време на бременност). При др Сигридов съм ходила за феталните морфологии само. Др Ковачев включи терапия с медрол (имам високи НК клетки) + 1 вливка интралипид. Отделно седеше стриктно колагулацията и сменяше терапията според изследванията (а не като другите - назначиха ми някаква стандартна терапия и нито веднъж не проследиха дали работи, а се оказа, че аз бързо сгъстявам кръвта). И това без да броя следенето на всички витамини и т. н. Отделно добавки за подобряване на кръвотока под формата на антиоксиданти (предишния подход за сравнение беше от ден 1 да съм на дузодрил, което очевидно не помогна). Това е накратко историята Simple Smile Ходила съм при други прехвслени лекари даже не искам да ги коментирам. Лекар като др Ковачев не съм срещала - абсолютно отдаден на работата си, неотлъчно беше до мен през цялата бременност. Всеки път като нещо ме притесняваше ми казваше "това не го мислете, с това ще се справим без проблем" и така си и беше Simple Smile

# 544
Много благодаря за отговора и за това, че си споделихте болезнената история! Съжалявам, че сте минала през това! И ви разбирам защо Сигридов се е оказал вашия лекар! Радвам се, че все пак историята има щастлив край! А загубите, те завинаги остават в сърцата ни.

# 545
Привет дами!
Има ли някоя от вас, която има час за 10ти ноември при др. Сигридов и би искала да го смени с моя, който е на 11ти? Ще пътувам в чужбина и трябва да го преместя. Може и на 9ти:)

# 546
Такава размяна не става във форума, а ако се съгласят от регистратурата

# 547
Привет дами!
Има ли някоя от вас, която има час за 10ти ноември при др. Сигридов и би искала да го смени с моя, който е на 11ти? Ще пътувам в чужбина и трябва да го преместя. Може и на 9ти:)
Аз имам за 07.11., но е за ФМ+БХС. Пишете, ако представлява интерес.

# 548
Може ли да попитам някоя дама, която е правила вливка в клиниката на желязо дали е видяла ефек? Благодаря предварително.

# 549
Аз и то голям Simple Smile Ако се следите при доктора, сигурно ви показва графика с развитието на бебето (по измерванията на ехографа). При мен част от показателите бяха тръгнали надолу (желязото ми беше на Горна граница, но феретина ми беше ужасно нисък). На следващия преглед след вливката всичко се беше подобрило. И като бонус втората ми вливка беше 3 седмици преди секциото и влезнах в операция с 142 хемоглобин (единствената с такъв от всички)

# 550
Момичета, ако някоя от вас е правила фертилити тест в Геника, може ли да ми каже как се прави - носи се съсирек, така ли беше?

# 551
  • Тук и сега
Момичета, ако някоя от вас е правила фертилити тест в Геника, може ли да ми каже как се прави - носи се съсирек, така ли беше?
Здравей!
Да, на втори ден от цикъла следи за съсирек, който изолираш в предварително подготвено за това контейнерче.
Понеже, аз не живея в София и предварително по Еконт ми изпратиха от Геника и после пак с куриер изпратих до там

# 552
  • София
Да,може да се вземе с менструална чашка,после да се пресиче в стерилно контейнерче.
Аз така направих.
Ако е положителен за нещо,после за контрола може да се изследва само това,за което е бил положителен,не да се пуска целия тест.

# 553
Аз също бях много доволна от д-р Сигридов, до последната ни среща. Няколко седмици преди феталната морфология в 28 седмица, се разболях от ковид. Както знаят всички, с него връзка няма. Няколко пъти преди това акушерката ми е казвала, че определени резултати са спешни, да не ги качвам в платформата, а да ги изпратя на имейл, но се е налагало да звъня по няколко пъти на регистратура, за да получа отговор и не срещнах особено любезно отношение. В случая се наложи да се лекувам в града където живея. Не мога да опиша това, което се случи, след като Сигридов разбра за назначената ми терапия. От първия ден ми направи лошо впечатление, че професионалист като него си позволява да говори зле за колегите си, но този път беше като обезумял. Каза на акушерката да ми предпише да не се виждам повече с майка ми и с мъжа ми, попита ме кой от тях двамата не е добре и ме третира като дойна крава, която, ако не роди ще бъде определяна като ялова. Каза ми, че съм същата като лекарите, които са ме лекували. Как, ако му били студенти щял да ги скъса, а мен да разхожда като панаирджийска мечка, за да ме показва... Толкова потресена останах, че не можах да реагирам в момента. Назначи ми един куп изследвания, тъй като според него от терапията растежа на бебето е забавен и като попитах как да процедирам после и трябва ли да дойда отново ми заяви, че няма какво да се мъкна до там, пак щял да ми каже същото...
Няма да коментирам и служителките на регистратура, които си позволяват да правят коментари за жените, осмелили се да попитат дали ще се наложи да чакат още дълго. Веднъж ми бяха объркали часа и след като пътувах от другия край на България, за да отида, се оказа, че го имам записан само на картончето от тях, не и в системата. Предложиха ми да ме прегледа акушерката, за което платих 90 лв... Тъй като тогава трябваше да се следи шийката на матката, се наложи да я мери на два пъти, да изпраща снимките във вайбър на д-р Ковачев и на д-р Сигридов, първоначално не бяха ок и се наложи да повторим. Беше пълно безумие. Когато д-р Сигридов разбра на следващия преглед, каза да не заплащам такса за компенсация и се обади на по-възрастната жена на регистратура, за да и обясня ситуацията и да предприеме мерки, тъй като каза, че тя отговаря за това. Останах крайно озадачена от нейната реакция, започна тя да ми обяснява, че съм имала час при д-р Ковачев (когото никоха не съм виждала) и, че не е възможно името ми да не е било в системата. Накрая просто се отказах да си губя времето с нея и си тръгнах. Бях решила, че заради износването на здраво бебче ще преглътна отношението на Сигридов, тъй като знаех, че има особен характер и доста мои близки са излизали разплакани от кабинета му, но явно не бях напълно подготвена за това, което ми се случи. Отношението на работещите там далеч не подхождат на претенциите за нивото на клиниката.

# 554
Колко време отнема за резултати от БХС в 12 г.с?Бях в понеделник в клиниката и ми казаха, че на следващия ден ще получа имейл, но и днес нямам нищо..

Общи условия

Активация на акаунт