Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 50 083
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Въпрос относно режима на 3 часа - аз също се опитвам да въведа именно него, ама нещо се обърквам - спи три часа и след това яде, или как?

Защото ако спи до 3 например, ще яде до 3.30 и ще заспи в 3.50, после кога я будя - в 6, или в 6.50? За да е спала три часа или за да яде на три?

Защото така се получава, че спи по 2 горе-долу? Първите дни я будех така, ама сега не знам кое е правилното. Нещо се обърках 😂

# 556
Treloni, при нас режимът е следните часове - 6:00, 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 22:00, 1:00, през нощта давам вода ако се събуди по препоръка на педиатърката и вече не се буди. Между 18:00 и 22:00 часа оставям 4 часа, защото тогава я къпем и будува малко повече. 10 минути преди да й дойде часът за хранене, правя мляко и я вдигам на повивалника за смяна на памперс и така я събуждам. Храненето ни отнема около 15 минути, но пак да отбележа, че сме изцяло на АМ вече. След това я оставям в леглото, тя си се озърта известно време и заспива. Мисля, че вече сме повече от седмица така и си се буди сама 10-15 минути преди хранене.

# 557
  • Пловдив
Брин, сестро по неспане, поне ми е някаква утеха, че не съм сама. Знам, че и това ще мине, все пак е само на 8 дни малкото мишле, но няма да крия, че стане ли вечер и почвам да се чудя тази нощ как ще е...

# 558
В Токуда за пъпчето казаха с 90 градуса до падането, а после с 70 градуса да се почиства всяка вечер след къпане. Вие всяка вечер ли ги къпете, че и това е голям екшън и голям рев при нас. Innikol, беше писала че сте се справили с коликите, какво й даваш? Ние даваме био гайа и чай от копър и ко-лактаза и нищо не помага боли си я и се свива Cry

# 559
Winter, ние не в къпем всяка вечер, защото е с много суха кожа и баткото има атопичен дерматит, та не ми се ще от сега да страдаме. Къпем я през 2-3 дни. Откакто падна пъпчето е голям кеф къпането. Преди това - рев до небесата.

И аз се записвам при неспящите. При мен малко по-други перипетиите. Имам много кърма и гърдите ми се препълват, а бебето си спинка сладко. Снощи например в 2:30 се събудих със зверска болка и препълнени гърди. Изцедих малко с помпата, не ми мина и събудих бебето да се кърмим. Заспа си после веднага, но в 5:30 сама се събуди и стоя до 8:30 ококорена, а то и баткото стана през това време, та трябваше и аз.

Днес съм с ново запушване на млечен канал. Надявах се като съм кърмила сравнително скоро да се е прокарало там ама не… пак ще си страдам с тия запушвания.

При нас режимът е иначе на 3 часа и нощем по-дълга пауза, но както казах хич не ми се отразява добре тая пауза.

# 560
Winter, при нас беше голям ужас с коликите още щом започнах да доранвам с АМ и педиатърката ми даде цяла схема, като съм добавяла постепенно, за да видя от кое има най-голям ефект. Засега съм най-доволна от пробиотика и капките за колики. Истината е, че откакто давам добавките все едно нямам бебе, а преди това нямаше и 10 минути сън без да се събуди, непрекъснато се свиваше, плачеше, много беше неспокойна и ми беше супер мъчно, че не мога да й помогна.

Ето и схемата:
- В сутрешното мляко се разтваря едно пакетче Омнибиотик Панда или във вода за кърмени бебета.
- Преди всяко хранене с лъжичка (с изключение на първото и последното) се дават по 3 капки Коликинд.
- Във всяко мляко се разтварят по 4 капки Колийф (при кърмени бебета се разтварят в малко кърма). Първоначално бяхме с Био Амика, но получи запек от него (или по-скоро аз не бях разбрала добре дозата) и го сменихме, но и Колийф й действат по-добре.
- Преди вечерното хранене се дават по 10 капки Еспумизан за бебета с лъжичка.

# 561
Ние къпем всяка вечер, ползвам екзомега на адерма, какта ми е с него и бебочката е с много суха кожа. Малко да дръпне и включвам wooden spoon .

ВМР пробвай слънчогледов лецитин за каналите, безценен е.

# 562
Жоржи, пия го откакто сме се прибрали. Просто явно съм неспасяема… някакво намерих Мамофит се казва на билкова основа спец за запушвания, но ме е страх да го пия. Личната каза, че не го е чувала никога.

# 563
И аз не съм, но лецитин жуля по 4 на ден Blush

# 564
Fiffy казват, че в болницата често се заразяват със стафилококи. Моето бебче също беше много зле първите два дни, едва дишаше, като ни изписаха от родилно, ни дадоха рецепта за АБ капки и мина. Сега от време на време пак усещам сополи, хърка и само разтвор слагам, минава.
Ние минахме преглед и докторът доста ме озадачи като каза, че трябва да му направя режим, на кърма сме, изброи няколко симптома на преяждане, всички ги има малкия. Не че и аз не се бях замислила де, вчера след това повръщане. Каза че няма никакъв смисъл бебетата на АМ да са на режим, а кърмените не. Попитах го какво да правя като започне да плаче, каза че сама трябва да си намеря начин и това че си хапе ръцете изобщо не означава, че е гладен. Да ви кажа започнах през три часа, зор си е, като ревне и едва се успокоява, но ето че намирам начини. Досега просто слагах на гърда. И щом все пак се залисва или заспива, едва ли наистина е гладен.
Като му дойде часа за хранене, яде по 15-20 Мин, а не като досега на всеки половин/един час по 5 -10 мин. Последните няколко часа е доста по-спокоен и най-важното не сумти и не се присвива. Направо се обвинявам, че мъчих така детето си, но те дори педиатрите не са на едно мнение, да не говорим че дори консултатите по кърмене препоръчват кърмене на поискване.

# 565
Момичета, кога отминават тези контракции на матката при кърмене? Направо не мога да вървя от болка Cry Прививам се като куче, взимам парацетамол защото профенида мисля че е по-вреден за бебето,но кога спират тези контракции? До кога са лохиите и контракциите? На третата седмица след раждането предполагам вече не трябва да ги има или кога?

# 566
  • Sofia
Winter, моята АГ ме вика на профилактичен преглед след пълни 40 дена. Каза, че преди това няма смисъл, защото на този преглед трябва да се види дали матката се е свила напълно.
Тоест щом ми каза, че за прегледа на матката трябва да са минали пълни 40 дена, приемам и че е възможно и матката да продължава да се свива дотогава. Макар че голямото свиване се случва в началото, явно контрахирането може да продължи и по-нататък. За лохиите знам, че е нормално да продължат до 40 дена.

А и отделно, ако кърмиш, това допринася за свиването на матката.
Аз съм вече 14 дена от секциото. Тъкмо ми понамаля кървенето и си казах, че явно вече ще спира и днес пак тръгна придружено с менструални болки. А днес малката буквално ми вися цял ден на гърдите. Но не съм стигала до обезболяващи.

Така че предполагам, че и при теб е нормално. Но все пак, ако смяташ, че кървенето и/или болките са силни е хубаво да се чуеш с АГ, за да си спокойна.

# 567
Ох, ние вече сме се вкъщи! Слава Богу, Вяра е спокойна! Започнах да я храня на поискване  понеже снощи, преди да я изкъпем душичката й спеше и ми беше жал да я събудя. Храненето в 12 отиде в 1 и така ... Днес ще я записваме на педиатър и ще говоря с него за това, но не мисля,че  е редно да я щипя и събуждам да хапва.
П.С. С претенции е госопжицата, има си собствено мнение 😁 Започвам да й свиквам, най-важното е че само аз разбирам какво иска и това е добре 😇

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 07:29 от callum

# 568
Callum най-прекрасните моменти ви желая да имате заедно с Вяра, и най-лошото да е зад гърба ви HugHugHug

# 569
Браво, Callum-че герои сте вие с татко й Hands Clap Сега ви предстоят прекрасни мигове и дано всичко лошо е зад гърба ви Flowers Four Leaf Clover Да е много здрава, да папка, да спинка и да ви се усмихва всеки ден GrinningHugHeart
Леле Брин много ми се вижда това до 40 дни Scream Дано изчезнат тези болки, ужасни са....

Общи условия

Активация на акаунт