Отговори
# 120
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Шокирана и разочарована съм от избора на големия победител на тазгодишните Оскари. Абсолютно незаслужено е този филм и Западния фронт да оберат толкова награди. Нелогично, политкоректно и свръх лицемерно. Как жестоко се изгавриха с Елвис, Баншите и Вавилон не е истина. Радвам се много за Брендън, макар да стисках палци и за Остин. Мишел Йео също я харесвам и най-накрая заслужено и дават наградата. Но сега като прочетох какви ги е говорила ми развали впечатлението и ми стана едно никакво. Тъпа церемония, тъп нов цвят на килима, тъпо жури и незаслужени статуетки за Всичкото навсякъде, Холивуд копае дъното.

# 121
Как можаха да не дадат нито един оскар на Елвис?! Филмът е брилянтно направен, а Остин Бътлър прави велико превъплъщение! Ама като оскарите вече приличат повече на индийски пазар, така е.
И аз се чудя същото. Давам си сметка, че академията няма как да уважи предпочитанията на всеки зрител, но превземането на тези награди от политкоректността и политиката е очебийно и вече от години. Наградата за "Навални" също е пропаганда и лицемерие, двойни стандарти. За "Сноудън" нямаше такива фанфари, защо ли?

Изобщо - американското филмово изкуство бавно залязва в страшен упадък, напоследък гледам само стари класики от 60-те до 80-те и тъгувам по миналите времена, когато това за нас беше стандарт за кино.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 12:53 от Анонимен

# 122
Как можаха да не дадат нито един оскар на Елвис?! Филмът е брилянтно направен, а Остин Бътлър прави велико превъплъщение! Ама като оскарите вече приличат повече на индийски пазар, така е.
И аз се чудя същото. Давам си сметка, че академията няма как да уважи предпочитанията на всеки зрител, но превземането на тези награди от политкоректността и политиката е очебийно и вече от години. Наградата за "Навални" също е пропаганда и лицемерие, двойни стандарти. За "Сноудън" нямаше такива фанфари, защо ли?

Изобщо - американското филмово изкуство бавно залязва в страшен упадък, напоследък гледам само стари класики от 60-те и 80-те и тъгувам по миналите времена, когато това за нас беше стандарт за кино.

Американското филмово изкуство най-сетне показа истинското си лице - че е единтсвено и само пропаганда и прокарване на някакво статукво. Преди бяха по-фини, но сега го дават хамалската.

# 123
Поне нямаше шамари и грешно обявени победители.

# 124
  • София
''Всичко навсякъде наведнъж'' е третият филм в историята, който печели три актьорски "Оскар"-а. Първите два са "Трамвай Желание" през 1951 г. и "Телевизионна мрежа" през 1976 г. 😮

Триумф на "децата" 😀😉
Освен "момченцето" от Индиана Джоунс, с Оскар си тръгна и "момиченцето" - Сара Поли от "Приключенията на барон Мюнхаузен" на Тери Гилиам (за адаптиран сценарий).

# 125
  • Карлово
Всичко навсякъде наведнъж е третият филм в историята, който печели три актьорски "Оскар"-а. Първите два са "Трамвай Желание" през 1951 г. и "Телевизионна мрежа" през 1976 г. 😮

Значи аз съм страшно тъпа, че не можах да го оценя този филм и акко не беше твоята препоръка за него никога нямаше да си причиня едноседмично усилие да стигна до края му. А не е като да не обичам фантастика.

Не съм гледала церемонията. Втръснало ми е от еднотипни, безмислени американски филми. Дори и през комунизма имаше по-голямо разнообразие.
Тук обаче грешиш. Тази година имаше много добри и много разнообразни филми, според мене.

И доволна съм, че Оскарът за грим отиде в Кита.
В Елвис гримът на Том Ханкс беше великолепен, но пък нали му дадохте филмова малинка, та грим роля не прави.

# 126
Още на BAFTAнаградите като се заговори,че били много бели,че как така Всичко навсякъде  и наведнъж  взел само една награда ми стана ясно,че на Оскарите ще обере много статуетки.Нямаше и грам изненада.Много лансират азиатските филми.Жалко за Баншите и Елвис и за Вавилон  също.А точно Харисън Форд да връчи наградата за филм на годината ми намирисва на предварително режисирано.

# 127
Аз лично не го харесах, но не мога да не призная, че ''Всичко навсякъде наведнъж'' заслужава награди, но не и цели 7. Филма е различен, не поредния Oscar bait.  
Кейт Бланшет определено трябваше да спечели за главна роля, феноменална е в Тар.

Като цяло Оскарите вече не са за най-добър филм, актьор и т.н., а за това кой все още няма Оскар. Но Американското филмово изкуство винаги е било пропаганда, просто сега е много очевидно, защото е политически коректно.

# 128
Навремето, когато "Вълкът от Уолстрийт" беше в центъра на вниманието и всички бяха сигурни, че Лео ще вземе Оскар, случайно попаднах на "Клубът на купувачите от Далас". Еми след като го изгледах първата ми мисъл беше - Sorry, Leo - the Oscar goes to Matthew Mcconaughey. Вярно, че вече нещата са твърде политкоректно, но пък и прекаленото прехласване само по един филм само, води до разочарование. Така и с Елвис.

# 129
Ами и тази политкоректна глупост,че вече актьор не може да играе човек с недъг,защото е обида.Не може Ал Пачино да играе сляп човек например,а трябва да е наистина сляп и т н.По тази логика сериен убиец например,трябва да се играе от истински сериен убиец. И тази простотия,че Оскари се дават на актьори на години и защото си нямат още,все едно са малки деца.Това е подигравка с труда на всички хора в кино индустрията .

# 130
На българите им прави повече впечатление сега, защото в момента Оскарите обслужват по-либерални интереси, а повечето българи са с консервативно мислене. Иначе Оскарите винаги са били политически заредени и прокарващи определени настроения. Навремето в обратната посока Brokeback Mountain не получи съществената награда, защото Академията нямаше против да награждава филми с гей тематика, но не и такива с реално сексуално съдържание. Имаше една рамка, която трябваше да се спазва, демек може да е гей, но да не се набива на очи прекалено много.

Призът на Леонардо ДиКаприо, който също много внимание получи в България, и то позитивно, също си беше чиста милост и коректност за минали години, дори и да не е било политическа такава. The Revenant беше изнесен изцяло на гърба на Том Харди, а персонажът на ДиКаприо прекарва 70 % от филма в безсъзнание, 20 % е натуралните реакции на Лео към природните елементи и 10 % е истинска актьорска игра. Оскар само и единствено по милост, и то в грешната категория, защото Харди трябваше да е leading базирано на екранно време и реплики, а ДиКаприо да е в best supporting, но щеше да влезе в тогава по-конкурентната категория и подарената победа щеше да доведе докъде повече полемики.

Така че да, всичко е политика. Просто на повечето хора им прави впечатление само, когато се случи в ущърб на техните възгледи и любимци. Иначе много обичани актьори като Лео, Мерил, Кейт Бланшет, Дензъл Уошингтън не са просто добри актьори, а знаят къде да се позиционират, на кое парти да отидат, как и къде да си промотират филмите и ролите, за да получат това безумно количество номинации.

# 131
Ами и тази политкоректна глупост,че вече актьор не може да играе човек с недъг,защото е обида.Не може Ал Пачино да играе сляп човек например,а трябва да е наистина сляп и т н.По тази логика сериен убиец например,трябва да се играе от истински сериен убиец. И тази простотия,че Оскари се дават на актьори на години и защото си нямат още,все едно са малки деца.Това е подигравка с труда на всички хора в кино индустрията .
Това дори не съм го разбрала за ролите на хора с недъзи. Звучи налудничаво.
Нали именно в това е изкуството на актьорското превъплъщение, да се потопиш в персонажа и то в труден персонаж. Дъстин Хофман така направи фурор с ролята на аутист в "Рейнман". Лео Ди Каприо също изигра страхотна роля на умствено увредено момче в "Защо тъгува Гилбърт Грейп".
Сега ще търсим аутисти за ролите ли, та те изобщо не могат да схванат какво е да играеш. Scream Да не говорим, че така унижаваме хората с недъзи и ги вкарваме в ненужен стрес. Колко подобни актьори има за да запълнят тази квота? Те са единици, аз помня една Марли Матлин, която беше глухоняма и добре се справяше, но тя е изключение, което само потвърждава правилото.
Ако ще се пълнят такива квоти насила, то наистина стремглаво се върви към дъното.
Направо...Close

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 14:23 от Анонимен

# 132
  • София
Да напомня, че тази вечер по bTV Cinema от 21:00 ч. ще излъчат големия победител, ''Всичко навсякъде наведнъж''
Нямам спомен когато за последно (и по-скоро дали изобщо) Бг телевизия е излъчвала в ефир големия победител от оскарите няма и ден след церемонията?! 😮
Любопитно ще ми е дали ще успее да влезе в топ 25 за седмицата.

# 133
  • Berlin
Oliboo, мисля, че няма човек (особено пък в тази тема), дето да мисли иначе за Оскара на Лео. Та то цял свят викаше за него тогава. За мен лично ролята му в Departed е номер едно.

# 134
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Излезе ми новината, че прясно спечелилата Оскар Джейми Лий Къртис изразила подкрепата си за премахване на категориите разделени по пол. Току виж до няколко години имаме само жени победителки без нито един бял мъж, като нищо ще го направят. След тези  филми "големи победители" нищо вече не ме изненадва.

Общи условия

Активация на акаунт