Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 53 806
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
И моето бебче не иска залъгалки, пробвах и каучук и силикон но не ще. Вода и чай същи не иска, мръщи се и иска да повръща.
И аз имам рана на зърното. Ползвам крем постоянно, но не изглежда, че ще мине скоро . Вчера си купих силиконови зърна. Мисля да опитам с тях, докато мине раната..

# 436
А вие какви зърна използвате? Аз имам едни на Dr. Browns, но ако похвалите друга марка ще взема, за да прибвам, защото при нас без тях няма засукване, а я слагам поне малко, не че иска много. Вчера консултантката ми каза, че ако искам да кърмя те били пречка, ама чета че доста майки си кърмят така децата, а и като не иска по друг начин какво да я направя… За да увелича кърмата консултантката също ми каза да пия по много вида, 3-4 литра, еми не мога, вчера изпих над 2 и бях през 5 Мин в тоалетната и от толкова вода не се храня добре и вече коремът ми е вдлъбнат, все едно никога не съм раждала. :/

Нашата шушулка изобщо не обича да е завита, постоянно рита с крака и се отвива. 😀 Ръцете й са постоянно студени, но четох, че ако вратлето е топло, значи всичко е топ.

Дали ще разбера, че детето има колики? Все още нищо не давам, от болницата й изписаха BioAmika (15-20 ден), исках педитърката да каже, ама тя ни вика на преглед на 20ти ден… И дали да не давам нещо превантивно?

# 437
Био амика и био баланс ни изписа педито след като си дойдохме вкъщи. И започнах да давам. Иначе Биоамиката май не е точно за газовете, а за  по-доброто разграждане на лактозата. Аз купих и Еспумизан за всеки случай, но още не съм го дала.
Ох, и аз хич не мога да пия вода😐 2 литра ако пия е добре.

# 438
Колко пъти ще давате витамин К? Една доза е направена в родилното, предполгам и педиатърката ще изпише втора. Но в една от лекциите споменаха 3 пъти и се обърках.

# 439
Аз ползвам крема на Матернеа. Всички съдържат една и съща съставка, ланолин. За силиконовите протектори на Авент също ги хвалят.
За кърменето и при мен понякога има лека болка, всички консултати обаче казват, че силна болка и разранени зърна се получават от неправилно засукване. Абе хич не е лесно.
За водата аз пия по много, постоянно си чувствам устата пресъхнала, направо усещам как всичко отива за направата на кърма.
Fiffy моето човече от известно време през нощта пъшка, ръмжи, изпъва се, почервенява, личи си че нещо го мъчи и обикновено като се изака и му олекне, хем няма запек. Та предполагам това са коликите.

# 440
В епикризата на моя пише че два пъти му е давано и препоръка да има още един прием,предполагам днес педиатърката ще разясни.За силиконовите зърна аз съм доволна от авент,сега не съм ги ползвала,дано и не ми се наложи.Но се мажа с лансинох въпреки че нямам рани,единствено са по чувствителни все още.За коликите още нищо не съм почвала,сравнително спокоен е,но и често ака.Знам че ако ака рядко трябва да се увеличат течностите и да се зачестят,за да не се запече от което още повече попръцкват и се свиват милите.Борината много помагаше при баткото и лефакса.Вода си пия като преди 3 литра не ми стигат,сладкото не ме влече за момента,хапвам доста еднообразно за съжаление,едно и също ми се яде.

# 441
Благодаря ви момичета Hug А имали ли сте киселини след раждането? Нещо страшно стана, не мога да си го обясня направо изгарящи и то сега след раждането, даже по време на бременността бяха по-търпими?! Даже си мисля че нещо ми стана на стомаха...

# 442
Waterviolet, и моят човек е абсолютно по същия начин. Ръмжи, напъва се, пъшка, свива се, почервенява.. страшно е .. и като се изходи и се успокоява.
Аз давам само Био гайа и инфакол. Утре сме на преглед, ще видя какво ще каже педи. Много е жален.. 🙁
Иначе и моя гръцки бог не е фен на залъгалките ама изобщо…
Зърна аз ползвам на babyone. Те са по бюджетни, не исках да взимам нещо скъпо, понеже не знаех дали ще ползвам, но съм доволна. Мисля да се свържа с консултант тези дни, да видя дали ще помогне да ги махнем, ако не.. ще взема още едни, може би по-висок клас. Но към момента тези са ми супер!
Иначе аз записах и час утре в Слинготека, за консултация и покупка на слинг. И мисля веднага да започна да го ползвам.
Отделно утре трябва за отидем до Лозенец да си вземем акта за раждане и се чудя как ще се справя с храненията..
Има ли кърмещи мами, които могат да ме посъветват как да процедирам? Мислех да се изцедя и взема една бутилка за всеки случай да имаме готова в случай, че сме някъде където не е удобно да кърмя (общината например) или ако пътуваме обратно за вкъщи.. Понеже пътят си е два часа.. Ще взема и зърната и разбира се ще го кърмя, когато е гладен..
Ако успеем, ще минем и през паспортната служба да пуснем документи за паспорт.. как се прави паспорт на двуседмично бебе 🤔

В общи линии ще бъде много натоварен ден.. а времето много студено и дъждовно.. Пожелайте ни успех 😀

# 443
VioletK, ще чакам да споделиш за слинготеката и слинга. Simple Smile и аз искам да взема слинг или нещо подходящо. Но не мога да отида за сега лично до магазина.
Днес моята повърна след хранене, докато смучеше от шишето почна да се напъва и се наака, а малко след това повърна доста. Някой има ли идея дали се дава мляко още след повръщането?
Отделно купих тези чайове на хип, но дори не иска да ги помирише, почва да се дави и мята, не близва нито грам. Вода също тотално отказва, а й предлагам през целия ден. Много ми е кофти, че не приема вода и чай Sad

# 444
  • Пловдив
Момичета, в 6:35 тази сутрин проплака и моята принцеса Пламена ❤️
Така мечтаното вагинално раждане след цезарово сечение ми се случи ❤️
В 22:30 ми изтекоха водите, в 1:30 бях в болницата с контракции на 4 минути, дълги по минута, но с 1.5 см разкритие. Викам си, отиде до утре на обяд. Да, ама не. В 5 часа дойде моята лекарка и каза да викнат анастезиолог, и докато дойде той, аз вече се търкалях по пода от болки, изпаднах в транс 😁 Дойде в 6 анастезиолог, но аз крещя и викам, че напъвам. И там вече много не помня. Напъвах и виках като луда 😁 Но я родих, моето малко и топло момиченце. Сложиха ми я на гърдите, уж отложено клампиране ама не беше много отложено. И упойка, за да ме зашият. Нямам идея колко шева и къде. Но съм изпълнена с удовлетворение ❤️ Взех си Беба при мен, сложих я на гърда 2 пъти, и на мен пак ми се разраниха зърната.
Winter честито бебче и на теб.
Марина, с теб май сме и двете в Селена?

# 445
Soulmate , честита Пламена 🥰🥰🥰, много да ти е здрава 🥰.  Супер че сте успяла с нормално раждане 🥰.Иначе , да , в Селена съм от вчера, даже днес съм сама 🥳 в стаята, момичето до мен го изписаха. Предполагам утре ще настанят някой,ама както и да е ….🙄 Вчера след секциото ме раздвижваха , но направех 2-3 крачки и щях да падна и го оставихме за днес сутринта, пак болеше , но се стегнах и раздвижването се получи, моята бебона беше при мен цял ден от 12ч наобяд , сега в 18ч ми я взеха и ми казаха към 21ч , че пак ще ми я докарат за през ноща и не смятам да се отделям от нея 🥰☺. Защото тук нали те питат дали искаш да стои при тях. Иначе аз съм на вторият етаж , не знам по другите етажи имат ли легла, със синът ми едно време бях долу срещу детска стая. Като гледам как изписват , може и заедно да си тръгнем🙄. С Мен и беба ако всичко е наред в четвъртък ще ни изпишат.

# 446
Soulmate, честито бебче, ако моето си беше изчакало планираната дата щяхме да се засечем. 😀

Аз също бях в Селена, с нетърпение чаках да изпишат моята съседка по легло (въпреки, че много се разбирахме) и вечерта бам нова родилка, на сутринта я махнаха и сложиха 3та, така че празно няма, може по всяко едно време да докарат съседка, само се молиш да не е някоя досадница, че моята втората беше и само ми се месеше как да си гледам детето. От моето раждане до изписване се бяха родили 30 бебета. Мисля, че първия етаж е за нормално раждане, втория за оперативно.

Искай си постоянно обезболяващи, за да можеш да се раздвижиш по-лесно, боли си, но всеки ден става по-добре, аз на последния ден бях много активна. Голяма работа сме ние жените. Simple Smile

# 447
  • София
Честито на мамите, да сте живи и здрави с бебчетата! Heart

Ние определихме дата за секциото - 25.4, спряхме се на име и останаха две три дребни неща преди раждането за оправяне. Страшно много се вълнувам, но изпадам в страх от самата операция. Знам, че след като гушна бебето всичко ще изчезне и сега е напразно, но не мога да се спра да мисля как ще мине всичко и дали бебето ми ще е здраво.

Искам да попитам вече родилите мами със секцио, какви стягащи колани ползвахте? Моя доктор ми каза да си взема само ако сама преценя и мисля да си взема.

Не знам много за следродилната депресия, но от сега започвам да не чувствам добре емоционално. Въпреки вълнението и радостта, аз се притеснявам за всяко едно малко нещо и последно време съм доста изнервена и неспокойна. Има ли и други като мен и какво правите, за да не изпадате в такива състояния?

# 448
Lina, преди да родя и аз имах такива депресивни моменти. Ревях си ей така без причина. Всичко ме дразнеше, беше ме страх от раждането (а ми е второ…), вечер трудно спях, даже на моменти като панически атаки получавах нощем. Бях станала ужасна просто. Това, че бебето се роди голямо също ми беше стрес, като прибавим и разширенитр ми вени, хернии и простоооо бях един ужасен човек, ревящ, пъшкащ. На моменти си мислих дали не сбъркахме с решението за деца с малка разлика. Ами мога да ти кажа, че като родих всичко това изчезна. 6 дни са минали от раждането и съм най-щастливият човек на земята. Гърдите ми са пълни, болящи, зърната - разранени, нощем не спя, денем тичам по баткото и въпреки това сърцето ми е пълно със щастие. Пожелавам ти и при теб така да се развият нещата! Гледай да гониш лошите мисли и страховете. Появи ли се някаква лоша мисъл, намери си контра мисъл, с която да я изгониш. Например казваш си “всяка майка е отгледала своето дете, мога и аз да се справя” или пък “детето ми ме е избрало с причина и аз съм най-добрият родител за него”. Някакви такива. Като те хване стеах от раждането просто си визуализирай хубавият край. Как всичко ще е минало и всичко ще бъде наред.

По отношение на грижите за новороденото - педиатърът като дойде ще ти обясни всичко. Преди това акушерките в родилното помагат. Лекции има много в интернет и просто няма какво да му мислиш. Ще видиш, че нещата ще се случат инстинктивно.

Колан - аз съм естествено раждане, но съм с колан, защото ми беше дискомфортно от голямата матка. Взех си този: https://www.baby.bg/product/babyono-l-40004/?gclid=Cj0KCQjw3v6SB … 2KyYaAuAIEALw_wcB

АГ ми каза 2-3 часа на ден да го нося.

# 449
Честито на всички които са родили и леко раждане на останалите живи , здрави и неревящи бебета.Искам да ви попитам как увеличавате млякото на бебетата на 5-6 ден колко са ви изяждали . На мен ми казаха всеки ден да увеличавам с 10 мл. до 10 ден и после до края на месеца по 100-110 мл. ,Но ние не можем да си изядем дажбата. Споделете на вас какво са ви казали и как се храните вие. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт