Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 50 052
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Тина просто върви малко по голям,не се филмирай,децата не са по калъп.Важното е че е спокоен.Относно кокоренето,баткото беше и до сега е така.Изкарва 13-14-15 часа без сън и без видима умора,просто си е такъв енергичен.И това всеки божи ден.Та слагай ако имате въртележка на кошарата,вади шезлонга и активната гимнастика и да си зяпа.Вече на месец виждат на около 30 см.,така че оползотворявай му времето.
БМР иди на преглед за твое спокойствие,едва ли е запушена вената,по скоро стажантката си е оставила ръцете и от там е болката.При мен пък посинява зловещо след абокат или ако ми взимат кръв от вената все едно съм бита.За около седмица се разнася,просто вените ми са такива.
Ротавирусната ще я слагам със сигурност,ей го баткото две седмици беше вкъщи и от снощи пак е със сополи след три дена на градина.Явно и неговия имунитет е паднал,ама и там си е бацилник.

# 586
Съвсем е ок бебто да качва по 30-60гр на ден, просто е по-едро и това е Blush

ВМР и аз съм така с вените, имах два абоката  единия още в болницата ми наду ръката, бях като бита, ръката ми беше два пъти по-голяма от другата. То операция боли, абокат боли, бебето ми направи гърдите на рани, абе беше си филм. Към ден днешен още ме боли и има топче, но започна да жълтее. Там където беше втория е зверски синьо, чак днес започна да жълтее…

# 587
Момичета, 15ти ден от раждането, а още ме боли ръката, където беше абоката. Снощи забелязах леко подуване и зачервяване и даже седи едно твърдо. Филмирах се, че е запушена вена. Май пак ще тр да ходя на доктор - аман вече от лекари, честно ви казвам.

Има ли някоя друга мама като мен?
И аз съм с твърдо топче там където е бил абоката, а мина месец вече. На всичкото отгоре ме и боли. Махнах часовника за да не ми се врязва точно там. Не ми се беше случвало досега. Във вторник съм на кардиолог, той е и ангиолог, ще го питам дали е нормално и защо се получава.

# 588
И ние бяхме днеска на контролен преглед. За един месец сме качили 800 грама. Малко ми се видя 🤔
Лекаря казва да се храни 6 пъти по 100-110 мл. Но как ще направя да са 6 хранения незнам. Понякога и през час иска да суче и аз му давам. От мен колко мл суче и това изобщо незнам. След кърменето давам АМ, понякога 60 изпива понякога 90.А пък понякога изобщо не иска.
Вие колко наддахте за един месец?

# 589
  • Sofia
И аз съм с твърдо топче там където е бил абоката, а мина месец вече. На всичкото отгоре ме и боли. Махнах часовника за да не ми се врязва точно там. Не ми се беше случвало досега. Във вторник съм на кардиолог, той е и ангиолог, ще го питам дали е нормално и защо се получава.
Би ли споделила после какво е казал доктора?

# 590
За горе долу 2 седмици беше наддала с около 600гр, не с точно сто понеже я мерихме с памперс и боди и махнаха 200гр, така че не е с точност. Храни се 6-7 пъти на денонощие, но нямам идея какво количество изяжда.
  Иначе със сигурност ще се дава ротавирусната ваксина и аз знам че ротавирусите са опасни за бебета и деца.

# 591
Аз днес се консултирах с моя ангиолог. Каза да се мажа с Хепароид 3-4 пъти дневно и с крем от конски кестен с арника - отново 3-4 пъти дневно за 5-7-10 дни, докато спре да ме боли. При мен е твърдо, подуто и зачервено + имам синина нагоре по вената. Каза, че имам флебит и ще си поседи твърдо и подуто още доста време - до два месеца. С тия кремове би трябвало да спре да ме боли. При мен е на предмишницата и каза, че не е опасно. Буквално ми каза, че от тая вена не се мре 🤣🤣 защото ме знае каква съм паника.

Ох, мен баткото ме ритна в проблемната гърда и сега съм с ново запушване - 3то за последните 2 седмици 😩

Също имаме малък проблем с организацията вечер преди лягане. Баткото ляга в 21. Бебето към 21:30 иска да суче, т.е до тогава тр да е вече оправено и то. Баткото се е лепнал за мен и много държи аз да го оправям и аз да му чета приказка за лека нощ. Опитваме се да се нагодим с режимите, но не ни се получава нещо. Все приключваме с ревящи деца и после приспиване по сто години. Снощи бяхме същински зоопарк. Малката така се разстрои, че после час и половина я приспивахме. Някоя мама с дечица с малка разлика имаше ли? Дали може да се включи с някой акъл?

# 592
И ние бяхме днеска на контролен преглед. За един месец сме качили 800 грама. Малко ми се видя 🤔
Лекаря казва да се храни 6 пъти по 100-110 мл. Но как ще направя да са 6 хранения незнам. Понякога и през час иска да суче и аз му давам. От мен колко мл суче и това изобщо незнам. След кърменето давам АМ, понякога 60 изпива понякога 90.А пък понякога изобщо не иска.
Вие колко наддахте за един месец?
До колкото си спомням и твоето бебе е на 30.03 родено, ако не се бъркам!? Нас ни изписаха 3380, а сега е 4,500, демек 1120 за месец!
На мен вчера ми каза да дигна малко водата  105мл и 3лъжички и половина мляко, ако не му стига тогава да вдигна на 120 и 4 лъжички. Давам му и 1,2пъти кърма,но се цедя за да видя ,колко яде!

# 593
И ние сме качили 900 гр.за месец. Роди се 2.7кг, сега е 3,6. Храним се само с АМ, по 90мл, 6 хранения.

# 594
Да на 30 сме родени и ние.😊
Моето вода изобщо не иска. Все пак предлагам няколко глътка поне да пие.
Изцедих се преди малко и 60мл кърма можах да изцедя. И още 60 АМ направих изпи ги.
Но дали на всяко кърмене 60 излиза не е сигурно. Ще пробвам пак няколко пъти с помпата да видим какво излиза.
А не се ли събуждат през нощта за храна? Като сметна и нощното хранене при нас повече от 6 стават 😀 май 8 хранения 😆

# 595
Да на 30 сме родени и ние.😊
Моето вода изобщо не иска. Все пак предлагам няколко глътка поне да пие.
Изцедих се преди малко и 60мл кърма можах да изцедя. И още 60 АМ направих изпи ги.
Но дали на всяко кърмене 60 излиза не е сигурно. Ще пробвам пак няколко пъти с помпата да видим какво излиза.
А не се ли събуждат през нощта за храна? Като сметна и нощното хранене при нас повече от 6 стават 😀 май 8 хранения 😆

Зависи от настроението му и това колко го боли корем, но обикновенно като яде след банята към 8:20-9, се буди чак към 2:30-3 и после сутринта към 6:30-7. Ние ги докарваме 7 хранения. Роден е на 12.04.

Отностно обличането- вкъщи е по боди и ритънки (тънки) или тънко гащеризонче с дълъг ръкав. На вън ми р малко сложно обичането, в повечето случай го обличам и като излезем свалям някой кат дрехи.

# 596
Здравейте,  моят мъник е на 9 дни и от 2 3 дни има жълт секрет от очетата , който чистя с физ. Разтвор но днес вече забелязах че е станал по лепкав  и почти му беше залепнало очето след сън . Много се притесних . Викнах педиатърката . Каза да го промивам с отвора от лайка , ако не някакви антибиотични капки . Направо само това ми липсва от 9дни да му давам антибиотици . Въпросът ми е има ли друга мама сблъсквала са с такъв проблем . Нещо като конюнктивит ли да е не знам . В сряда  ще го вода на друг педиатър но до тогава ще се побъркам

# 597
Моето бебче беше така, може да са стафилококи от болницата, може запушен слъзен канал. При нас още в болницата забелязах, че има секрет, който се увеличи. Първо промивах с физиологичен разтвор, не помогна, после слагахме АБ капки и се оправи. Антибиотикът в капките е малко и по-добре така, отколкото да се засили проблемът или да стане хронична инфекция. Слушайте си доктора. Има бебчета се раждат с много по-сериозни проблеми и от ден едно са на много по-сериозно количество антибиотици и лекарства.

# 598
Може и стафилокок да е от болницата, ние още борим сополите, водих я на спешен кабинет, че бяха празници и ни изписаха АБ капки и аз първо се притесних за тези капки, но честно казано запушеното носле ме притесняваше повече. Докторката, която я прегледа погледна и пъпчето и ми каза, че там също много се лепяли тея гадини.

# 599
Ще видя как е и днес и ще попитам педиатърката да каже какви капки да взема . Прави сте , че ако не се лекува е по-зле . Вие какви капки слагахте , имате ли спомен? Снощи промих с отвара от лайка и има леко  подобрение ,но ако си е инфекция не вярвам да мине без капки

Общи условия

Активация на акаунт