Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 53 730
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Идвам малко да се оплача😁 Много изморена и жадна за сън..
Моето момиче спи на гърда, докато суче. Дотук добре, ноо след всяко кърмене се изхожда. И таман спи започва едно пъшкане, напъване и съответно събужда се. Ако не се събуди сама, аз я събуждам нали трябва да сменим памперса.
И след смяната за да спи или за да се успокои пак я слагам да суче иии пак следва пълнене на памперса.. така в един омагьосан кръг сме😐😐 Незнам как да процедирам.
Искам да спя няколко часа без събуждане вече.

# 466
И при нас е по същия начин. Все си мислех, че кърменето е трудно, но не и чак толкова изтощаващо. Буквално ми е закачен към гърдата, така и заспива. На моменти съм на косъм да се откажа. Всичко ме боли, на всичко отгоре получих хемороиди (странно цяла бременност бях със запек и нямах) и едва си седя на дупето, а почти целия ден седя заради кърменето на малкия. За съня изобщо не си правя илюзии, че има шанс да спя няколко часа. Ако не е кърменето ще са коликите и какво ли не.

За излизането ние правим засега разходки по час. Кърмя го в колата, разходка час, в която спи дълбоко и после прибиране.

Честито на всички нови мамчета, сигурно ще пропусна някой. Бързо възстановяване, момичета. Брин нещо се изгуби, надявам се всичко да е наред и да пише.

# 467
Waterviolet и на мен ми се появиха хемороиди след раждането. Взех си цикатридина супозитории съвместимо е с кърменето. На мен доста ми помага.

Много съм притеснена вече. На всяко хранене бебчо повръща и хълца. Педиатъра каза, че е от прехранване, но той започва да хълца и преди това. След като повърне не заспива, докато не му дам пак.

# 468
Velina, моята също повръща и хълца. Държа изправена 30мин след хранене. Давам вода като се разхълца. Кърмя с прекъсване за оригване. Имаме и възглавничка за рефлукс - спи под наклон.

# 469
И моята хълца много и повръща често. След хранене заспива на секундата и съответно НЕ се оригва. Дори да я държа в себе си да се оригне, то тя като е заспала не става оригването. Иначе хълца през целия ден, не само след хранене. Понякога непосредствено преди ядене. Кога се изчиства и спира това хълцане?

П.с. запазих час при ортопед д-р Кацаров в центъра на София. Някой посещавал ли го е ?

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 15:23 от Гети75

# 470
И при нас хълцането е по 758436 пъти на ден. За сън не ми се говори….. и аз гледам да правя почивки по време на кърмене, но не винаги се получава..
Иначе да ви кажа, ние вчера бяхме на преглед и всичко е супер! Бебчо качва супер и педи каза, че няма какво да говорим за храненето. За нослето каза, че е нормално и да слагам физиологичен разтвор.. При нас проблема с хриптенето е предимно вечер.
Иначе да ви кажа от няколко дни забелязах, че бебчо се изхожда доста трудно. Ако преди пълнеше хубаво памперсите на почти всяко хранене, сега едва по 1-2 пъти на ден макс. Забелязах, че доста се мъчи и напъва. Педи каза, че е много вероятно да е от капките за колики, които давам. Каза, че не може бебе на две седмици да има колики, понеже те започвали след 25 ден.. и най-вероятно те му пречат да се изхожда нормално. Вчера не ги дадох - изходи се 4 пъти …. Стана ми съвестно, понеже те ми бяха предписани от друг педиатър..
Иначе и при нас графика е същия.. ставам, сменям памперса, храним се и той пълни памперса.. после заспива .. и трябва да го будя, за да го сменя… Мъкааа…
Иначе ние днес бяхме да пуснем документи за паспорт.. беше си цяло приключение да събудиш спящо бебе.. да не мърда, да е с отворени очи за снимка… пълен цирк 😀
Също така вчера бяхме до слинготека и взех слинг, изпрах го и нямам търпение да започнем да се носим. Момичето беше суперррр отзивчиво и мнооого добре обяснява.. силно ви препоръчвам ако се интересувате от бебеносене да я посетите ❤

# 471
Момичета, позагубих се, ама с прибирането вкъщи и напасването... Никакво време за форуми 😂

Толкова е успокояващо, че всички минаваме през едно и също - тези дни се поболях за триста неща, които, разбира се, после отминаха, след тях дойдоха нови филми и притеснения и  така - всеки ден се учим с малкото човече една от друга. 😁

И при нас малката хълца поне веднъж на ден 😂 с памперсите е точно същото - тамън е измита и нахранена и айде наново. Като чуя звука на "взрива" и ми е ясно какво следва. 😁❤ Докторката каза, че точно така ще е сега и че е напълно нормално това 🙈 Просто да се забавляваме, защото е неизбежно. И хриптенето го имаше, и нослето два дена беше запушено... Пълна програма.

Също да споделя, че и аз като някои от вас имах момента на шока - айде с раждането всичко окей, но после трите дена в болницата ми бяха критични - сама и без никаква идея какво трябва да правя, голям шок емоционален просто... Обвинявах се, че не мога да се зардавам на малката от притеснения... Като чета, не е било само при мен, а никой не ти говори за тази част от бременността/раждането.

Едва сега, на 10-и ден, започнах да се чувствам в кожата си, да се усещам с бебето и истински да и се радвам най-накрая. Иначе бях като тресната - плач от най-малкото и филми в главата нон-стоп какво не правя като хората, как не съм за тая работа, какво изобщо ще правя занапред.

На неродилите мами - късмет и леко да минава. 🍀На родилите - бързо напасване с бебенцата и повече сън по възможност. ❤ На всички - светли празници!

И въпрос - давате ли водичка и по колко, на всяко хранене, или как?

# 472
Момичета, позагубих се, ама с прибирането вкъщи и напасването... Никакво време за форуми 😂

Толкова е успокояващо, че всички минаваме през едно и също - тези дни се поболях за триста неща, които, разбира се, после отминаха, след тях дойдоха нови филми и притеснения и  така - всеки ден се учим с малкото човече една от друга. 😁

И при нас малката хълца поне веднъж на ден 😂 с памперсите е точно същото - тамън е измита и нахранена и айде наново. Като чуя звука на "взрива" и ми е ясно какво следва. 😁❤ Докторката каза, че точно така ще е сега и че е напълно нормално това 🙈 Просто да се забавляваме, защото е неизбежно. И хриптенето го имаше, и нослето два дена беше запушено... Пълна програма.

Също да споделя, че и аз като някои от вас имах момента на шока - айде с раждането всичко окей, но после трите дена в болницата ми бяха критични - сама и без никаква идея какво трябва да правя, голям шок емоционален просто... Обвинявах се, че не мога да се зардавам на малката от притеснения... Като чета, не е било само при мен, а никой не ти говори за тази част от бременността/раждането.

Едва сега, на 10-и ден, започнах да се чувствам в кожата си, да се усещам с бебето и истински да и се радвам най-накрая. Иначе бях като тресната - плач от най-малкото и филми в главата нон-стоп какво не правя като хората, как не съм за тая работа, какво изобщо ще правя занапред.

На неродилите мами - късмет и леко да минава. 🍀На родилите - бързо напасване с бебенцата и повече сън по възможност. ❤ На всички - светли празници!

И въпрос - давате ли водичка и по колко, на всяко хранене, или как?

При нас е 11-ти ден и все още се нагаждаме, особенно със съня. Хормоните все още си ме бият, поплаквам си.  Не за всяко хранене имам кърма и се цедя, за да следя. Слагам го и него да стимулира.
Аз давам водичка след ядене, а между тях давам чай от копър. Уж по-късно почват коликите, ама него си го почнаха и нощно време е ужас дори и с капките.
Весели празници и от мен, момичета!

# 473
И ние бяхме в "джаза" с коликите. Започна да свива крачета, да плаче от нищото и да иска да спи само по корем върху мен 😫 Нощно време беше пълен ад, никакъв сън за мен, мъжът ми си спи необезпокояван, като глух е 😁 Педиатърката ни предписа Био Амика, по 5 капки в млякото на всяко хранене, вече сме на 10, защото хапва повече, Коликинд по 3 капки преди всяко хранене с лъжичка, Еспумизан Комфорт по 10 капки вечер с лъжичка преди последното хранене и Омнибиотик Панда по 1 в първото мляко сутрин, както и режим на хранене по часове, през три часа точно. Побърках се докато напасна всички добавки, хранения, сменяне на памперси, но вече четвърти ден сме така и нямаме проблеми с коликите. Малката си спи спокойно през нощта и не се буди за храна - последното й хранене е в 00:00, а следващото е в 6:00. Кърма официално вече нямам, изпих всички възможни добавки - три вида чайове за кърмачки, Лактил, цедих с помпата да  стимулирам, кърмих на поискване едно вечно гладно бебе, т.е. правех само това по цял ден и пак нищо, изцеждах по 5мл преди кърмене. Рвших, че няма да се мъчим взаимно с малката и сега е изцяло на Лактана Био. Честно казано и аз и тя сме много по-спокойни. Много ми се искаше да кърмя, но като не се получава, реших, че няма да се мъчим до предела, по-важно ми е да се чувствам в кондиция, за да бъде и бебето спокойно.

Светли празници ви пожелавам и на всички, на които предстои скоро да родят - да мине леко и здрави бебчета ❤

# 474
Трелони, абсолютно съм съгладна с написаното от теб.
Аз вода предлагам, и чай предлагам, но моята бебка не желае. Почвам да се чудя има ли таков бебе друго, което да не иска вода и чай? Много се притеснавам, защото е изцало на АМ и трябва да пие вода, а не иска нито капка д поеме. В чудо съм се видяла..

# 475
Ние сме 7ми ден вкъщи и коликите сякаш започнаха. Изписаха Био Гая и Еспумизан- днес ще ги започваме.

Аз отново, както с баткото, малко закъсах с гърдите. Запушване имам с температура, отпаднала съм. Знам си какво да правя, ама ей така да ви споделя, че е гадно.

Малката е доста сънлива. Уж кърмя на поискване, ама тя и по 5-6 часа мже да не си поиска… опитваме се да я будим, че да създадем някакъв ритъм, но тя спи доста упорито…. А жълтеница няма.

Момичета, имаше ли от вас такива, които са били на Фраксипарин? Аз сега съм на него, заради разширените вени и видях в листовката, че не е съвместим с Нурофен и Парацетамол, а имам температура. Някоя, ако може да сподели опит, ще съм благодарна

# 476
Моят е само на кърма,както и с баткото до 6 месеца няма да предлагам нищо друго,има време и за вода и за чайове според мен.Към тези само на ам,ако не иска вода,може да пробвате самото мляко да е по рядко не както е дозата за да приема повече вода и да не се запичат.Аз се запасих с лефакс и почнахме от снощи,сравнително спокойно спи 3-4 пъти се буди да яде и вече няма по час сукане и преобличане,за около половин час се нахранва и го сменям.

# 477
Нашето бебе е със сополи :/ Личната каза само да промиваме, ама аз пак се шашкам. Знаете в интернет пише само страшни неща. Хем искам да я види доктор, хем не искам да утежнявам нещата и да ходя по болници… Иначе си спа добре. Само преди това се гърчеше, може и колики да са.

Но хубавото е че днес я излъгах да се храни без протектори и я чувам как преглъща. Joy Май ще имаме успех с кърменето, а се бях предала, днес е така реших да пробвам и то взе че стана, иначе съм приготвила дозите кърма по шишетата.

# 478
И моето не иска ни вода, ни чай.
Кърмим се, но не е достатъчно и добавка му давам. От вчера насам много зелено взе да се изхожда, дали е от моята кърма незнам 😐 Сега ще му дам АМ няколко пъти да видим дали ще се нормализират нещата.
А иначе от пъпчето все още има секрети, вече много ми е притеснено.
Трелони, абсолютно съм съгладна с написаното от теб.
Аз вода предлагам, и чай предлагам, но моята бебка не желае. Почвам да се чудя има ли таков бебе друго, което да не иска вода и чай? Много се притеснавам, защото е изцало на АМ и трябва да пие вода, а не иска нито капка д поеме. В чудо съм се видяла..

# 479
Аз отново, както с баткото, малко закъсах с гърдите. Запушване имам с температура, отпаднала съм. Знам си какво да правя, ама ей така да ви споделя, че е гадно.
Момичета, имаше ли от вас такива, които са били на Фраксипарин? Аз сега съм на него, заради разширените вени и видях в листовката, че не е съвместим с Нурофен и Парацетамол, а имам температура. Някоя, ако може да сподели опит, ще съм благодарна
BMR, аз съм на клексан все още, но не ми се е налагал прием на антипиретици. Питай в темата за фракси, клексан и аспирин протект, в раздел рискова бременност.
Вода започнах да предлагам след почти всяко хранене. Кога глътне 2 глътки, кога я изплюе. Педиатърката препоръча да предлагам повече вода заради жълтеницата.
Бахар, има вероятност да ака зелено ако е недохранен. С по-често слагане на гърда или дохранване с АМ трябва да се оправи и да стане златисто.
Светли празници!

Общи условия

Активация на акаунт