Хипоспадия 9 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 61 850
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, пиша Ви, за да получа малко подкрепа. Има ли сред Вас някои случаи с тестис, който е толкова високо, че е все още на входа на ингвиналния канал (разположен интраабдоминално)?

# 151
Здравейте, пиша Ви, за да получа малко подкрепа. Има ли сред Вас някои случаи с тестис, който е толкова високо, че е все още на входа на ингвиналния канал (разположен интраабдоминално)?
Здравей, има доста деца с тази диагноза, разбира се с различна степен на тежест. Но не всички родители пишат в темите . Какво те интересува?
Можеш да пишеш на проф. Бранков(д-р Оги) с тази тема
:https://www.bg-mamma.com/?topic=1193874
Той се занимава с тези операции и ще ти обясни това, което те интересува.Това е в случай че се интересуваш от лекар в България.
Ако не, тъй като виждам че пишеш в тази тема, пиши на д-р Джинови на имейла посочен на първата страница.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 20:44 от marychery

# 152
Здравейте! Двес след преглед от нефролог на 6 месеца, доктора видя хидронефроза, заради хипоспадията на единия бъбрек, което съответно да следим на няколко месеца.
Въпроса ми е, трябва ли да уведомя д-р Джинович, тъй като се разбрахме да се свържем направо като наближим 2 години. Хидронефрозата повлиява ли се благоприятно при операцията на члена? Трябва ли да правим нещо?Доста неясноти останаха, тъй като нефролога не беше разговорлив.
Благодаря ви!

# 153
Здравейте! Двес след преглед от нефролог на 6 месеца, доктора видя хидронефроза, заради хипоспадията на единия бъбрек, което съответно да следим на няколко месеца.
Въпроса ми е, трябва ли да уведомя д-р Джинович, тъй като се разбрахме да се свържем направо като наближим 2 години. Хидронефрозата повлиява ли се благоприятно при операцията на члена? Трябва ли да правим нещо?Доста неясноти останаха, тъй като нефролога не беше разговорлив.
Благодаря ви!

Здравейте, коя степен казаха, че е хидронефрозата? При моят син също се наблюдаваше 1 степен в началото, но я израстна.

# 154
Благодаря ви!

Здравейте, коя степен казаха, че е хидронефрозата? При моят син също се наблюдаваше 1 степен в началото, но я израстна.
Зравей, да пиши на д-р Джонович и изпрати снимка от ехографа. Принципно, за да има хидронефроза трябва да има и някъде стеснение на канала(уретрата) или на уретерите. Зависи и каква е степента на хидронефрозата. Това не се вижда от ехограф ясно, обикновенно се вижда задръжка на урина, а при направени Микционна снимка и/или венозна урография. Ако хидронефрозата е лека степен, тя се израства и нищо не се прави.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 15:27 от marychery

# 155
Благодаря ви!

Степен не каза, а 5мм отклонение от нормата.

# 156
Моят син имаше хидронефроза на левият бъбрек - установена на 6месеца. Следяхме я и се подобряваше. На 1,5г, след забелване установиха и коронарна хипоспадия. Оперрирахмме я на 3,5г. при д-р Джинович. 2месеца след операцията бяхме на преглед при нефролог и тя каза, че хидронефроза вече няма.
Яд ме е, че никой не ни беше казал за възможна връзка между двете. Д-р Нинова искаше да му прави цветна снимка, слава Богу че отказах и си я спестихме.
Яд ме е защото специално проучих и нефролога ни беше доц. Гайдарова, а уролога д-р Нинова. Уж едни от най-добрите в страната и човечни и с отношение. Платихме си прегледите и пак. Нефролога се интересува само от отделителната система, а уролога само от половите органи.
Същото е и с кожните лекари - изписват мазила и лекарства, а вече с двама различни човека се оказа, че причата е непоносимост към определена храна.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 14:39 от Emerald81

# 157
Благодаря ви!

Зравей, да пиши на д-р Джонович и изпрати снимка от ехографа. Принципно, за да има хидронефроза трябва да има и някъде стеснение на канала(уретрата) или на уретерите. Зависи и каква е степента на хидронефрозата. Това не се вижда от ехограф ясно, обикновенно се вижда задръжка на урина, а при направени Микционна снимка и/или венозна урография картината се изяснява. Ако хидронефрозата е лека степен, тя се израства и нищо не се прави.

# 158
Emerald81, можеш ли да споделиш каква степен беше хидронефрозата? Направихте ли операция и на хипоспадията?
Моят син имаше хидронефроза на левият бъбрек - установена на 6месеца. Следяхме я и се подобряваше. На 1,5г, след забелване установиха и коронарна хипоспадия. Оперрирахмме я на 3,5г. при д-р Джинович. 2месеца след операцията бяхме на преглед при нефролог и тя каза, че хидронефроза вече няма.
Яд ме е, че никой не ни беше казал за възможна връзка между двете. Д-р Нинова искаше да му прави цветна снимка, слава Богу че отказах и си я спестихме.
Яд ме е защото специално проучих и нефролога ни беше доц. Гайдарова, а уролога д-р Нинова. Уж едни от най-добрите в страната и човечни и с отношение. Платихме си прегледите и пак. Нефролога се интересува само от отделителната система, а уролога само от половите органи.
Същото е и с кожните лекари - изписват мазила и лекарства, а вече с двама различни човека се оказа, че причата е непоносимост към определена храна.

# 159
Emerald81, можеш ли да споделиш каква степен беше хидронефрозата? Направихте ли операция и на хипоспадията?
Хидронефрозата не беше тежка и с времето се израстваше/ подобряваше, но след като д-р Джинович оперира успешно и от първата операция хипоспадията - хидронефрозата изчезна, а все още имаше на прегледа преди операцията.

# 160
Здравейте, правили ли сте изследвания за алергии към упойката/ите за операцията и лекарствата за след нея и ако да, можете ли да споделите къде и кои са били анестезиологичните медикаменти, които сте тесвали?

# 161
Здравейте! Синът ми беше опериран от д-р Джинович преди шест месеца. От около седмица се опитвам да се свържа с него, но безуспешно. Препратих си мейла два пъти, писах и на Олга за съдействие, но и тя не ми отговаря. Някой има ли информация дали случайно не са в отпуск в момента/ има някаква промяна в контактите им? Има ли родители , които са в момента в Белград?
Благодаря предварително!

# 162
Lyo_lyo, не сме правили такива тестове, но не са и искали. Може би са необходими, ако детето има други алергии към лекарства.

r_petkova, нали знаете, че доктора е доста зает и не винаги отговоря бързо. Пращайте имейла веднъж седмично вечер по-късно и може би променете заглавието на имейла. Олга въобще не мисля, че може да Ви помогне за връзка с него.

# 163
Lyo_lyo, не сме правили такива тестове, но не са и искали. Може би са необходими, ако детето има други алергии към лекарства.

r_petkova, нали знаете, че доктора е доста зает и не винаги отговоря бързо. Пращайте имейла веднъж седмично вечер по-късно и може би променете заглавието на имейла. Олга въобще не мисля, че може да Ви помогне за връзка с него.
В комуникация съм с Д-р Джинович от много време. До момента лично на мен никога не ми се беше случвало да не ми отговори в рамките на 1-2 дни максимум. Явно е доста зает в момента и ще е най-добре да му се обадя по телефона. Благодаря Ви за бързия отговор.

# 164

В комуникация съм с Д-р Джинович от много време. До момента лично на мен никога не ми се беше случвало да не ми отговори в рамките на 1-2 дни максимум. Явно е доста зает в момента и ще е най-добре да му се обадя по телефона. Благодаря Ви за бързия отговор.

Здравейте, разбивам Ви, но сега просто докторът има сериозни лични проблеми и е възможно известно забавяне. Преди по-малко от месец бяхме в Белград и лично от него го знам. Влизам Ви в положение понеже и моето дете е с усложнения след операция, но знаейки какво е, Ви съветвам да му дадете малко време, със сигурност ще Ви отговори при първа възможност. Успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт