Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 53 843
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Вие будите ли бебета на 3 час през деня? В болницата казаха да не се оставя повече от 4 часа да спи, бебка почти всеки път я будя, притеснявам се да не прави прекалено големи паузи. Като я събудя и сменя памперса после си суче нормално, но се притеснявам, че не се буди сама.

Аз будя на три часа. В началото в болницата и малко след това беше на 4 часа ако не се събуди и чак тогава я будех. Но след това почнах на три часа точно да я будя и е много по-добре положението.

# 406
Моят мъник имаше 2 дни, в които беше много вял, спеше много и според мен беше от жълтеницата. Аз знам че поне първите 2 седмици е добре да се будят. После вече могат и по-големи паузи да правят. Трябва да си хапват и да акат често, защото високият билирубин буквално се изаква и така ще мине жълтеницата.
Иначе сега не прави чак такива паузи, макс 2 часа. Някой път и през час иска да яде.

# 407
В болницата първите 4 дена спеше постоянно, едва я будих да яде, беше на 3 часа, но последния ден в болницата много ми/й объркаха режима и реших, че ще я оставя на поискване или макс на 4 часа, ако не се събуди. Сега я засичам в нас, че се буди на около 4 часа, ака по-доста и пишкано има. Така, че аз правя нещо смесено между събуждане и поискване. Честно да ви кажа трябва време човек да си усети детето. Вчера ни беше първи ден вкъщи и се побърках, ревеше много, тотална каша, днес започнах да се усещам какво да правя, защото вече виждам горе-долу как реагира и така. Също така гледам да засичам колко мл кърмя давам, ако се изцедя (иначе докато кърмя се надявам просто да поема достатъчно) или ако е много криза и трябва да дам АМ пак следя мл спрямо деня.

Вие усещате ли следродилна депресия? Аз определено усещам… В болницата беше еуфория и не си давах много сметка, ама сега вкъщи… Е така от нищото се разстройвам, чудя се кое е правилно, кое не, упреквам се, но се надявам всичко да мине скоро. Simple Smile

# 408
Леле какви поспаливи бебоци 🤗.Моят суче на час,час и половина,два,два и половина му е макса,абсурд да спи 3-4 часа.Ака след почти всяко хранене,демек 10-12 наакани и здраво напишкани памперси.Пъпчето падна на 4 ден и вече си правим киснене във ваната,за съжаление не го кефи и го къпим набързо.
Депресия не знам дали имам,но всички ме дразнят,телефонът не си вдигам на никой,досадни са ми с глупавите си въпроси какво правите,не се сещаш/обаждаш да се чуем/излезем.

# 409
Мислите ли да правите бебешка фотосесия? Аз съм много на кантар, по-скоро клоня към не, но пък да не съжалявам че не съм запечатала този момент с наистина хубави снимки, защото на мен не ми се отдава. От друга страна да отведа бебе на няколко дни да го увиват в разни неща, които не знам колко е добре и то е толкова малко, мислех и дали са не е по-до ре като е по-голяма да се направи фотосесия вместо сега? 😬

# 410
Ох, много са хубави фотосесиите на новородени, но и аз имам същите притеснения. Затова мисля вкъщи нещо сама да си аранжирам. Докато бях бременна с таткото направихме страхотни арт снимки на коремчето, та мисля и сега ще се получи.
И моето бебче яде много често, през час, чак се бях притеснила,  но той хапне 5 Мин и се измори, предполагам затова така се получава. 2-3 пъти се случи да му дам АМ, ми той 20-30 мл ги пие по 10 мин, а с шишето би трябвало да е по-лесно.
От 2 дни забелязвам, че започна повече да яде и будува през деня, а преди беше обратното. Дано така се задържи, че и аз успявам да поспя.

# 411
Здравейте и честито на вече родилите! Имам два въпроса - преносвам и ще се пробваме утре със система окситоцин, като лекарят ме предупреди да имам търпение, можело да не се получи от първия път и първия ден, но е доста обнадежден, че все пак ще станат нещата естествено. Бебчо е в перфектна позиция, уверяват ме, че имам и физически предпоставки да се получат нещата, но просто по-силни контракции липсват, а от там и разкритие. В петък си бях на сантиметър и половина. Тапата мисля че днес падна. Има ли някоя мама, която да е преминала през подобна ситуация с окситоцина и липсата на разкритие и дали имате съвети?

Другият ми въпрос е относно колектор за кърма. Реших да си взема да имам под ръка, някои майки казват, че е доста полезно. Колекторът е силиконов, по-мек силикон и се колебая дали мога да го пусна в стерилизатора?

Благодаря предварително!!

# 412
Момичета, след като ви падна пъпчето имаше ли още секрети от там.?
1 седмица стана откакто ни падна пъпчето. Но все още има секрети. Особено тези дни много се напъва и плаче и май повече тече, все едно замесено с кръв секрети.

# 413
Гной ли имаш впредвид или самите засъхнали корички?Почистваш ли със 70% спирт хубаво и вътре?При моят падна преди няколко дена,още се вижда леко съвсем самото черво в средата,но скоро ще се затвори напълно.Иначе не тече нищо освен кървавите корички,които чистя със спирт и подсушавам хубаво след баня.Ако има секрет по добре попитай педиатърката.Ние утре сме на първи преглед при нашата,да видим колко е наддал.

# 414
Като корички са да, при смяна на памперс виждам понякога падат малки парчета на памперса. Не е като гной, по-скоро червеникаво кърваво течение..
Вчера съм забравила да попитам на педито,вече след 2 седмици сме на преглед

Вчера заведох на преглед иначе за тези чести и пенести изхождания.. И май съм прекалила със сладкото затова така е станало, таа да знаете и вие момичета 😁😁
От вчера се ограничих и днеска наистина не е така, лекаря смени и АМ. Вече даваме от безлактозния Аптамил.
Гной ли имаш впредвид или самите засъхнали корички?Почистваш ли със 70% спирт хубаво и вътре?При моят падна преди няколко дена,още се вижда леко съвсем самото черво в средата,но скоро ще се затвори напълно.Иначе не тече нищо освен кървавите корички,които чистя със спирт и подсушавам хубаво след баня.Ако има секрет по добре попитай педиатърката.Ние утре сме на първи преглед при нашата,да видим колко е наддал.

# 415
При моето бебе падна и отдолу имаше засъхнали корички, които падат малко по малко. До колкото знам е възможно да сълзи леко и да има кръв.

# 416
Нашата бебка се роди на 15-ти април с планово секцио- 2540 гр., 46 см. след седмица престой за задържане в болницата. Сега събрах сили да пиша, положението вече е търпимо от моя страна 😊 Не съм си го представлява песен, но беше зор голям да стигнем до тук..
Имаме проблем с кърменето и нямам нито капчица.. не усещам напрегнатост, абосолютно никакви симптоми въпреки опитите. Искам да ви попитам кое според вас е най-доброто адаптирано мляко, което може евентуално да замести коластрата и кърменето за новородено?

# 417
Мами, моята госпожица като стане 22-23ч настава едно постоянно желание да суче. 3та вечер снощи съм се чудила какво да я правя и накрая към 4 не издържах и я взех до мен на спалнята и от 4 до сега си спи (с изключение на времето за хранене). Ще тр да чета как да обърнем режима малко.

# 418
Здравейте , момичета, днес на 18.04 на бял свят се появи нашата втора любов Моника, 3.440кг , 50см , след планово секцио . Пожелавам на всички предстоящи мами леко раждане и пухкав финал 🥰🥰🥰.

# 419
Честито бебче, Марина! Бъдете здрави 🤍🍀

Нашето пъпче също падна преди няколко дни. Почиствам сутрин и вечер коричките, които са останали.

Кърменето и при нас е чудоо.. През деня се кърмим хубаво и спи средно по 3 часа.. но вечер е ужас! Снощи се събуди в 01:00 и до 05:00 часа не сме мигнали. Постоянно иска на гърда, памперсите се пълнят за нула време, не иска в креватчето. Тази вечер мисля да му направя гнездо от одеало, да видя дали ще е по-добре. Иначе и при нас понякога яде 5 минути, понякога 20 минути..

Още се напасваме.. но предполагам всичко ще се регулира! ❤

Общи условия

Активация на акаунт