Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 53 778
  • 753
  •   2
Отговори
# 450
Честито на всички които са родили и леко раждане на останалите живи , здрави и неревящи бебета.Искам да ви попитам как увеличавате млякото на бебетата на 5-6 ден колко са ви изяждали . На мен ми казаха всеки ден да увеличавам с 10 мл. до 10 ден и после до края на месеца по 100-110 мл. ,Но ние не можем да си изядем дажбата. Споделете на вас какво са ви казали и как се храните вие. Благодаря

Аз ползвам млякото на Хип комбиотик за новородено и там на гърба си пише колко се дава. Първите две седмици 70мл., след това от третата седмица пише до 100мл., но се дават постепенно. Т.е. първо ден, два по 80мл, после 90 и така до 100мл. После от 5-тата седмица пак се вдига. Водя се каквото пише на кутията на мляко.
Някой трикове как да накарам бебка да пие вода или чай? Тотално отказва Sad

# 451
Спаска, и аз такава препоръка имам от болницата. Аз като цедя кърма и я следя като количество, понякога давам и малко АМ (nan comfortis 1, това й даваха в болницата), ако виждам, че е още гладна.

Да ви кажа, има развитие с моето кърмене и кърма, слагам бебе колкото да има естествена стимулация, тя много не се кефи, за това не я насилвам (но със силиконови протектори), цедя по цял ден, беба докато спи. Наливам се яко с вода, тъпча жито и кърмата се увеличава. Чувствам се окей, че все пак успявам да давам кърма на детето си, даже бих казала, че ми е по-лесно и организирано от колкото да кърмя. Имаме много наакани памперси и тежки напишкани. Simple Smile

Обаче като гледам снимките от първите 1-2 дена и беба сега, тя расте като гъбка, така че трябва да им се радваме максимално. Simple Smile

# 452
  • София
BMR, много ти благодаря, успокоих се с една идея. От няколко дни само чета какво се пише в темата и ме е страх да споделя моите притеснения, а и толкова искам и аз вече да гушкам моето бебче. Страхувах се, че съм единствената, която се чувства така. Не сме планирали да ставаме родители в този момент, но сякаш вече го чувстваме за най-подходящ. Имам чувството, че от мамите в темата само аз още чакам моето бебе и ми се струва толкова трудно вече да го усещам все по-силно в корема ми, но да не мога да го гушна и целуна...

Ще послушам съвета ти, вярвам, че ще бъда добра майка въпреки всичкия страх и притеснение натрупани в мен в момента. Обвинявам се, че вместо да се радвам на събитието аз намалявам важността му с моите глупави мисли и от това ми става по-зле. Реално всеки човек ще го преживее в един момент от живота си и ще е най-хубавото нещо, което някога му се е случвало, самата аз трябва да се отпусна и да не го развалям за себе си.

# 453
Лина, аз преминах, а може би и още преминавам през депресивни състояния, преди, по време на и след раждането.

Ако имаш нужда пиши на лично, да не занимаваме другите с гадни неща. Simple Smile

# 454
Момичета, вие как процедирате с излизането? Аз засега излизам за доста кратко време, но се чудя как ще е във времето напред. Около час храня бебчо, след това се изцеждам още час и докато сме излезли трябва да се прибираме. Много ми се иска да мине на гърда, но все още няма сила..
Вече е с доста силни колики и нищо не помага. Замислям се за слинг, но ми казаха да изчакам да стане 3 кг.

Лина, всичко ще се оправи като гушнеш бебчо. Аз се чувствах ужасно след раждането, още повече че трябваше да се прибера без бебе вкъщи. Докато изписаха малкия толкова отслабнах, че паднах под кг преди бременността. Единственото което пдавех беше да се цедя. Когато дойде момента за изписването му ме беше толкова страх, че няма да се справя. Момента в който си се гушнахме вкъщи всичко ми мина.

# 455
Здравейте! Мамчета на момиченца, забелязахте ли бяло течение при вашите мъници??
При нас от време на време има бяло течение, уж било от хормоните на майката.
Та стана ми интересно как е при Вас??

# 456
  • Пловдив
Здравейте! Мамчета на момиченца, забелязахте ли бяло течение при вашите мъници??

Бахар, има и бяло течение, може да има и кръв. Пак от хормоните е, да  не се шашнеш. Всичко ще е наред.

# 457
Ох, все ми се струва че има някакъв проблем с бебето. Ще откача вече 😁Пъпчето ни падна преди 10 дена, но все още има секрети. Досега не трябваше ли да се изчисти вече?
Малката много се напъва, мисля че тогава пъпчето секретира повече

Бахар, има и бяло течение, може да има и кръв. Пак от хормоните е, да  не се шашнеш. Всичко ще е наред.

# 458
Давай нещо за коликите,дано я облекчи.Не се филмирай,нали я погледна педиатъра сигурна съм че е добре.Моят е с постоянно хриптящ нос,няма чистене нито с физиологичен,нито с аспиратора.Но и баткото е със сополи,та предполагам е от него.

# 459
Събота като я заведохме на преглед не попитах за пъпчето и той не погледна там, незнам дано да е наред всичко 😐
Иначе за тези хъркащи и хриптящи звуци попитах, погледна носа и гърлото и не видя нещо притеснително.
Май е нормално, не се притеснявай и ти 😊
Цитат на: лещичка
link=topic=1428700.msg44649562#msg44649562 date=1650472623
Давай нещо за коликите,дано я облекчи.Не се филмирай,нали я погледна педиатъра сигурна съм че е добре.Моят е с постоянно хриптящ нос,няма чистене нито с физиологичен,нито с аспиратора.Но и баткото е със сополи,та предполагам е от него.

# 460
Привет, сега при къпането забелязах малки червени пъпчици по дупето на малката. Мисля че е от памперса, но утре ще звъня на педиатърката. Засега мажа със здраве за подсичане.
Бяло течение не сме имали досега, само гърдичките са още малко подути.

# 461
И ние сме с тези пъпчици, подсичане най - вероятно. Педиатърът изписа тридерм крем, промивки със смрадлика и никакви сапуни и мокри кърпи.Не съм сменила памперса, но ако не мина ще сменим. Сега сме с premium care.
Пуфис или либеро мисля да пробвам
Привет, сега при къпането забелязах малки червени пъпчици по дупето на малката. Мисля че е от памперса, но утре ще звъня на педиатърката. Засега мажа със здраве за подсичане.

# 462
И ние сме с премиум кеър, но купен от друго място и има разлика от небето до земята. Този е полски, но за съжаление не видях стария пакет какво производство беше. Този сега на пипане е по тънък дори.

И ние сме с тези пъпчици, подсичане най - вероятно. Педиатърът изписа тридерм крем, промивки със смрадлика и никакви сапуни и мокри кърпи.Не съм сменила памперса, но ако не мина ще сменим. Сега сме с premium care.
Пуфис или либеро мисля да пробвам

# 463
Аз пък изобщо не погледнах производството. Кое е по-доброто ?? Да знам другия път като купувам.

# 464
Полските не са добри. Първите не видях къде са произведени, но ги взехме от Лили дрогерия. Полските ги взехме от аптека софармаси.

Общи условия

Активация на акаунт