Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 49 969
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Брин и нашата е така, ще чакам до 11/05 на прегледа и най-вероятно ще слагат лепенка, защото не се прибира…

Записах си час за консултация в сгушени, ще видя дали ще ни допадне нещо с малката, че е много гушлива и няма да стане без нещо за гушкане…

# 646
И при нас е така пъпчето. На прегледа в Токуда попитах и казаха, че повечето бебета са така и било рано да се говори за лепенки. Ще видим на следващата консултация. Това беше преди седмица и пъпчето точно беше паднало.

Аз си взех ринг слинг втора ръка, но почти не е ползван и е още в гаранция. Доволна съм, защото ми трябваше нещо, което да се връзва бързо. С баткото нямам време да се опасвам с обикн слинг. Раница си имаме, но тя е за след 4ти месец някъде, а моята гушла до тогава не иска да чака. Чудих се между ринг слинг и Caboo. Бях харесала едно Caboo на търг в ибей за 10евро, ама от четене на книжки с баткото пропуснах търга и ми го взеха 😀

Моята мадама е с рефлукс. 2 вечери реших да пробвам като вас да не я оригвам нощем, но започна да повръща, да се дави. Чак в носа й се качва, та ще си се оригваме известно време явно. То и баткото така беше.

По коремче я слагам по няколко пъти на ден като се сетя. Действа й добре за събуждане. Държи си главата доста.

# 647
Момичета, аз понеже няма да изкарвам малката  навън до 40-ия ден (е, освен за прегледите, че няма как) - да ви питам - вие като ги изкарвате на прозорец/тераса, кога го правите - докато спят ли, преди/след хранене - кога препоръчвате?

Вече от днес ще започна всеки ден по малко да я показвам, да свиква.

# 648
Аз си взех еластичен слинг, подходящ за по-топлото време. Исках и аз с халки, но не си харесах. Caboo и аз ги гледах, но дори този с мрежестия панел ми се струва, че ще запарва.

Ние минахме през първия скок в растежа. Убедих се, че тези неща са вярни. Направо ми разказа играта последните дни и особено вчера, когато беше пикът по таблицата. Аз пък баш сега реших да му правя режим 🥴 добре че се сетих да проверя. Обаче от толкова сукане ми се увеличи млякото, той си е лаком и чак се задавя и с това често ядене пак го почнаха коликите.

treloni щом памперсите пропускат, значи сте за по-голям размер. Бебетата често плачат от пълните памперси, предполагам им е дискомфортно.

За люлка отдавна го слагам, люля го настрани, бял шум му пускам и заспива. Ние разходка не пропускаме, добре му се отразява и спи дълбоко.

# 649
Има ли някое друго бебче, което ходи само по веднъж на ден по голяма нужда? Моята бебка е изцяло на АМ и още от първив ден ака само по веднъж на ден. Има дни дори пропуска и ака на следващия ден. Чета из нета, че е нормално, защото е само на АМ, ама да ви питам и вас, ако знаете.
Бяхме на първа консултация. Измериха бебка с 870 грама, че е наддала. Това нямам идев дали е окей, предполагам да, щом педи нищо не каза. Каза само, че е 51см, а тя се роди 50см и после каза, че явно грешно е измерил, защото първият месец трябвало с 2см да пораснат. Но аз се притесних естествено, надявам се да е мръднала и да не се е отчело просто вярно. То като гледам всичко на око се прави. Нашият педиатър е адски натоварен и реално нито можеш да го питаш нещо, нито нищо.
Вашите бебчета по колко ядат на ден? Продължавате ли и вторият месец със 7 хранения на три часа?

# 650
И нашето е пораснала с 1 см и 800 грама.
Яде около 100-110 мл. Педито каза 6 хранения, но не смогваме нещо става 7.
Иначе е на смесено хранене, половината кърма половина АМ.
Вие от кои АМ давате?

Ползваме памперсите на Пуфис,но някак дизайна не е ок сякаш. Минахме на 2 номер, отгоре са широчки пък на крачетата остава белези от ластиците. Има ли някой друг с тях и при вас ли е така? 😀

# 651
Бяхме на прегледа, който ни се полага след раждането в Селена и беше голяма пародия. Бебето горкото се скъса да реве, докторът въпреки това говори, нищо не можах да чуя, беше като латерна. Скастри ме, че не съм си взела багажите на бебето (бях ги зарязала в колата), а просто бях сама и много ми тежеше бебето с кошчето, ама все тая. По повод нашия запушен нос ми каза да слагам колкото време искам АБ капки, било неограничено, което ми стана странно. Да не съм я водила за секрет, защото щяла да излезе бактерия и трябвало АБ да се дава. Ще си слушам личната и това е. За без пари толкова. 😀

Бяхме и при личната, каза да слагаме малката вече по 1-2 минути по корем, показа ми масажите. Само забравих да я питам кога разреждаме нощните хапвания, ама скоро сме пак там, така че ще я питам.

Иначе от беба не мога да се оплача, много ме слуша, вечер се буди на определените часове, сменяме памперса, хапва, заспива и така. Като я къпем слушка, на масажите се оглежда. За тея колики само се ослушвам, ама май ги няма, и ЛЛ каза да не давам към момента нищо превантивно, било по-добре.

Не знам вие как сте, но аз много се изморявам, вечер съм като зомби, днес трябваше да й дам витамин д в 6 сутринта (било най-добро усвояването) и съм изключила аларми и всичко. Пак в 6:30 успях да се събудя. А през деня не спя, че то има и други неща да се вършат…

И аз взех пуфис 2, че памперс 1 ми се видя, че се отбелязват на крачетата, ама и тези се отбелязват, даже си мислих, че при нас е от ортопедичните гащи, които носи, ама явно не е. Като свършват ще пробвам други, те без това вървят като салфетки, за няколко дена и пакетът празен. 😀

# 652
И нашето е пораснала с 1 см и 800 грама.
Яде около 100-110 мл. Педито каза 6 хранения, но не смогваме нещо става 7.
Иначе е на смесено хранене, половината кърма половина АМ.
Вие от кои АМ давате?

Ползваме памперсите на Пуфис,но някак дизайна не е ок сякаш. Минахме на 2 номер, отгоре са широчки пък на крачетата остава белези от ластиците. Има ли някой друг с тях и при вас ли е така? 😀

И при нас са 7 хранения по 100мл. Сега каза втория месец да вдигам на 120мл, но не ми се вярва скоро да почне да пое по толкова. Вечер яде 21.30 часа и след това се събужда в 3.00 и в 6.00 сутринта. Това нощно хранене предполагам края на втория месец ще отпадне. На Хип комбиотик сме ние

# 653
Аз й давам nan comfortis 1, това им даваха в болницата, забравих да я питам личната дали е окей. Редувам едно хранене с кърма с такова с АМ. Проблем с изхождането не съм видяла за сега, ама то на всяко дете различно се отразяват тези АМ.

Може би и на вас ЛЛ са ви дали от книжките Дневникът на мама и татко, там има таблица с ръст и тегло по месеци, даже я намерих в интернет.

# 654
Гети, много ти пожелавам нощното хранене да отпадне след 2ри месец. Баткото година и половина се будеше нощем за хранене…

Май го коментирахме вече, но не помня съвсем.. дайте идея за заведение за погачата. Не държа да е парти център. Предпочитам нещо с хубава градина на открито. За София става въпрос. На баткото я правихме у нас, но сега не ми се вижда удачно.

# 655
До две и половина пиеше ам моя нощем и не по веднъж,направо как оцеляхме не знам 😂.Малкото се надявам да е по поспаливо като мене и да няма толкова бодуване като с баткото.
За памперсите да си кажа хубаво ли ги бутате "къдричките" навътре  или ги оставяте където се паднат?Принципно ако е малък памперса освен че ще пропуска,и там ще се отбелязва.Но двойка на четирикилограмово не би трябвало да се отбелязва на крачетата.Хем моя е шишо и не му се отбелязват,но винаги ги придърпвам максимално навътре и нагоре.За ортопедичните гащи и баткото беше с такива,много запарват лятото аз ги слагах само нощем.Сега ще видим с малкото дали ще се наложи пак да носи.

# 656
Здравейте, момичета.
Най после дойде и моят ред да се похваля. Вчера с планова индукция към 12.00 се появи Blue Heart Калоян Blue Heart с тегло 3800. Да ни е жив и здрав.

# 657
  • Sofia
Честито 💙, Aleksa! Много да ви радва малкия юнак! Бързо възстановяване на теб!

# 658
Алекса, жив и здрав да е Калоян, на теб бързо възстановяване.

За акането, аз се напрягам ако не пълни всеки памперс Grin А, почна да пълни по 4-5 на ден и сега се чудя дали й стига кърмата … ММ снощи ме изнуди да й дадем АМ и да се изцедя, че според него нямало достатъчно кърма…еми само от едната гърда 80мл. и като ги сметна 8-10 хапвания средно на ден та става доста повече за 3 седмично бебе…
Ще видя на 11/05 колко е качила и ще питам за дохранване, а хич не ми се иска…

Момичета да кажа започнах да въвеждам многократните пелени. Доста са приятни, мислех, че ще е голяма хамалогия, а то е чудна работа. Днес и утре ще сме на две на ден, и от събота започвам с три на ден и така докато елиминирам еднократноте Grinning

# 659
  • Пловдив
Алекса, честита рожба ❤️

Жоржи, хич не се връзвай, че не стига кърмата. Аз така първия път щях да предам щафетата. Само като си помисля шишета, АМ, стерилизатор ... А не, това не е за мен. Моята не пълни всеки памперс, най много 3-4 на ден. От вчера мисля, че само веднъж даже беше пълен. Хич не се филмирам, гледам я, че яде, днес съм на консултация и ще видим какво ще кажат.

Общи условия

Активация на акаунт