Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 50 009
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Голям зор тия колики… като я боли коремче иска на гърда, но като я сложа преяжда и става по-зле. Опитваме се да я разсейваме. Днес ще купим такава торбичка с гроздови семки от дм за колики - дано помогне. Чудих се някоя дали е пробвала Боуен терапия за тия колики и дали си заслужава. В момента давам Био Амика+Био Гая. Давах и Еспумизан, но много се запече и стана по-зле. Сега пт Био Амиката пак е запечена, но не толкова. Не съч впечатлена от нито един от препаратите и се чудя да купувам ли нови 🤔 Лефакс знам, че много го хвалят, но и той си е симетикон, който запича. Омнибиотик панда знам, че също може да има запичащ ефект. Май май няма спасение, докато не отминат от само себе си.

# 601
Здравейте , момичета. Да се включа и аз след изписването ни , което беше на 21.04. Кърмата не ми беше слезнала все още и в болницата в която раждах даваха Nan comfortis , съответно аз купих това мляко за вкъщи да дохранвам ако не слезе кърмата.От там ни изписаха капки Био Амика.След празниците ни посети и педиатърката. Но за този период от 3-4 дни малката , която беше реално на 7-8 дни се запече зверски ( 2 дни не се беше изхождала , на 3- тия изходи твърдо) . Педиатърката ни смени NAN - а с Новалак IT при запек. И ми каза да давам вода между храненията смесена с глюкоза 50/50( общо 100 мл за ден). За ден и половина се нормализира всичко. Кърмата е малко , кърмя и дохранвам 🥺… не иска да потече повече. ( ям ядки , пия течности , слагам топли компреси… не иска, както и да е , ако някоя от вас знае нещо друго , да каже ще го пробвам)Иначе относно коликите вече сме на 13 дни и мога да кажа , че спеше непробудно , даже аз я будих , за да яде … защото доскоро чистихме и жълтеницата, не я оставях тя да ми иска храна. Но от снощи май се появиха коликите, не сме спали грам, тъкмо си помислих , че ще ни подминат 😏.   Предполагам с малките породени дечица ви е трудно … , но и моят тийнейджър  е опасен 😩😩😩 колкото и да съм внимателна да обръщам внимание и на него и да не му се карам излишно, защото сега е в 7- клас и ще има матури, ще кандидатства …. И е опасен, прие беба супер , помага ми , дотук добре, обаче дрънкал на баба си глупости , че САМО съм му викала и съм го обиждала с някакви думи , което не е вярно😩/ както казва моят мъж проси внимание май и си измисля / 😩🥺🥺🥺 и сега от вчера не му говоря и е страшно 🤣. Притеснявах се и за кучето … как ще приеме беба, но просто съм възхитена от него , толкова интелигентно животно 🥰🥰🥰 . И така момичета толкова от мен засега,сигурно дългичко стана…

# 602
С кърмата моят опит е, че най-ефективната стимулация е честото кърмене+ изцеждане, но на ръка. Помпата някак не може толкова добре да изцеди гърдата. Та, слагай бебчето често и след кърмене изцеждай. С добавките е малко порочен кръг, защото като дадеш АМ и то се наяде, няма да иска да суче и съответно няма да ти се стимулира производството на кърма. Същото и с глюкозата. Прецени ситуацията и виж може ли да изкарате само на кърмене, но по-често. Консултантите съветват 8-12 кърмения за денонощие да има при новородени. Нощно време нивата на пролактин са най-високи. Ако искаш да кърмиш, наблягай тогава, защото най-много се стимулира. При мен сънят помага за повече кърма + много вода + варено жито 😀 няма да е лошо да се свържеш и с някой консултант по кърмене да даде акъл.

# 603
Аз от вчера спрях капките за коликите. Давах Биоамика и Еспумизан, но започна трудно да се изхожда.Изхождаше се след всяко хранене веднага. Сега не е така и един рев, горкото много му е трудно..
Ще опитам няколко дена така да видим как ще е. Давам само пробиотик Био баланс.
Или от колики ще плаче или от запек 😐Значи все ще има рев..

# 604
За кърмата препоръчвам бирена мая,има на капсули и на люспи.На мен люспите ми действаха по добре,слагах ги в прясно мляко.С баткото я пиех и цедях по литър и половина за ден,но пък апетита ми беше вълчи имайте го в предвид.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 13:09 от лещичка

# 605
BMR,

С баткото (на 1г8м) бяхме с Лефакс, тъй като БиоАмика не помагаше. Лефакс имаше някакъв ефект, но задължително давахме Панда всеки ден. Благодарение на нея детето успяваше да се изходи по веднъж на ден.
Този път с бебчо реших да пробвам с Колийф (на базата на лактаза) против колики + Панда всяка сутрин. Положението е доста по-добро! Бебока се изхожда поне по 2 пъти на денонощие и коликите доста намаляха. Дано продължи така! Вече сме почти но 1 месец, изцяло на АМ Новалак 1. Други майки много ми похвалиха Новалак АС - против колики.

Голям зор тия колики… като я боли коремче иска на гърда, но като я сложа преяжда и става по-зле. Опитваме се да я разсейваме. Днес ще купим такава торбичка с гроздови семки от дм за колики - дано помогне. Чудих се някоя дали е пробвала Боуен терапия за тия колики и дали си заслужава. В момента давам Био Амика+Био Гая. Давах и Еспумизан, но много се запече и стана по-зле. Сега пт Био Амиката пак е запечена, но не толкова. Не съч впечатлена от нито един от препаратите и се чудя да купувам ли нови 🤔 Лефакс знам, че много го хвалят, но и той си е симетикон, който запича. Омнибиотик панда знам, че също може да има запичащ ефект. Май май няма спасение, докато не отминат от само себе си.

# 606
  • Sofia
Здравейте,  моят мъник е на 9 дни и от 2 3 дни има жълт секрет от очетата , който чистя с физ. Разтвор но днес вече забелязах че е станал по лепкав  и почти му беше залепнало очето след сън . Много се притесних . Викнах педиатърката . Каза да го промивам с отвора от лайка , ако не някакви антибиотични капки . Направо само това ми липсва от 9дни да му давам антибиотици . Въпросът ми е има ли друга мама сблъсквала са с такъв проблем . Нещо като конюнктивит ли да е не знам . В сряда  ще го вода на друг педиатър но до тогава ще се побъркам
Голямата ми дъщеря беше така. При нас се оказа запушено слъзно каналче. Продължи няколко месеца. И аз съм била така.

И моята бебка я почнаха коликите. Единствено на гърда се успокоява, а понякога на рамо. Засега давам само Био Гая, но вече се чудя дали да не включа и Инфакол.

Иначе аз се предадох - нощно време я взех да спи при нас. В началото си казах, че ще е само за кърменето. Кръста вече много ме болеше и реших да кърмя легнала и после да си я връщам в кошарата. Да бе 😆, тя докато се нахрани, аз вече съм отнесла плувката.

С първото бебе за увеличаване на кърмата при мен помогна следното : често кърмене (понякога през час) + цедене след всяко кърмене + чай за кърмачки + много вода. Нощно време задължително събуждах бебето на три часа, за да го храня (после + цедене), защото гърдите се стимулират най-добре нощно време. Резултат - кърмата не просто се увеличи, ами получих и хиперлактация.

# 607
Момичета,изкарвате ли бебето след дъжд?

# 608
Брин и аз нощно време кърмя легнала и си я вьимам на леглото да спи при мен Blush, но съм се изнесла в нейната стая, така и таткото ни се наспива, и бебето и сито, и майката малко повече да поспи Blush

За секрета от очето, може да ми се смеете, но аз по бабешки и капвах по капка кърма 2-3 пъти и ден и се оправиха нещата…

# 609
А как по-точно спите? Вие на една страна и бебето по гръб до вас ли? Мен мн ме е страх да не я задуша. 2-3 вечери спахме така, ама единия ден като се събудих видях, че се беше обърнала по корем и изтръпнах. Също така оригвате ли бебетата нощем? При нас това е най-трудното и се разбужда от цялото упражнение.

# 610
  • Sofia
За секрета от очето, може да ми се смеете, но аз по бабешки и капвах по капка кърма 2-3 пъти и ден и се оправиха нещата…
И нашата педиатърка ми беше казала да капя кърма в оченцето. Обаче кърмата си е храна за бактерии и аз не посмях да експериментирам.

BMR, аз спя на една страна, тя по гръб с лице към мен. Като докато я кърмя я обръщам настрани към мен (а не по гръбче).

Когато кърмя не я оригвам. Пробвала съм, нищо не се случва. Когато давам добавка АМ (дори да е само 10 мл) винаги я оригвам като я слагам на рамо за около 5-10 мин. И да понякога се разбужда, а понякога си заспива на рамото. Зависи колко е будувала преди това, колко са силни коликите и т.н.

# 611
Нощно време не оригвам, аз на една страна, нея също я обръщам на една страна, тя захапва и си суче, аз в просъница после я премествам и пак я оставям на една страна да спи.

Брин, помня като бяхме малки и имахме проблем с очите, ни водеха при кърмачка да ни накапва.

# 612
Пък аз като някоя луда зор да я оригвам и през нощта - тя не ще, но аз много напористо обикалям из стаята, тупам, галя… накрая вземе, че се събуди и иска пак да суче 😂 ама нещо все ме е страх да не се задави нощем, а и с тоя колики… освен да пробвам без да я оригвам да видим как ще е.

# 613
Пък аз като някоя луда зор да я оригвам и през нощта - тя не ще, но аз много напористо обикалям из стаята, тупам, галя… накрая вземе, че се събуди и иска пак да суче 😂 ама нещо все ме е страх да не се задави нощем, а и с тоя колики… освен да пробвам без да я оригвам да видим как ще е.

Абсолютно същата съм и аз. Държа много на оригването, за да няма колики. Понякога обаче и след 20-30мин държане няма оригване. Страх ме е през нощта ако не се оригне да не стане нещо. Слагам я винаги на една страна, странично.
Вие с одеалца или с чувалчета ги завивате? Аз й слагам одеалце, така свикнах от самото начало.

# 614
Аз завивам с олекотено юрганче, през нощта ме е страх с одеало.
За кърменето през нощта, действам като Брин и Жоржи. Таткото е в другата стая, ние се ширим на спалнята и го слагам по-далече от мен да не направим някоя беля. Като премрънка за ядене и го придърпвам към мен. И аз не оригвам през нощта, оставям да спи настрани. През деня спи по гръб.

За кърмата не правя нищо, малкият хапва често и си стимулира. Пия много вода. Аз се мъча да въведа режим, обаче май ни е рано за тричасов. Но гледам поне през 2 часа, два и половина, че той  иска през час да яде. Голям зор, като се сети трябва на маймуна да се правя, за да се разсее. Нощно време го оставям през час, щото не мога да се занимавам да го разхождам, люлям и залисвам.

Но определено не се гърчи като преди, как ръмжеше и стенеше. Явно наистина е било от преяждане. Обаче всяка вечер от 18 до 22 полудява,  може да е нон стоп на гърдата, иначе се къса от рев. Спи по 10 Мин и се буди, на някой друг случва ли се нещо такова?

Общи условия

Активация на акаунт