Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 50 072
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Браво, Callum-че герои сте вие с татко й Hands Clap Сега ви предстоят прекрасни мигове и дано всичко лошо е зад гърба ви Flowers Four Leaf Clover Да е много здрава, да папка, да спинка и да ви се усмихва всеки ден GrinningHugHeart
Леле Брин много ми се вижда това до 40 дни Scream Дано изчезнат тези болки, ужасни са....
В Токуда за пъпчето казаха с 90 градуса до падането, а после с 70 градуса да се почиства всяка вечер след къпане. Вие всяка вечер ли ги къпете, че и това е голям екшън и голям рев при нас. Innikol, беше писала че сте се справили с коликите, какво й даваш? Ние даваме био гайа и чай от копър и ко-лактаза и нищо не помага боли си я и се свива Cry
Как даваш ко лактаза, пише, че е на всяко хранене по 4 капки? Запиша ли ви, как сте с изхожданията?
Днес ми е 28 ден все още имам леко течение, но никога не съм имала болки при постоянно кърмене 1вата седмица(понеже сега  сме на АМ и 1,2 кърма). Може би защото още в болницата казаха, че матката се е прибрала много добре. Надявам се скоро да спре, защото вече ми писва!

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 08:50 от Tinavasv

# 571
Момичета, как обличате мъниците като излизате с количка? 😊

# 572
  • Пловдив
Момичета, как обличате мъниците като излизате с количка? 😊
Ох, аз и в къщи се чудих как да я обличам, че на мен ми е все топло. Първото дете го претоплихме и цялата стана в пъпки, сега не ми се иска и я оставих само по пижамка, без боди-потник отдолу, това в къщи. Като излизаме навън слагам и бодито-потник и я завивам с памучно одеяло, и слагам шапчица.

# 573
Навън боди с къс ръкав, ританки с блуза или цял гащеризон и шапка. Ако духа и няма слънце мятам едно одеало, но ако като вчера си е даже жега не слагам одеалото.
 При нас е голямо напъване, голям зор, ръмжене. Пълни памперсите обаче чак се притеснявам, особено сутрин преди да се събуди голямо напъване пада “ обикаля” цялото легло. При вас така ли е?
 Приемате ли някакви витамини/добавки след раждането?

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 13:18 от DareAngel

# 574
И при нас така беше тази сутрин, трудно го успокоих. Много напъване, много се зори. Колики ли са или трудно ли се изхожда не можах да разбера.
Колко време будуват бебоците? Вчера моето около 5 6 часа не искаше да спи.
Тамън беше заспала, напълни памперсите и аз смених. Събуди  се и вече не можах да я заспя..

# 575
Момичета не спирам да чета за вълненията ви покрай малките бебоци и не спирам да си представям че скоро ще се включа в дебатите, но уви май само аз все още не съм родила.
Цял 9ти месец се влача с разкритие, което вече е 4 см а бебе не тръгва да излиза. Термина ми е сега в неделя и всеки ден ходя като луда между 6000 и 10000 крачки и нищо... почнах и клекове да правя от вчера. Имам чувството че съм някакво извънземно. Ако някой има съвет какво още да направя ще се радвам, ако ли не моля ви стискайте палци тия дни дни да родя, че не се трае вече Grinning

# 576
Добрият стар секс 🤪.
Като ви чета моят гол ходи явно.Аз съм по къси гащи и тениска от две седмици,малкия и вънка и вътре е само по тънко памучно боди с дълъг ръкав и панталонки пак тънки памучни и чорапки.Ако спи мятам една пелена отгоре,само нощем спи с памучно одеало.Тук е 25 градуса,не се диша въпреки лекия вятър,даже вчера потен го изкарах от количката след следобедната разходка.Баткото по цяло лято само по памперс седеше,с малкото пак така ще процедирам.

# 577
Лещичка, явно зависи къде сте… при нас днес си е студ. Вятър и облаци, градуси около 10. Изведох я с късо боди, гащеризон и един по-плътен гащеризон + шапка + одеяло плетено. Аз самата бях с палто 🥶🥶🥶

Вчера сутринта като излязохме беше хладно и беше с късо боди + гащеризон, жилетка и одеяло. После стана жега и беше с късо боди+ гащеризон само.

Като цяло и аз се чудя как да я обличам. Ту ми се струва жега, ту ми стане хладно… с баткото ми беше по-лесно зимата.

Алекса, мислих си за теб тези дни. Щом си докарала до 4см без да разбереш е супер! Скоро ще бъде, ще видиш. Правете секс с мъжа ти, ако можеш. Движи се, наистина помага. Аз ядох фурми, ананаси, пиех чай от малинови листа, друсах се на леглото като все едно на топка, понеже нямам. Не знам кое помогна. Сякаш движението най-много.

# 578
Callum много се радвам за вас, нека всички трудности са зад гърба ви ❤

Аз отначало го обличам с памучно боди с дълъг ръкав, панталонки и чорапи. И вкъщи и навън. При 22-23 градуса, без одеало, ако са по-ниски температурите му мятам одеало. Даже ме е яд, че вчера не му сложих къс ръкав, като го извадих от количката беше потен и вечерта му излязоха пъпки.

Winter много неприятно, моят корем почти се прибра, нищо не съм усетила. Профенид свещички действат локално, не би трябвало да влияе на кърмата. На мен след секциото ми ги изписаха да слагам вкъщи, ако имам болки.

# 579
  • Sofia
За болките - свещички Волтарен или Профенид. Питах в родилното и ми казаха, че и двете са съвместими с кърменето.

Aleksa, наистина чакането накрая е най-тегаво. Стискам палци скоро да си гушнеш бебчо и да мине по най-лекия възможен начин.

# 580
Алекса и аз си мислех за теб тези дни нали сме при една и съща докторка Grinning Движението би трябвало да помогне, аз доста обикалях магазините преди раждането и отидох с 5 см разкритие в деня на раждането. Щом си с 4 см скоро ще е, не се притеснявай Flowers Four Leaf Clover Стискам ти палци и чакам да се похвалиш Flowers Four Leaf CloverHug
Знам, че профинида може, но четох че отива към бебето и не го искам. Парацетамола е по-безвреден и по-бързо се изчиства организма от него. Иначе и аз слагах профенид в болницата.

# 581

Това ми го изпрати консултантката, с която говорих за моето проблемни кърмене, ако на някой е полезно. Simple Smile

Какви са симптомите на преяждане, че ние понякога ядем повече, не й стига и е много сърдита.

# 582
Момичета, 15ти ден от раждането, а още ме боли ръката, където беше абоката. Снощи забелязах леко подуване и зачервяване и даже седи едно твърдо. Филмирах се, че е запушена вена. Май пак ще тр да ходя на доктор - аман вече от лекари, честно ви казвам.

Има ли някоя друга мама като мен?

# 583
Момичета вчера бяхме на доктор, малкия е вече 4,500 кг. Доктора каза,че е окей за месец да е на това тегло, но като го сметнах идва по 60 гр. на ден да наддава(на18 бяхме на преглед,демек за 10 дена 600гр.) Вижда ми се много! Вие на 1 месец, колко тежите? От днес давам и витамин D. На ваксина сме на 31 май! Вие ще правите ли ротавирусната, която е по желание???
Относно обличането, вкъщи държим г/д 22 градуса и го обличам с тънко боди с дълъг ръкав, ромпър и чорапки(и ръкавици, че целия се прави мата хари по лицето без тях), а отгоре одеаце. Навън сме според времето, но пак кажи речи така го обличам, отгоре и с одеалце и без, както и наметалото за количката, ако духа много вятър!
Ние иначе през деня не спим много, чак ми е интересно как дете на има няма месец бодърства толкова много! През нощта ни оставя горе долу да се понаспиваме, но си се буди за манджата.😅 Гледаме от 8 до 9 вечерта да е изкъпан(надявам се скоро пищенето от банята да изчезне),все още не го слагаме в коритото,а по скоро го позаплакнем за 2,3 мин.мажем го с мас(тук пищенето е на макс), храня го и бодуването продължава.
Относно коликите, спрях Еспумизана и давам само Ко лактаза и даже мисля да ги намаля, като чели само вечер стенка и то, защото не може да се изхожда,явно го позапичат. Веднъж на ден ходи и е едно напъване едно чудо. Тааа или ще си сложа трън в гащите, като ги понамаля капките или ще има ефект.

# 584
  • Sofia
Момичета, 15ти ден от раждането, а още ме боли ръката, където беше абоката. Снощи забелязах леко подуване и зачервяване и даже седи едно твърдо. Филмирах се, че е запушена вена. Май пак ще тр да ходя на доктор - аман вече от лекари, честно ви казвам.

Има ли някоя друга мама като мен?
И аз се притеснявах/м от същото.
И моята бебка е на 15 дена. И мен ме болеше мястото на абоката и около него повече от седмица, може би 10 дена. Сега вече болка няма. Подуване и зачервяване не съм имала. Но точно вената, където беше абоката е издута и е твърда (напипва се като топче). Реших да го наблюдавам преди да отида на лекар. При мен болката вече изчезна, а твърдото топче на вената като че ли е по-малко.
Но при теб ако има зачервяване и подуване на ръката, а и ако болката изобщо не е намаляла, може би е добре да те види лекар за твое успокоение.

Ротавирусна ваксина задължително ще сложа. На големите не бях слагала, защото нещо педиатърката не беше много ентусиазирана. Не знам колко държи тази ваксина, но когато големите бяха на 4г. и 2г. се заразиха точно от Ротавирус. С баткото успях да овладея положението в домашни условия, но малката стигна до инфекциозна болница. Сложиха я на системи и прекарахме там една седмица. Такъв страх не съм брала през живота си.
Ротавирусите са опасни за бебетата - светкавично се обезводняват, и това само с прием на течности в домашни условия трудно се овладява. А и сега от септември ще съм с двама ученици, които ще ми влачат какви ли не бацили вкъщи. Така че аз задължително ще сложа ваксината.

Иначе на 15 дена бебка е вече 2700гр. Наддаваме бавно, но славно!

Общи условия

Активация на акаунт