Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 53 639
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Winter, и ние първия път се поскарахме още в началото, аз бях адски изморена и изтощена. Не ми е спирала кърмата, не вярвам от една караница да спре. Знам, че спира от голям стрес и то постоянен. Опитай да се успокоиш, ако трябва, разберете се с ТМ ти да я накърмиш и да идеш в другата стая да поспиш или починеш, а той да е при бебето през това време. Така ще се отпуснеш.
Аз снощи се будих през 2 часа за кърмене и направо днес съм друг човек.

# 526
Колко караници сме минали с ММ и с баткото, че и сега. Даже точно снощи бяхме скарани. Трудно е с бебче, с две също… като се добави нефоспиване и преумора човек става изнервен. Баткото го кърмих година и половина. Кърмата няма да спре от семеен скандал. За да стане такова нещо, трябва нещо много сериозно да те стресира и то продължително. Не го мисли. Опитай се да бъдеш спокойна покрай бебчето.

# 527
Уинтърче само спокойно Hug караници винаги има, няма да спре кърмата.

За светлината бебешорката спи на солна лампа- светлината е доста приглушена, пък и аз виждам какво се случва и какво правя. Кака й също спеше на солна лампа, отлично разбираше кога е ден и кога нощ.

Момичета аз кърмя легнала за сега, пазете си кръстовете и гърбовете, имайте жал към себе си.

Ние с Маги спахме почти цяла нощ с хранене в 3:30 и в 7:30 сега обаче гърдите ми ще се гръмнат, защото вчера цял ден вися по тях и имам яко кърма Grin ей няма угодия значи Joy

# 528
И аз щях да ви питам,как кърмите че ви боли всичко?Аз имах болки първите дни по скоро от самия него и носенето на неговите килограми.Кърмя полуседнала на спалнята и с възглавницата за бременни,много ми е удобна.И с баткото и сега в спалнята е пълен мрак,но вратата е отворена и в коридора свети нощна лампа.Имал е периоди на обръщане на режима,но не се е дължало на светлината със сигурност.Сега с  малкото няма проблеми,спи си нощем,буди се,сменям го,кокори се понякога независимо от лампата там.Баткото спи сам в детската от две годишен,изцяло на тъмно,единсвено не пускам щорите и влиза малко светлина от двора и луната.Става си до тоалетна,светка,гаси и пак си ляга.
За спирането на кърмата си е до организъм.Когато баткото беше на 8 месеца баща ми катастрофира.Ударилият го избягал и дори не звъннал за помощ.Благодарение на sos  бутона на телефона успява да се обади сам и идва линейката.Две спешни операции през нощта и никой не ни се обажда.Чак на другия ден една от сестрите в отделението го познава по името,носа и лицето му бяха смляни от еърбега и се обажда на сестра му и тя на мен.Не ме питайте как ги взех тези 300 километра,нищо не помня докато стигна до болницата.Не се отрази на кърмата ми,още 4 месеца след това имах докато реша да я спра аз.Много се карахме и за всичко с моя при първото,сега сме яко дзен,но и малкото е по спокойно.

# 529
Към мамите родили със секцио 😊 Колко време след секциото започнахте да се къпете без водоустойчива лепенка? Така и не го доуточнихме това докато бях в болницата и се чудя на моя глава.
На 9 ден след махането на конеца, но ми казаха да не търкам там... вече 25 дни след секция мажа и с контратубекс от 18 ден и ми е само една червено винена линия.

# 530
Момичета, ползвате ли биберон?
И колко време трае при вас процеса събуждане, смяна на памперс, нахранване и приспиване?

Аз засега я приспивам само на гърда, не знам грешно ли я приучавам, ама друго нищо не ми се получава. Таткото веднъж я приспа с песен и люшкане, ама беше здраво нахранена, на мен не ми се отдава. Кажете вие вашите способи.

# 531
Хей, момичета! Утре изписват Вяра! Не мога да ви опиша колко съм щастлива! Нямам търпение да я гушна вече! ... Ох повече не мога да напиша,че ми тупка днес цял ден сърцето! ❤

# 532
Callum, страхотна новина! Много да се гушкате!

Ема днес беше на консултация, наддала е около 600 грама за 2 седмици, добре си папка😂 пъпа е зараснал  почти. Май месец ще я водим на няколко профилактични прегледа, горкото дете с майка хипохондричка🙊🫠

# 533
  • Sofia
callum, това е чудесно! От кога го чакате този момент! Много да я нагушкаш! 🤗

DareAngel, за прегледите и аз съм така. Вече я водих на кардиолог, предстои й профилактичния преглед след раждане. Записах час за ортопед.
И сега се чудя дали да й правят трансфонтанелна ехография. В Токуда май беше част от неонатологичния пакет. Някоя от вас ще я прави ли? И знаете ли в какъв срок се прави?

# 534
Callum, много се радвам за вас! Здраве и много щастливи моменти у дома!
Brin,  и на мен този преглед ми е в пакета на болницата и мисля живот и здраве края на месец май да си я заведа на него. Отделно имам и ендокринолог в пакета, но той е когато е на три месеца май. Ортопед записах час в Ортомедика. На ехограф трябва да я заведа също в трети месец пак, защото при раждането се откри някакво си лигенче в бъбрека. Затова ми казаха да пие много вода, а тя грам не близва. Въпреки това се надявам след три месеца вече да е наред всичко.

# 535
Брин, в Токуда ни правиха на нас като част от пакета, заедно с коремна и такава на тазобедрената става. Иначе с баткото ходихме като беше вече на 9-10месеца. Педиатърката нещо й прищрака и каза, че му била голяма главата, та да се видило нещо, ама не ми каза какво, че да не ме притеснява. Така де, като отидохме вече почти се беше затворила фонтанелата и трудно виждаха, но казаха, че било ок това, за което педито се е притеснила. Обясниха, че до 6 месец макс се правят тези неща. След това дори да не е затворена фонтанелата, то мембраната е доста плътна.

Callum, най-накрая! От утре вече ще можеш и ти с нас наравно да си споделяш бебешките неволи 😁 много много да се гушкате. Пожелавам ти спокойно и спящо бебче, да няма колики.

Трелони, биба се опитваме да ползваме, за да не ме ползва мен за таква, но много не ни се получава 😀😀😀 отвратена е от тях. Иначе събуждане+смяна на памперс-10мин, кърмене 15-20мин, оригване - 10мин и после гледаме 30мин да я държим изправена, че да не хълца и да подпомогнем храносмилането.

# 536
И Моето спи все на гърда. Много искам да свикне с биберона, но засега не ни се получава. Много рядко за 5 10 минути.
 Смяната на памперс малко дългичко е при нас, защото винаги като отворя памперса се изхожда. Затова чакам така малко отворено да стои, да си изкара каквото има и тогава вече слагам новия😀 Всичко около час ни отнема

# 537
Callum, чудесни новини! След толкова време направо не мога да си представя колко ти е щастливо и тепърва ще бъде още повече. Много да се гушкате и да се радвате една на друга!

Ех, момичета, колко време ми отне да ви изчета 😁 Аз засега не мога да се оплача, овладяхме май коликите в поносими граници, бебка спи от 12:00 вечерта до 6:00 сутрин, но много маха с ръце и крака, сънува си някакви неща, шумоли и аз съответно се будя на всяко движение. В момента спи в легло next to me до нас, но се чудя кога мога да я преместя в нейната си стая и легло. Сега денем я оставям да спи там, за да свиква, но мислех чак след шестия месец да я оставям и за през нощта. Вие как ще процедирате?

Иначе аз не я приспивам - сменям памперс, храня я и я оставям в леглото да си наблюдава и когато реши да заспи. Откакто сме на режим с точни часове се буди по часовник точно 10-15 минути преди хранене. Засега е спокойна и не плаче, по-скоро си помрънква понякога. И тук да похваля люлката MamaRoo - струваше ми се супер излишна и надценена и изобщо не съм обмисляла да я купуваме, но ни я подариха и честно казано не знам как щях да оцелея без нея. Докато малката я мъчат колики или нещо е кисела, я слагам в люлката, пускам й някой от шумовете и след 30 секунди е заспала, а аз успявам да свърша разни задачки. Но и нея гледам да я ползвам само при извънредна нужда, за да не свиква и после да се чудя как да я отучвам.

Вие правите ли на бебетата масажи и гимнастика и кога трябва да се започне с тях? Нашата педиатърка ни каза само за масажите обаче на малката хич не й харесват и е голяма борба.

# 538
Brin, аз запазих час при Константинова в Токуда, прави се на 30-35 ден.

Харесва ѝ биберон, но трудно го задържа и съответно през нощта съм дежурна да ѝ я връщам🤪

Аз още не правя масажи мисля да изчакам прегледа при ортопеда на 13, за да каже кое е най-подходящо.

callum, това е чудесно! От кога го чакате този момент! Много да я нагушкаш! 🤗

DareAngel, за прегледите и аз съм така. Вече я водих на кардиолог, предстои й профилактичния преглед след раждане. Записах час за ортопед.
И сега се чудя дали да й правят трансфонтанелна ехография. В Токуда май беше част от неонатологичния пакет. Някоя от вас ще я прави ли? И знаете ли в какъв срок се прави?

# 539
Може ли мамите с опит да кажат кога се прави погачата? Аз знам от приятелки, че е неделята преди 40-я ден, а на самия ден се ходи на църква и после се посещавали три къщи и исках така да го направи, но благодарение на непоискани съвети стана скандал вкъщи. Та да се допитам и до вас.

Общи условия

Активация на акаунт