Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 49 964
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Честито, Aleksa! Да е жив и здрав бебе Калоян! Blue Heart

Момичета, какво използвате против колики?
Също така на Марти му се появяват такива пъпчици, имали ли сте подобен проблем? Писахме на личната и чакаме да отговори, но повече мнения няма да са излишни.

# 661
Lina, при нас има такива пъпчици - по една-две всеки ден на различно място по лицето/тялото (старата си е изчезнала на следващия ден с появата на новата), не ме притесняват - приятелка ми каза, че е нормално.

Аз също да питам, че се нашашках днес, като отворих да сменям памперса - вижте какво е положението при бебка. Това подсичане ли е, някой има ли идея? Все едно е ожулена кожата отгоре и отдолу, а по средата още седи...

Потрес, много ми е гадно на мъничето, че му е така 😥 Мих хубаво, подсуших, оставих малко на въздух и сложих судокрем. Спирам тотално мокрите кърпи, сигурно е от тях. На педиатър сме чак след седмица... 😥 Ако при вас е имало нещо сходно, дайте съвет, моля 🙏

И има ли как да е от честа смяна на марки памперс, че откакто сме вкъщи, извъртяхме три... Не знам дали и от това не е 🙈

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 01:19 от Не се сърди, човече

# 662
Трелони подсечено е.Спирай судокрема,има цинк в него и допълнително изсушава и възпалява.Почвай нещо мазно.Бепантен,павловичева мас,нещо такова.Максимално гола да седи и прави промивки със смрадлика.Възможно е да е от мокрите или памперсите,кожата им е деликатна.
Лина бебешко акне е това,ако си хапвала повече шоколад е възможно от него да е или просто се чисти кожата.И моят има две,чисти с отвара от лайка или сами ще изчезнат след няколко дена.
Малкият е на биогая и на лефакс,доста го облекчават.Ака по 4-5 пъти на ден,някой бомби даже не ги издържа памперса.Но яде страшно много,на кърма е само и още не знае кога да спре,въпреки оригванията след всяко хранене си връща и по малко.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 12:40 от лещичка

# 663
Лещичка, вие поради каква диагноза сте носили гащи?
Аз я записах на преглед още в болницата и ми я върнаха с диагноза двустранна диспалзия на тазобедрените стави, казаха да не се притеснявам и превантивно да носим гащите, но реално аз среща с доктора съм нямала и съм малко със съмнения, носим ги все пак, но нямам търпение да ги разкараме, много ме дразнят, а и по сто пъти на ден свалян-слагай… Идната седмица имаме час при друг ортопед и се надявам на добри новини и реално доктор да ми обясни, а не сестрите… Simple Smile

# 664
Леля му на мъжа ми е с такава нелекувана дисплазия от повиване и превантивно ги носеше до шестия му месец баткото.Предполагам и с малкото ще се наложи,генетично се предавало и било слабо място на самия регион в който живеем,а неглижирането изнежвало таза и ямките и след време може да се отрази на цялата структура и походката.Така ни обясни нашия ортопед с баткото и му се доверявам.Да дразнещи и грозни са,но може да ги слагаш само вкъщи и нощем,бях взела по два чифта от всеки размер и ги редувах и перях само.Леля му е на 60+ години и си куца,просто като дете са я повивали,ямката е разместена и така е оформен таза и съответно после само операция е било решение,а те са отказали.

# 665
Ще споделя другата седмица какво ще ни кажат на прегледа.

Като причина при нас ми изтъкнаха, че било, защото на бебето му било тясно в мен, а също и по-ниското тегло. Описаха ми го като не добро развитие на ставите, а като последствия на не лечение - след около 50 годишна възраст именно това, което описваш и ти. Абе, честно казано много не ми вдъхнаха доверие, за това търпеливо си чакам часа за другия доктор.

За жалост гащите казаха да не ги сваляне, да се носят постоянно и да правим упражнения на крачетата. То не стига, че са много неприятни тея гащи, ами и бебето трябва да е все по гръб, на една страна не можеш да го сложиш да спи. Та се надявам на добри новини и да не ни удължат носенето.

# 666
Каква вода ползвате за бебоците?😁 Има вода за бебета на Бебелан, понякога от тях взимам. Но понякога нормална изворна вода от розовите туби ползвам. Незнам дали е ок. И изворните трябва ли да се преваряват?

От вчера баткото е хремав, днеска и аз се събудих със запушен нос. Буквално на тръни съм, много съм притеснена да не се зарази и малката. Много е мъничка още за болести 😐😐
И последноо - пускате ли нещо за отопление (парно, климатик)? Колко градуса  е в стаята ви?

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 16:07 от Бахар

# 667
  • Пловдив
Аз днес бях на безплатната консултация при педиатъра в клиниката, в която раждах. Бебка е качила 500 грама за 15 дни ... Първо ме посрещна с "кърмите ли" и "ще видим дали ще продължите, като я претегля", демек пак щях да слушам, не се наяжда, не ви е хранителна кърмата и т.н. Добре че детето е качило, каката не качваше хич, но и не беше гладна.
Та, лекаря обясни, температура в къщи най много 22 градуса, като къпем 24-25. Спим на по хладно, около 20 градуса ( до тук го изпълнявам).
Да съм махнела храненето в 3, викам си на акъла, да дойде той да го махне, аз да поспя 😁 Но ще опитам, де. Щом така добре качва грамчета.
Изписа витамин Д, за пъпчето нищо не каза, но и то май изглежда добре.
За вода каза 1.5 часа след ядене да се предложи вода, ако пие, пие. И да се преварява водата, независимо каква е.
При мен ортопед при раждането нямаше, и ще я вода на месец като стане, та дано всичко е наред.
Общо взето втори път няма да ида на безплатната консултация.

# 668
Витамин Д не ни изписаха на нас, имало в пробиотика който пием сутрин Био баланс. Незнам дали е достатъчно, щом лекаря каза така. Иначе с баткото пихме Вигантол.

# 669
Soulmate, ако не се лъжа и ти беше в Селена и по това, което си писала мисля, че сте били при Др Пепеланов, защото на мен ми бяха казани същите неща. Само дето ми каза да храня детето по часовник, на всеки 3 часа, без отклонения и прозвуча все едно и двете с нея сме машини и трябва да цепим минутата. Не знам,   хич не ми допадна прегледът, чувствах се, че все едно ни назидава, ако имаше шанс да отидем и на втори безплатен преглед нямаше да си направя труда.

А този витамин д как го давате, аз слагам на лъжичка две капки, ама дали поема това дете не знам, пробвах да й капна в устата, ама то не си я държи отворена, че да се получи. 😀 Най-добре ще е с някакъв капкомер…

# 670
Soulmate посмях се с тоя съвет за нощното хранене. Много ме кефят така като кажат, махни хранене, не давай това, не давай онова. Grin

Вода каквато и да давам задължително преварявам, дори и тази на Бебелан.

Вит Д го капвам директно в устата, сутрин.

# 671
Здравейте, момичета!
Мъчи ме следния въпрос: Мога ли да се боядисам? През бременността си се боядисвах, ама сега заради кърмата… Вие как мислите? Не ми се вярва чак пък толкова, ама де да знам..

# 672
Честито, Алекса! Много здраве и бързо възстановаване.
Лина, аз почнах да давам Саб Симолекс. Не знам дали ще има ефект, защото днес го почнах. Коликите при нас се появиха изведнъж. Просто изживях невероятен кошмар, защото таткото е на работа до вечерта 12 часа, а аз съответно съм вечер сама. Беше ужасно... Бебка крещя и рева два часа, спира да диша, дави се, захласва се .. А навремето се чудех ще разбера ли когато дойдат коликите ..
Приемам всякакви съвети за колики - всеки път в едни и същи часове ли са? Капки на всяко ядене ли да давам, даже на нощното?

# 673
  • Sofia
Гети, при нас е същото с коликите.
Изведнъж се свива и започва да крещи все едно жива я дерат. Захласва се и спира да диша, съответно посинява цялата. Всеки път си изкарвам акъла. Бях го забравила тоя номер със захласването 😟. И аз през деня съм сама с децата и е доста стресиращо в такива моменти.

Аз реших да давам Инфакол, защото го капя директно в устата, а не трябва да го разтварям предварително в АМ. Давам го преди всяко хранене без нощните. Не й харесва вкуса и като й го дам, започва още повече да реве. Затова си го спестявам нощно време.
Засега при нея коликите са най-вече следобед и вечер.

Иначе се успокоява безотказно само на гърда (но това може да влоши коликите). Понякога също успява да се успокои на рамото ми или върху гърдите /корема ми (и нея я слагам по коремче), като ми чува дишането/сърцето и изобщо като ме усеща, че съм при нея.

# 674
Brin,  направо е ужасно. Не си го представях баш така. Имам торбичка с костилки за затопляне, но изобщо не можех да стигна до нея. Бебето се мяташе и се дереше в ръцете ми. Книгата на Харви Карп за коликите я бях чела, но като ти дойде до главата нито повиване можах да направя, нито нищо. И при мен имаше успокоене само на корема като я сложих и шъткане + бял шум. Но не е веднага и не е панацея. И аз няма да давам капки на нощното хранене, ще давам през деня. Но на Саб симплекс пише, че се дават през 4 часа с млякото, а тя като се храни на 3 часа значи ще пропускам да слагам на едното хранене и може би през хранене ще слагам първоначално. Четох, че мкого се спичат от семитикона, това е другия ми страх, че и без това ходи по един път на ден.
В момента 23.30 часа спи в леглото вече, но продължава да издава странни звуци, да мляска с уста, леко да се дави.. Апфф 😐😐

Общи условия

Активация на акаунт