Хипоспадия 9 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 59 233
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,
Имаме дата за операция при доктор Джинович на 25.03. Все още не съм намерила Андрактим гел. Може ли да ми кажете от къде да го закупя или ако някой има останал гел ще съм много благодарна?
Знам ,че във Франция го има, но онлайн не става.
Пишете ми

# 721
Здравейте,
Имаме дата за операция при доктор Джинович на 25.03. Все още не съм намерила Андрактим гел. Може ли да ми кажете от къде да го закупя или ако някой има останал гел ще съм много благодарна?

Здравейте аз се намирам в Франция и мога да ви помогна с намирането на Андрактим гел ако ми изпратите рецепта

# 722
Здравейте,

Здравейте аз се намирам в Франция и мога да ви помогна с намирането на Андрактим гел ако ми изпратите рецепта

Здравейте, свързах се с позната, която тази седмица ще е там и ще пробва да ми го вземе. Благодаря ви за отзивчивостта.

# 723
Здравейте , синът ми има хипоспадия и е на 4 месеца.Ходили сме на преглед в Пирогов и там казаха, че такава операция се прави най-рано на 1 годинка.Има ли смисъл да пиша на д-р Джинович или да се ходи на преглед или е прекалено рано.Четох из темите , че там препоръчват 2 години възраст

# 724
Здравейте , синът ми има хипоспадия и е на 4 месеца.Ходили сме на преглед в Пирогов и там казаха, че такава операция се прави най-рано на 1 годинка.Има ли смисъл да пиша на д-р Джинович или да се ходи на преглед или е прекалено рано.Четох из темите , че там препоръчват 2 години възраст
При Джинович не е необходим преглед. Операцията се прави след навършване на 2 години на детето.
Диагнозата се поставя чрез снимки, които изпращате на e-mail

# 725
Можете сега да му пишете, ако решите да ви определи вида, защото често тук определят грешно вида и може да е по-лека форма
/както стана и с нас/, иначе за операция е рано и даже може да ви забави с отговор предвид възрастта на детето.
Интересно, че лекарят който ни писа Етапната епикриза за телка я определи, както и д-р Джинович, а в болницата, където родих и минават стотици бебета са я определили грешно.

# 726
Здравейте, вярно ли е, че ,освен месечната помощ след освидетелстване, на децата с ТЕЛК се полагат двойни детски надбавки? (бях го чела някъде, но не го намирам)

# 727
Да но сумата се получава общо, като един превод -месечна помощ и двойни надбавки. В размер на 450 лв.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 17:56 от marychery

# 728
Да но сумата се получава общо, като един превод -месечна помощ и двойни надбавки. В размер на 450 лв.

Благодаря Ви за пояснението!

# 729
Здравейте, операцията на синът ми от хипоспадия без хипоспадия мина. Имаше изкривяване, но сега след операцията е подуто повече от едната страна и не изглежда право, може ли да кажете при вас още веднага ли се видя че вече е изправено или чак когато спаднаха оттоците

# 730
  • София
Веднага имаше изправяне. Но и отока беше равномерен.

# 731
Момичета, здравейте,
Операцията на нашето момче е идния понеделник, в събота пътуваме за Сърбия; дано всичко да е наред и да няма непредвидени ситуации до тогава, за да не се отлага, че с тези вируси…
Имам няколко питания и ще направя няколко уточнения за нещата, които установих:
1. От юни 2024 г е променена процедурата по издаване на ТЕЛК, като новата е изцяло софтуерно извършвана и единственото ходене е за подаване на заявлението; за София мястото е същото, РКМЕ зад театър София; необходимите документи: лична карта на родителя, който подава, удостоверение за раждане (копие и оригинал), епикриза от родилното, Етапна епикриза от уролог (така трябва да се казва документа, амбул. Лист не върши работа), етапна епикриза от специалист, ако има други заболявания; там ти попълват заявлението докато си на гише, не дават вече вх. номер; пускат ти потвърждението за регистрация по имейл; на имейл ще те държат в течение с процедурата; компютърът ще разпредели на кой ЛКК ще се падне; не е необходимо явяване на датата, готовото решение също се получава по имейл, а оригиналът ще изпратят по пощата с обратна разписка на адрес, който се посочва при подаване на заявлението; вече не е необходим печат; с решението се отива в РД Социално подпомагане по адресна регистрация, където се подава заявление и се прилага решението; за София процедурата отне 3 седмици и ми изплатиха сумата за месеците от датата на ТЕЛК- а;
Сега прочетох тук за надбавките, че били двойни- на мен за детето, което е с ТЕЛК ми спряха детските от както започнаха да изплащат ТЕЛК- а? Превеждат ми детски само за другото дете? Тази информация за София ли е?
2. Подготовката за операцията- Мария, в началната страница моля коригирай имейла на Др Тамара- tamara.ilisic@savamemorial.com
На мен ми отговори и от мейла, който ти си оставила, но от болницата ми дадоха този за контакт с нея Simple Smile
Правихме тук консултация и тест за алергия към упойки- излезе граничен за една от описаните от Мария упойки в началната страница; докторката предписа антихистамин Рупафин поне 1 седмица преди операцията; писах на Тамара, за да поискам позволение да го давам; тя каза, че не е алергичен и обикновено не препоръчват пиене на антихистамин;
Пуснала съм за превод медицинските документи и резултатите от кръвни и уринални изследвания; използвах фирмата, препоръчана от Мария в началната страница- те ми дадоха най- ниската оферта- 5 страници = 99 лв, но имат офис само в Благоевград вече и пращат по куриер оригиналните преводи ( за сравнение фирма в София ми пуснаха оферта 150 лв за същото нещо); имейлът на фирмата в началната страница е стар- актуалният е:  office@protransexpert.com
Имам питане- дали бях чела тук някъде, че е по- удобно да се вземат памперси с лепки или гащички? Нямам време да търся, ако някоя мама е минала вече през това моля за инфо какво да взема.
Сега виждам, че в кръвните изследвания няма  ЦРП- дали ще могат да го пуснат в болницата, да не водя пак малкия по тези лаборатории с кашлящи хора?

# 732
  • София
Памперсите с лепки са по-удобни,заради цитофикса,заради марлите изобщо по-добре тях и задължително ти трябват два номера. Един нормалния и един +1 номер,защото детето ще е с 2 памперса едновременно.

# 733
Благодаря ☺

# 734
Здравейте отново, потвърдиха ми от социалните,че сме одобрени. Въпросът ми е практика ли е назад сумата за помощта( от раждането до решението на телк) да се изплаща на 50%? Питам, тъй като не съм запозната и ми се струва странно да ощетяват децата по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт