Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 50 003
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Първоначално и аз нямах много кърма. Цедях се на всеки три часа. Пия и лактил, който не знам дали има някакво действие.
Откакто прибрахме бебчо слагам първо него, след това го дохранвам с изцедената и накрая цедя още около 40-50 кин. Честно казано така не ми остава много време за сън, но кърмата се увеличи. В началото едва изцеждах 50-60 мл сега успявам по 120-130 мл.

За спането ме е страх да го сложа на спалнята при нас и заради това махнах решетката на легълцето и го залепих за нашето. През нощта го оставям да спи на една страна, а през деня спи в гнездо по гръб.
Аз не го оригвам когато е на гърда. На шише го оригвам на 20-30 мл, иначе връща. Отделно го държа 10-15 мин след това. Хълцането при нас е голям проблем.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 23:40 от Velinaa22

# 616
Аз я храня през 3 часа и нещо само от едната гърда след това доизцеждах, но вече само сутрин го правя, защото пропуска едното нощно хранене и си усещам гърдите по-напрегнати. През останалото време мисля да не доизцеждам, защото тя си изяжда всичко, което има и за помпата остава не повече от 10-20мл.
Но пък ме притеснява дали стимулацията не е малко и дали няма да намалее и да не ѝ стига кърмата, за сега мисля си се наяжда, пълни памперсите и е спокойна след като се нахрани.

# 617
А как кърмите от горната гърда като сте легнали? Въртите се на другата страна или има някакъв др начин? Извинявайте за глупавите въпроси

Нашата кошара е платнена и е с падаща страница, та сега спим пак една до друга - тя в нейнито си легло, аз в моето, но не толкова близо, че да мога да я кърмя. Тр да пробвам това кърмене легнала да видя по-удобно ли ще мк бъде.

Waterviolet, при нас от 19 до към 22-23ч е същото. Може да е нон-стоп на гърда. Днес я кърмих в 19, после в 20:30 и след това в 21:30 беше като озверяла. Аз приспивам баткото и се чува как се дере в съседната стая с баща си. Като я сложих на гърда в 21:30 все едно не беше яка цял ден. Това е всяка вечер…

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 07:38 от BMR

# 618
  • Sofia
А как кърмите от горната гърда като сте легнали? Въртите се на другата страна или има някакъв др начин?
Няма как да кърмиш от горната гърда. За да сменя гърдите, обръщаме се на другата страна.
Но по принцип гледам на едно хранене да давам само от една гърда, защото по-хранителната и засищаща кърма е в края на кърменето. В началото кърмата е по-водниста и ако веднага сменя гърдата, бебето няма да се нахрани, защото пак ще суче от по-воднистата кърма. Сменям гърдата само ако тя започне да се изнервя и е видно, че кърмата не й е стигнала.

# 619
BMR да, същото и при нас. Аз имам доста кърма и си викам добре де, как може точно след час пак да огладнее, но ето и яде с апетит. Може да го прави за някакво успокоение, но яде здраво.

Иначе за гърдата, при нас пада голяма въртележка. От горната гърда няма как да дадеш, давам само долната, не ги редувам на едно хранене. Като се наяде, аз мина от другата страна на леглото и него врътна, хем така на следващото хранене горната гърда е вече долна и давам от нея, хем и него въртя, да не спи цяла нощ на едната страна само, че не е хубаво за ставите.

# 620
  • Пловдив
Аз давам и от горната гърда докато съм легнала, нямам проблем. Може би защото са ми малки гърдите, обръщам се леко и лягам върху долната гърда и така мога да дам от горната.
Не знам при вас как е, но това моето през деня спи като пор, а вечер е будна през час. Ръмжи, пъшка, не знам гладна ли е, какво е. Вчера я кърмих в 12, в 1:30 и после в 2:30 накрая станах да я люшкам и така заспа. Но след час пак будна ... А сутринта последно в 7:50 я кърмих и спа до преди малко. Не знам за режим през ноща дали ще успея да направя, а така ми се иска.

# 621
Все едно аз съм го писала този коментар😂
Само че аз в краен случай я кърмя и ако е будна на часа, защото като преяде става още по-зле.
 Мислех да направя погачата няколко дни след 40 ден в събота, но казаха ме в събота не се правило понеже било “ден на мъртвите” и сега не знам какво да правя…аман от традиции, суеверия и всякакви тем подобни🤪

Аз давам и от горната гърда докато съм легнала, нямам проблем. Може би защото са ми малки гърдите, обръщам се леко и лягам върху долната гърда и така мога да дам от горната.
Не знам при вас как е, но това моето през деня спи като пор, а вечер е будна през час. Ръмжи, пъшка, не знам гладна ли е, какво е. Вчера я кърмих в 12, в 1:30 и после в 2:30 накрая станах да я люшкам и така заспа. Но след час пак будна ... А сутринта последно в 7:50 я кърмих и спа до преди малко. Не знам за режим през ноща дали ще успея да направя, а така ми се иска.

# 622
  • Пловдив
Dareangel, какви са симптомите на преяждане?
Дай да сверим часовниците. Аз от мързел я храня толкова често, просто ме мързи да стана и да я люшкам. Някой път по час откарвам ...

# 623
Ами аз я прехраних още в болницата и педиатърката ме светна, защото аз си мислех точно обратното, че е гладна. Много идентично на коликите свива се, връща храна, лапа си ръцете( защото търси успокоение), много нервна.
И след този случай още веднъж ми се случи да се объркам, но като се изцедих и педиатърката видя какво количество изцеждам каза само от едната гърда на хранене.
 Та не давам храна на по-малко от 2 часа и половина, през останалото време ако нервничи я успокоява биберона ( там мъката е че не много често го изпуска, още не може да го усъвършенства това) или малко чай (копър и лайка), но не ѝ е много по вкуса.

Dareangel, какви са симптомите на преяждане?
Дай да сверим часовниците. Аз от мързел я храня толкова често, просто ме мързи да стана и да я люшкам. Някой път по час откарвам ...

# 624
  • София
Здравейте, момичета! След дълго отсъствие да се похваля и аз най-накрая - на 25.04 в 22:52 се роди моето момче Мартин с тегло 2970гр и ръст 49см. Не мога да повярвам какво малко човече, а каква огромна обич отключи в мен.❤
Периода преди раждането, раждането и престоя в болницата за мен все още са мътни, заради цялото психическо напрежение, което имах, но откакто сме си вкъщи се чувстваме много добре.

Притеснявам се по следните теми - храненето и къпането и ще помоля за съвети. По препоръка на педиатърката го будим на всеки 3 часа за хранене дори когато спи. На смесено хранене е в момента, защото имах проблем с кърменето. Така ли правите и вие и ако да, за какъв период се прави? Марти не иска всеки път да яде и го храним по 40 мин понякога… което през нощта е доста мъчително. Давам му 10*дните, на които е мл мляко, така казаха в родилното, но аз мисля, че преяжда понякога и се притеснявам дали е правилно.

Относно къпането, днес му падна пъпчето, а мислихме да го изкъпем. Баща му чете, че два три дни след падане на пъпчето не се къпе, за да не се възспали. Вие как къпете вашите бебчета и колко често?

# 625
Честит да е Мартин,да е жив и здрав 🤗.
Малкият днес става на 3 седмици,къпем го всяка вечер от ден 4,когато падна пъпчето.Само че не с шампоан и козметика,а с вода и отвара от билки-лайка и смрадлика.Запарвам по две три щипки във вряла вода и после прецеждам и добавят топла вода.Кожата му се изчисти и пъпчето му зарастна отдавна.С шампоан само дупето мия,на всяка смяна на ако и задължително бепантен.Няма зачервяване или проблеми от памперса за сега.Оставям го задължително гол по десетина минути на ден,от вчера почнах и по корем на твърдо да го слагам,да му заякне гръбначето.След като направи месец ще почна и един път в седмицата да го мия с козметика,забравих да кажа че сутрин и вечер го мажа с дав бебе и правя масажче.С баткото процедирахме горе долу по същия начин и няма никакви проблеми с кожата и до сега.За храненето съвети не мога да дам,с баткото слушах кой ли не и съжалявах после.С малкото слушам вече само себе си и засега ни се получават нещата.Суче когато иска,вчера през час и през нощта през два.Рядко прави 2,5ч. пропуск,страшна лакомия е,яде,задавя се от бързане,повърне малко след оригване и след час пак иска.Редувам гърдите и за сега мисля му стига,другата седмица сме на контрола да видим колко е наддал.

# 626
С отварата от лайка очетата изглеждат малко по-добре , на си го има този секрет. В сряда сме на лекар и ще видим , може и да се стигне до капките. Имам въпрос и за пъпчето , падна още на следващия ден след изписването. И сега има вътре като черна коричка засъхнала кръв . Слагам спирт 70% и после пудричка ( така казаа педиатърката) но тази коричка ме притеснява , не знам изобщо така ли трябва да бъде. На 12 дни е бебето.Направо всяко нещо ме притеснява . Ще лудна на финала 😬🙄🤭😅
И още нещо се чудя , ще правите ли питки на вашите бебоци? Аз искам да му направя но се пада неделята след 40 дни да е точно по баловете , всички заведения наоколо са заети , а пък вкъщи нямам място . Та се чудя дали може да е на следващата седмица 🤔

# 627
Ползвате ли електрически люлки?
Мисля да купя, но незнам какъв модел да избера. От кои сте доволни?
Има дето се люшкат настрани и дето нагоре надолу. Кое е по-добре според вас?

# 628
Какво значи слагам спирт?Пъпчето се отваря леко и чисти с марля или памучен тампон за грим напоен със спирт.Тези корички трябва всеки ден да се махат за да е чисто пъпчето и по лесно и бързо да зарастне.Пудрата се надявам е тази за пъпчето,не обикновена.Тя се слага след почистването със спирт.Погачата се прави точно на деня,няма как иначе.

# 629
На 40 ден се ходи на черква с бебочето, отчето чете молитва и след това се ходи на гости в три къщи, в нашия край трябва да ти подарят яйца стопаните.

Погача на каката съм правила когато беше на 2 месеца, защото имаше грипна епидемия тогава и нямаше как по-рано, сега на бебешорката пак така ще направя, за да минат баловете.

Бахар и аз се чудя за такава люлка, преди имах на Чико, но за толкова години има излезли доста добри на пазара. Загледала съм тази серия http://kasida.bg/product/55455/fisher-price-bebeshki-shezlong-2- … rest-friends.html

Лина, честита рожбичка Hug
Ние къпем всеки ден, преди падането на пъпчето само под душа, след в корито.

Общи условия

Активация на акаунт