Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 53 807
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Честито бебче! Да сте много здрави!

Относно адаптираното мляко - няма най-добре или най-лошо. Индивидуално си е според детето. Най-добре се консултирай с педиатър или продължи това от болницата като за начало.

VioletK, абсолютно същото нещо и при нас. Между 22 и 4 иска да е гушната в мен или на гърда. Не иска в леглото си. Снощи спахме на нашата спалня. През деня спи сладко, сладко в леглото си и едва я будя за хранене, нощно време - купон.
Честито бебче, Марина! Бъдете здрави 🤍🍀

Нашето пъпче също падна преди няколко дни. Почиствам сутрин и вечер коричките, които са останали.

Кърменето и при нас е чудоо.. През деня се кърмим хубаво и спи средно по 3 часа.. но вечер е ужас! Снощи се събуди в 01:00 и до 05:00 часа не сме мигнали. Постоянно иска на гърда, памперсите се пълнят за нула време, не иска в креватчето. Тази вечер мисля да му направя гнездо от одеало, да видя дали ще е по-добре. Иначе и при нас понякога яде 5 минути, понякога 20 минути..

Още се напасваме.. но предполагам всичко ще се регулира! ❤

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 12:57 от BMR

# 421
Честити бебчета, момичета. Здравички да са ви, а на вас бързо възстановяване ❤
Yaneva слагай на гърда, малко по малко ще стимулира и като са меки гърдите е най-лесно за бебето. Моите ги почувствах по-пълни чак на 5-6 ден, след един вечерен маратон, когато малкият почти не ми се отлепи от гърдата. В началото е така, капка-две. Стимулирай и с помпа на всеки 3 часа.

И моят син вечер иска да яде повече, до колкото разбрах така стимулират млякото, защото ще им е нужно повече в следващите седмици. Но вече започвам да мисля, че използва гърдата и за успокоение, защото започна да се свива, едни ръмжащи звуци и явно ще започват коликите.
3 часа обаче никога не е спал. Макс час и половина и иска да яде. През нощта 2 часа.
Аз го взех при мен на леглото още на третата вечер, таткото го пратих в другата стая. Просто ми омръзна да ставам, а така си го храня в леглото, та даже и поспивам, докато яде, също забелязвам че е по-спокоен като ме усеща. През деня си спи в кошарката, започнах и в електрическата люлка да го слагам.

# 422
Искам да ви препоръчам бухалчето Оли с бял шум, аз не вярвах, че би могло толкова много да подпомогне нощния ни сън.
Иначе Взимам при мен на спалнята в гнездото на сутрешното хранене в 6.30 часа, защото след него не иска да спи и така да е до мен, за да й давам бибата. Ние сме само с биби от каучук - препоръчвам ви ги. Много успокояеат бебето, защото се доближават до майчиното зърно. Само в ДМ ще ги откриете.
Някой може ли да ми препоръча и обясни какъв чай се дава на новородено? Разбрах, че чай от копър е за коликите. При нас още няма колики, но ми казаха, че можело профилактично да се почне с този чай, още преди да са почнали коликите и имало голям ефект. Та някой знае ли от къде се купува и има ли опит с него?
Иначе аз от днес вдигам милилитрите мляко, до сега беше на 70мл на 3 часа, от днес ще вдигна с 10мл и така до 100мл. Постепенно ще ги вдигам. При нас продължава да е пробоем оригването - след хранене  не иска да се оригне, или ако се оригне е много тихо и аз не го чувам. Давам шишето на два пъти, изпраеям я, но не рядко се оригва. Купих от всички видове шишета на пазара. Сега днес ще прибвам с тези на Мр. Браун, нали уж много ги хвалят. От Нук не съм впечатлена, пускат твърде много според мен. На Авент и Чико също пробвах, но общо взето всяко хранене й давам различно шише. Ние сме на Хип за новордено храна, казаха ми, че е най-подходящо. Вътре е с пробиотик, води се по-гъстичко и полуантирефлуксно.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 14:03 от Гети75

# 423
Здравейте, момичета!
Нас вчера ни изписаха и сме си вкъщи! 🥳 Обаче одеве като го преобличах видях, че има малко засъхнала кръв при пъпчето (не е паднало). На някой случвало ли му се е и какво е направил в тази ситуация? Аз го промих със спирт, ама се чудя дали па не трябва да купя и пудричка. После ще се чуя с педиатърката, ама ми стана интерестно.

# 424
Здравейте, момичета,

Най-накрая и аз мога да се похваля със сина си Александър. Роди се вчера 17.04, 3600гр., 52см.
Днес почти цял ден е при мен, но не може да засука нито от шишето, нито от гърдата. Бихте ли ми дали някакъв съвет как да го накарам да почне да хапва?

# 425
mkb95, честито бебче, бъдете много щастливи заедно! Hug

Засъхналата кръв не е проблем, нормално е, от болницата ми казаха, че е проблем, ако е ярко червена.

Нашият пъп падна онзи ден, изчакахме 24 часа и вече се къпахме за първи път вкъщи. Замириса на хубаво бебе и й бухна косичката. Heart Eyes Сравнително спокойна първа баня.

Аз се поболях вече с това кърмене, идва ми да си отрежа главата… Изпитвам непрекъснати угризения, че не се получава. Консултантката каза, че трябва едва ли не да сме дупе и гащи с беба, ако искам да стане, а тя упорито я мята тази глава. Каза, да спи при мен, ама мен ме притеснява, че после трудно ще я вкараме в кошарата. И честно казано не искам детето да е като гербова марка за мен, да искам да имаме близост, но пък се притеснявам в бъдеще до какво ще доведе това. Това е омагьосан кръг, наистина…
Сега сме на изцедена кърма и дохранвам с АМ… И опити за кърмене.

Едит: Чай от Кипър в повечето аптеки, вчера видях, че ХИП имат. И сигурно имат дозировка.

Някой използвала ли е шишетата на Медела, calma. Май стават само за кърма, но искам да взема шише, което пуска по-малко и беба да полага усилия, за да мога евентуално и да се справя с кърменето. Както и philips avent natural, имаме тези, които са против колики, ама пускат много…

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 16:30 от 🧸 Fiffy

# 426
И аз пускам бухалчето, но не съм много сигурна колко помага, определено има ефект ако е спокойна, но ако не е си иска гушкане🧸

Взех чай от Ремедиум с копър и анасон мисля на марката Blevit. Иначе преди всяко кърмене давам капки Ко Лактаза и мисля че има ефект.

Искам да ви препоръчам бухалчето Оли с бял шум, аз не вярвах, че би могло толкова много да подпомогне нощния ни сън.
Иначе Взимам при мен на спалнята в гнездото на сутрешното хранене в 6.30 часа, защото след него не иска да спи и така да е до мен, за да й давам бибата. Ние сме само с биби от каучук - препоръчвам ви ги. Много успокояеат бебето, защото се доближават до майчиното зърно. Само в ДМ ще ги откриете.
Някой може ли да ми препоръча и обясни какъв чай се дава на новородено? Разбрах, че чай от копър е за коликите. При нас още няма колики, но ми казаха, че можело профилактично да се почне с този чай, още преди да са почнали коликите и имало голям ефект. Та някой знае ли от къде се купува и има ли опит с него?
Иначе аз от днес вдигам милилитрите мляко, до сега беше на 70мл на 3 часа, от днес ще вдигна с 10мл и така до 100мл. Постепенно ще ги вдигам. При нас продължава да е пробоем оригването - след хранене  не иска да се оригне, или ако се оригне е много тихо и аз не го чувам. Давам шишето на два пъти, изпраеям я, но не рядко се оригва. Купих от всички видове шишета на пазара. Сега днес ще прибвам с тези на Мр. Браун, нали уж много ги хвалят. От Нук не съм впечатлена, пускат твърде много според мен. На Авент и Чико също пробвах, но общо взето всяко хранене й давам различно шише. Ние сме на Хип за новордено храна, казаха ми, че е най-подходящо. Вътре е с пробиотик, води се по-гъстичко и полуантирефлуксно.

# 427
mkb честито бебче. Няма ли акушерка там, където си да ти помогне със захранването? Трудно е, те се мятат като риба на сухо, изобщо не знаят това зърно как да го хванат, но с малко помощ става. Моят е на 2 седмици и едва от 1-2 дни засуква от раз. Иначе е гласене, насочване.

За белия шум имаме играчки, въртележката над кошарата, електрическата люлка, но хванат ли го лудите вечер и нищо не помага 😃

Fiffy ти реши за себе си дали искаш да кърмиш или не. Кърмиш ли, да буквално сте скачени. Но ако не е твоето нещо, не се мъчи, няма смисъл нещата да стават насила и със сътресения. Бебчето има нужда от спокойна майка.

# 428
Честита принцеса, Янева Gift Heart Да ви е жива и здрава и много да ви радва Hug
Честита Моника, Марина Gift Heart Да ви е жива и здрава и много да ви радва.
И аз родих вчера нашата принцеса Sparkling Heart Естествено раждане, но не ми се размина епизиотомията - 3480 кг и 49 см някакси нямаше как да мине без рязане и шевове. Но благодаря на Бога че сме живи и здрави, пък болката си е за моя сметка. Гадно е няма какво да се лъжем и веднага разранени зърна, а само 2 пъти я сложих на гърда за кратко Dizzy Face Препоръчайте крем за разранени зърна, притеснявам се че има кръв по тях Cry С протектор за зърна да пробвам ли да я слагам или докато не зараснат да не я слагам?! На някой случвало ли му се е да има кръв, след разранявае?

# 429
Winter , честита госпожица и на теб 🥰, да е много здрава и бързо възстановяване.  Убедих се , че нормалното раждане си е супер, дори и болката след това от епизиотомията да създава известен дискомфорт  известно време, не знам за мен секциото не е толкова за предпочитане, както ми го описваха някои приятелки ( макар , че при мен секциото беше препоръчително )….Аз реално вчера единствено което направих е да се изправя, 2-3 крачки да направя и щях да падна от болки и пак легнах и така цял ден ме дрогираха с обезболяващи, сега съм като че ли по- добре, забраниха ми да ставам сама, чакам да махнат катетър и да започна да си се грижа за малката малко по- пълноценно. Намислила съм от днес да си ми е постоянно при мен…. Иначе още не съм пробвала да кърмя, нося си помпа за всеки случай, днес ще питам може ли, впредвид , че ми наблъскаха 1000 вида лекарства и антибиотик , предполагам не  и ще трябва да се цедя🙄🤷♀.Winter, аз си купих този крем за зърна / пращам снимка тук/и се мажа с него 1 седмица преди да родя, така ме посъветваха, защото със синът ми имах същият проблем , разранени , кръв и голяма мъка с кърменето беше. За силиконовите протектори … не знам, чудих се , но не взех. Казват , че помагали в началото. Питай акушерката / консултантка по кърмене , ако идва при теб на визитация ,ако има кръв по тях не е ли по- добре да не предлагаш, 🙄 защото и аз се чудя , но сигурно бих изчакала да заздравее или със протектори ли …., тя ще ти даде по- адекватен отговор от мен .

# 430
Добро утро! Честити бебчета!

На нас след вчерашния стрес с пъпа, тази сутрин го намерих паднал. 🥳
Аз ползвам същия крем и кърма с протектори, защото малкия има предпочитания за гърда. Не всеки път се получава и се цедя, но пак има някакъв напредък.

# 431
Честити бебчета ❤ Да са много здрави и неуморими 🍀
Winter, и аз имах този проблем и сложих веднага протектори. Крем ползвах постоянно!! Аз ползвах този на Медела, но препоръчвам на Lansinoh.
И ние сега се кърмим със силиконови зърна. Моите зърна са доста плоски и малкия не се храни добре без силикона.
В началото ми беше неориятно, че не може без тях, но свикнах и вече смятам, че е по-важно да кърмим колкото се може повече, отколкото помощните средства, чрез които го правим 😏

# 432
Уинтър, вчера си мислих за теб, че не се включваш и сигурно е време. Честито бебче и на теб! Много да сте здрави и много да се обичате.

Аз с второ раждане, където кърмих до преди около година си мислих, че сега са ми разработени гърдите, но не. Отново се разраниха още на 2-3то слагане на гърда. Нирмално е и кръв да има. Мажи с Lansinoh. Гледай в интернет съвети за правилно засукване на бебето. Би трябвало да налапва цялото зърно+ голяма част от ареолата, за да не го разранява. Пробвай и с протектори - при мен не се получи - бебето беше отвратено от тях и просто отказа, та си имай едно наум, че и твоят човек може да е със собствено мнение.

Кърменето си е трудно в първите месеци, докато се нагодите. Няма какво да се лъжем. Но мине ли този първоначален период после става толкова лесно и от само себе си.

# 433
Честита принцеса,да е жива и здрава,скорошно прибиране и напасваме вкъщи 🤗.
И от мен глас за лансинох,много помага.При баткото бях с разранени зърна,консултантката ме беше посъветвала да не кърмя с тях,че ще стане по зле и ползвах силиконови.Въпреки че хубаво захапваше,точно с помпата ги разраних аз.Сега с малкото са по лесни нещата,суче си нормално.Момичета,ако бебето не засуква хубаво вижте и юздичката,тя е много чест проблем,самият език не успява да се вдигне и засуче хубаво и от там също се получава неправилно засукване,болка и разраняване.

# 434
Честито на мамите, да са ви здрави и обичани принцесите! ❤️❤️❤️
Пъпчето ни падна на 7 ден вкъщи и няколко дена имаше кръв по боди и марличка, но не светла... промиване със спирт, но ефект нулев да се затвори и купих, антибиотична пудра (Сулфатиазол), за 3 дена се затвори и приключихме драмата с пъпчето.
Относно кърменето, аз имам кърма, но имам чувството, че не му стига, не е хранителна(а и ям ужасно мкого сладко и ме е страх да му давам кърма), въпреки, че вчера бяхме на доктор и е 3920 вече и докато каза, че е наддал перфектно, но аз му давам 70% АМ и се цедя за да съм сигурна, че е ял и от кърмата (21 ден сме на 90-100 мл.) Използвам Лансинокс превантивно след цедене.
Относно коликите боли си го, но е що годе поносимо, редувам еспумизал комфорт  и ко лактоза, но не в определени часове, а когато знам, че ще го боли в определени часове.
2 пъти по 24 часа не се беше изхождал, а като го направи е твърдо и след 2,3 часа се е ошлапал до уши, но предполагам, че е от капките. Иииии да и борина даваме, пробвах и чай на хип с копър,анасон  и кимион, но такива физиономии прави все едно отрова му давам, както и залъглките като чая, какви ли не купих скъпи евтини и като му я дам имам чувството, че ще повърне и я плюе.

Общи условия

Активация на акаунт