Хипоспадия 9 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 59 229
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте отново, потвърдиха ми от социалните,че сме одобрени. Въпросът ми е практика ли е назад сумата за помощта( от раждането до решението на телк) да се изплаща на 50%? Питам, тъй като не съм запозната и ми се струва странно да ощетяват децата по този начин.
Да, така се изплаща

# 736
Не е практика, а е законово регламентирано; на нас даже не ни признаха 1 година назад, а само 4 месеца (от датата на подаване на заявлението); принципно е до 1 година назад-  по 50 % от обезщетението..

# 737
Колко време след операцията не се препоръчва каране на Колело и къпане във вана

# 738
Колко време след операцията не се препоръчва каране на Колело и къпане във вана
Поне месец

# 739
# 740
Благодаря много за инфото за лабораторията. 🫶
Втория линк на мен не ми се отваря, какво е?

# 741
Тик ток клипче на една момиче и детенцето и , и как протича в лабораторията взимането на кръв на малките пациенти.

# 742
Здравейте.
Имаме хипоспадия.
Кажете, моля.

1) кои языци говорит д-р Джинович? Английски, руски, български?
2) как да дойдем при ТЕЛК във Варна? беше 1 неудачна операция в Пирогов преди повече от 1 година. Сега нямаме документи за хипоспадия последните 12 месяци.

# 743
  • София
На английски със него може,за руския не знам,бо Оля,която може да се каже,че е от екипът му,дава жилища под наем и помага на пациенти знае перфектно руски и превежда.
Ако детето не е българче,няма право на Телк,ако е- трябва документ посочващ хипоспадията от уролог и,че подлежи на операция..

# 744
Здравейте,
За предстояща операция в Сърбия трябва ли и
Акта за раждане да бъде преведен на английски?

# 745
Здравейте,
За предстояща операция в Сърбия трябва ли и
Акта за раждане да бъде преведен на английски?
Не

# 746
Здравейте, предстои ни операция в Сърбия през Юни. Освен за всичко останало се притеснявам и за храната на малкия. Той тогава ще е почти на 2, като през цялото време тук в БГ е записан на кухня. Ще сме в квартал Voždovac, та въпроса ми е дали сте виждали както в България места с обедни менюта или готова храна, за да вземаме за малкия и да хапва разнообразно? Благодаря Ви!

# 747
Здравейте, предстои ни операция в Сърбия през Юни. Освен за всичко останало се притеснявам и за храната на малкия. Той тогава ще е почти на 2, като през цялото време тук в БГ е записан на кухня. Ще сме в квартал Voždovac, та въпроса ми е дали сте виждали както в България места с обедни менюта или готова храна, за да вземаме за малкия и да хапва разнообразно? Благодаря Ви!
Здравейте!
Вождовац е много относително като локация, но да - има.
Пишете ми, ще Ви дам насоки

# 748
Здравейте, момичета,
Обръщам се към тези от Вас, които са преминали през 2етапна операция- хипоспадия с изкривяване и хорди;
Нашето момче беше оперирано от Др Джинович в края на февруари; на този етап обясни, че е освободил пишката и понеже не е  имало достатъчно тъкан е присадил парче от вътрешната буза на детето върху долната страна на пениса; нашата задача до следващия етап на операцията е да правим масаж, с които да изправяме пениса и да правим вакуум масажи със спринцовки, за да стане еластична новоприсадената тъкан; ние уж правим тези неща, обаче пишката продължава да стои силно изкривена, особено при ерекция, а днес докторът ми отговори, че “явно има тенденция към връщане”, което направо ме шокира;
Моля ви за съвет, опит, какво друго сте правили, с какво освен бепантен сте мазали, как точно правихте тези масажи (и с ръка и с вакуум)- да не би да ги правим грешно; докато ми отговори докторът направо ще се побъркам…

# 749
А от кой вид е хипоспадията при вас?

Общи условия

Активация на акаунт