Отговори
# 135
  • София
Това няма да стане според мен никога.
Освен ако не искат 7% ТВ рейтинг и да ги закрият.

# 136
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
О, Дяволо само стои и гледай. Там пропагандата е страшна, а именно Холивуд е идеалната машина за прокарване на всички тези неща.

# 137
Нямаше ли такъв прецедент с едни британски кино награди - не ми се проверява в момента, но става дума за случка от недалечното минало. Бяха премахнали категориите за пол, заради принципа на равенството и последните печеливши са на 100% мъже Joy

Аз пък не мога да разбера кое му е хубавото да няма отделни категории. Ако аз се състезавах, бих предпочела да се състезавам в категория за жени и не смятам, че е принизяващо.
Или това се прави, за да се даде шанс на ненормалните, които не са сигурни какво са? Могат да им направят отделна категория и така почти гарантирано ще печелят, защото са малко на брой.

# 138
Години наред гледам всички филми, претенденти за наградата.
От миналата усещам, че го правя по инерция, няма я тръпката от истинското кино, губя бързо интерес.
Догледах с досада *Баншите...* Великолепна игра, операторско майсторство, чудната природа на Ирландия. И ?!
Днес опитах с *Всичко навсякъде наведнъж*. Издържах 40 минути и се запитах какво всъщност искам от тоя филм. Насила да търся достойнства в картина, която не ме докосва и интригува. С всяка следваща година сценичните ефекти все повече ме дразнят и отблъскват.
И вероятно това ще е последното ми оскароносно видеозрителство.

През годините наградата не винаги е отивала при най-добрия филм. Естествено като дете не помня да съм ги гледала, но благодарение на мрежата далеко назад съм изгледала денонощия филмов материал.
Най-гадно ми бе за *Жена под влияние/A Woman Under the Influence* филмът на Джон Касаветис от 1974 година. Ненадминато американско кино. Режисура, сценарий, игра на Джина Роуландс. Школа за кинематографи. А при номинациите Оскар отнася *Алис не живее вече тук* , който ми е направо блудкав.
 Към днешна дата говоря.Като дете тогава можело е и да ми хареса.
А сега вече с филмовите квоти, политкоректност, акцент към определени групи..Нямам време за губене за всички реверанси.
Искам независимо, силно, въздействащо кино.
Колкото толкова.
Поне миналата година харесах * Силата на кучето*. И един претендент за година май ми стига.

# 139
От години вече няма филми,които могат да се гледат многократно и да не ти омръзнат.Спомням си "Полет над кукувиче гнездо"-филм,който днес няма да вземе никаква награда ,защото не отговаря на критериите.Когато е създаден ,много режисьори са отказали да го снимат ,защото смятали,че никой няма да гледа филм за луди.Милош Форман се съгласява,за минимален хонорар,защото е и пресен емигрант,но в началото не е харесал Джак Никълсън за главна роля.После се примирява,защото много актьори му отказват.Сред тях е и Марлон Брандо.Не намират и актьор за ролята на директора на психиатрията и във филма истинският директор играе себе си.Но се ражда шедьовър ,който е актуален и днес и обира най-големите Оскари.Но сега тъжното е,че не само,че такъв филм днес няма как да спечели,но и че няма и аналог.Вместо това -политкоректни тинтири минтири.В този ход на мисли и Баншите ги отрязаха,защото играят само бели хора.

# 140
  • Berlin
Е, сега последните британски музикални награди не бяха ли точно за изпълнител (смесени мъже/жени, не разделени на две категории) и май бяха номинирани само мъже? Дето Хари Стайлс спечели. Нещо такова май имаше, ще ходя да проверя.

# 141
Може и това да е.
А режисьорката на Жената чудо се жалва, че Оскарите не били достатъчно либерални - то няма за къде повече...

# 142
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Колко още либерални да станат? Да забранят освен на хетеро мъжете и жените да играят, да не остане бял мъж и жена и тогава може би ще мирясат. Ако продължават с тъпотиите след 10-тина години тези награди ще служат само за присмех и нищо повече.

# 143
Скоро изкуствения интелект ще играе всички роли,за да е още по-либерално.

# 144
Аз нямам против да вкарат изкуствен интелект в киното - представям си го така - една програма, която прави свръхреалистична компютърна анимация (т.е. филмът да изглежда като игрален) - вкарвам файл с роман и програмата го пресъздава визуално, без свободии. Отделно избирам образи за всички персонажи - или измежду аватари на известни актьори, или от база данни на различно изглеждащи хора (които може да не са известни актьори, и без това няма никакво значение дали притежават актьорски талант или не). Или пък програмата да ги пресъздава точно както са описани в съответния сюжет.

И си гледам книга от 800 страници, превърната в сериал, без никакви творчески свободи и либерални включвания, както и без никакви съкращения.
Съответно - опция със съкращения може да послужи за създаване на филм.

# 145

Не съм гледала церемонията. Втръснало ми е от еднотипни, безмислени американски филми. Дори и през комунизма имаше по-голямо разнообразие.
Тук обаче грешиш. Тази година имаше много добри и много разнообразни филми, според мене.
Може. Спрях да ги следя откакто филмите се превърнаха в 90% звукови, визуални ефекти, грозни анимации,  задължителна квота за определени слоеве и още други.

# 146
  • София
Оскарът не е за Грозев, той само е провел "разследването" през лаптопа си. Създателите на филма са други, но специално му благодариха, като на вдъхновител.
.............
Да, така е, за Даниел Роър е, но дейно участва и Грозев, и така специално го чук снощи, лично го чух с ушите си да се казва,  Грозев, не да се споменава между другото неговото име. Но няма значение, кой, какво , ставаше въпрос на  филма "Навални", дали заслужава или не, за мен НЕ! Смешно е!

# 147
  • София
40 минути след началото на  Everything Everywhere All at Once идвам с въпрос - така ли продължава до края това нещо? Дотук е толкова тъпо, бездарно, плоско и скучно, не мога да повярвам, че това е големия победител тази година.

# 148
40 минути след началото на  Everything Everywhere All at Once идвам с въпрос - така ли продължава до края това нещо? Дотук е толкова тъпо, бездарно, плоско и скучно, не мога да повярвам, че това е големия победител тази година.

И аз нямах сили за повече. Ако има герой, посветил два часа от живота си на продължението нататък, да разкаже.

# 149
Накратко -
Скрит текст:
дъщерята на главната героиня е лесбийка и страда, защото не се чувства приета. Главната героиня мрази живота си и през цялото време си фантазира (паралелни реалности). Накрая тя и дъщеря й изживяват душевен катарзис.

Общи условия

Активация на акаунт