Отговори
# 480
  • Дивата природа
–добрата кратка анимация; драма, военен + imdb_tt28768883
In the Shadow of the Cypress (Short 2023) В сянката на кипариса
Език: НЯМА = Без Говор
„Живеейки в къща на брега на морето с дъщеря си, бивш капитан, който има посттравматично стресово разстройство, води труден и уединен живот.
Бивш капитан, страдащ от посттравматично стресово разстройство, живее с дъщеря си в скромна къща на брега на морето. Заедно те живеят изолиран живот и трябва да се изправят пред предизвикателствата на суровия живот. Въпреки силното желание на капитана да бъде отдаден и грижовен баща, той се оказва неспособен да изпълни ролята си и да се свърже с дъщеря си по начина, по който копнее. Една сутрин животът им се променя завинаги, когато се случва непредвидено събитие. Дали това събитие ще се окаже новооткрит източник на надежда или допълнително бреме, предстои да видим...“ trailer

официално наемѝ за 24 часа за $4,50 @ vimeo_1050779616

=> Жужъл—видеЯ:

ПослеПис: направо виж https://nuum.ru/videos/4160800-in-the-shadow-of-the-cypress-v-teni-kiparisa
Скрит текст:
1-воначалните изровени резултати:
1 споделено преди месеци и иска парола vk/10950868_456240649 ?!

2 от последните часове:
7sobh...video
Да не ви интересуват йероглифите, директно пускате, като долу-вдясно: от настройки «зъбчато колело»  може да изберете резолюция 480/360р или ако натиснете стрелката надолу направо за минутки ще ви свали файл за гледане по-късно офлайн или на друго устройство:
نسخه-کامل-انیمیشن-انیمیشن-سایه-سرو-برنده-اسکار-2025.mp4 = 930x480пиксела AVC.x264+AAC_Stereo ~321mb
*сложили са си долно у лЕво ЛОГО;
времетраенето е 19мин:07сек, явно в началото липсват няколко секунди с черен екран и фестивални отличия, както и наЙкрая подрязани още някакви секунди Barfak Animation Studio; тъй или иначе (в случая от 17:45+) при изписването на “написан и режисиран от” започват финалните надписи на английски с екипа & музика, та не са важни.

3@ пълно време 19:26 „само“ м/у 144/240/360р (най-долното) с воден знак
aparat_v/rxq48j0

+международен: I’m Still Here / Ainda Estou Aqui -- BraziL imdb_tt14961016
преди дни излязло из пираЦките сайтове преснето копие, давано на критически или журналисти за ревюта, уж маркирано, но гледаемо със занижено качество и вградени англ.суб: ама при справка ... digital release date: март 11-и[/b] та потърпете седмица за по-допадащо качество ХД
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 17:48 от Gloripeace

# 481
Благодаря за линка за In the shadow of the cypress! Хвана ме за гърлото, много добра история. За пореден път се убеждавам, че иранците са много добри в правенето на кино. След него си пуснах пак Сляпата Вайша, за сравнение - също много добър.

После ще гледам и I'm still here, защото това е от малкото филми, които ми привлякоха интереса.

# 482
  • Дивата природа
Благодаря за линка за In the shadow of the cypress! Хвана ме за гърлото, много добра история. За пореден път се убеждавам, че иранците са много добри в правенето на кино. След него си пуснах пак Сляпата Вайша, за сравнение - също много добър...
изНамерих го в подобаващото до FULL HD качество =990р <ШирокоЕкранно>:
https://nuum.ru/videos/4160800-in-the-shadow-of-the-cypress-v-teni-kiparisa

# 483
Тъпото е,че не почетоха и Ален Делон

# 484
Не мога да повярвам, че Ейдриън Броуди победи. Не стига, че ролята му почти не се различава с тази в "Пианистът", а ми и акцента не може да го докара и се налага да използват ИИ. Expressionless

Изгледах 7 от номинираните филми, но нямах фаворит тази година. Интересно е, че двата филма с най-много победи са свързани с истории за Източна Европа. Във времената на политкоректността за Американците остана само да представят истории за Източна Европа без да назначават актьори свързани с тези култури. Добре, че поне в "Анора" видяхме руски актьори и персонажът на Майки Медисън нямаше онзи ужасен псведно руски акцент. Unamused

След всичките скандали с "Емилия Перес" беше ясно, че този филм няма да спечели много награди.

Също така Джеръми Стронг трябваше да спечели за поддържаща роля, а не Киърън Кълкин.

# 485
Аз съм доволен от наградите, нямаше някой победител, който да ми е супер неприятен. Даже повечето спрямо другите номинирани ми бяха от желаните. Най се зарадвах на Броуди, защото хем си изигра ролята великолепно, хем и не беше Тимито, за когото и по-рано писах, че е време малко да се свали от небесата.

Анора май ще трябва пак да го изгледам. Бях го писал като солиден 7/10 и то заради първата част от филма, която беше доста слаба за мен, ама може и да съм го подценил. За победата на Мадисън нямам съмнение, че е заслужена, тя носеше 70% от филма. Виждали сме къде къде по-незаслужени победи на актриси. Втората част на филма беше страхотна.

# 486
  • София
За мен финала на Анора е един от най-добре написаните и изиграни туистове в историята. Simple Smile
Па макар и 'любовен' да е.

# 487
Краят беше много силен. Ани не може по друг начин да покаже благодарност освен със сексуални услуги. Плюс цялата емоция после.

Много се радвам за Майки Мединсон и "Анора". Много ми хареса филмът, но чак така да отвее всички останали на Оскарите не очаквах.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 06:49 от Анонимен

# 488
За мен един от най-големите хитове на вечерта беше излизането на Мик Джагър на сцената (на бегом!!!) при което цялата зала веднага скочи на крака.

# 489
Не мога да повярвам, че Ейдриън Броуди победи. Не стига, че ролята му почти не се различава с тази в "Пианистът", а ми и акцента не може да го докара и се налага да използват ИИ. Expressionless

Изгледах 7 от номинираните филми, но нямах фаворит тази година. Интересно е, че двата филма с най-много победи са свързани с истории за Източна Европа. Във времената на политкоректността за Американците остана само да представят истории за Източна Европа без да назначават актьори свързани с тези култури. Добре, че поне в "Анора" видяхме руски актьори и персонажът на Майки Медисън нямаше онзи ужасен псведно руски акцент. Unamused

След всичките скандали с "Емилия Перес" беше ясно, че този филм няма да спечели много награди.

Също така Джеръми Стронг трябваше да спечели за поддържаща роля, а не Киърън Кълкин.

Броуди не заслужава този Оскар. В момента в който спечели се вбесих и изключих телевизора. Не случайно, в туитър веднага на следващия ден се надигна вълна от негодувание срещу победата му, която продължава и до днес.

Не може 2023г. актьорската гилдия да стачкува толкова време в знак на протест срещу използването на AI, а след това да награждава именно това. Адски подло и лицемерно е, но пък не е толкова учудващо. Холивуд отдавна е показал истинското си лице и вече отдавна е спрял да изненадва хората, сега само ги отвращава.

Аз бях твърдо за Себастиан да спечели, но дори Тимъти да беше спечелил пак нямаше да съм толкова разочарована, колкото когато Броуди спечели. Хората няма да забравят скоро горчилката от незаслужената победа на Броуди. Не случайно, в IMDB, където хората са тези които гласуват и избират, победител е Себастиан.

Ядосана съм и на българското студио, което беше точно преди Оскарите. Мон Дьо и компания обсъдиха всички номинирани за главна женска и мъжка роля, но за Себастиан не казаха НИТО ДУМА, само споменаха, че е номиниран. При положение, че и той като Юра е от Източна Европа (съсед от Румъния, Констанца) и роден на територия, която някога е била българска и е много възможно да има български корени. Много избирателно родните ни журналисти подкрепят едни, а други не. И това ми било журналисти (знаменитости), отвратена съм!

П.П. Защо в анкетата при въпроса за кого/какво съжаляваме, че не е спечелил/о Оскар, го няма Себастиан (също и Колман Доминго), а фигурират само Тимъти и Ралф?! Така е много нечестно.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 17:45 от Mermaid By Heart

# 490
Не е съвсем така за Себастиан Стан. Репортерката, която беше на място в Ел Ей имаше интервю със създателите на филма и обсъдиха колко са възхитени от представянето му. Аз филма не съм го гледала, от откъсите виждам, че доста добре е пресъздал лицевите маниери на Тръмп. Предполагам, че и цялостното изпълнение е достоверно, но дали е чак за Оскар? Но аз съм последният човек, който да коментира това, при положение, че не съм гледала нито един от филмите, все още.

# 491
Не е съвсем така за Себастиан Стан. Репортерката, която беше на място в Ел Ей имаше интервю със създателите на филма и обсъдиха колко са възхитени от представянето му. Аз филма не съм го гледала, от откъсите виждам, че доста добре е пресъздал лицевите маниери на Тръмп. Предполагам, че и цялостното изпълнение е достоверно, но дали е чак за Оскар? Но аз съм последният човек, който да коментира това, при положение, че не съм гледала нито един от филмите, все още.

Това интервю на репортерката нямаше нищо общо със Себастиан, нищо че продуцентите му направиха комплимент. Аз говоря за обсъждането в студиото. Колкото до пресъздаването, той се е готвил с месеци, имал е около 300 видео клипа с Тръмп в телефона си и ги е гледал непрекъснато. Наел е ъъ, не знам как се казва на български, учител по говор? вокален педагог? за да му помогне до говори/звучи като Тръмп. Той й е пращал свои записи как говори като него, тя му ги е връщала с корекции и бележки и това е продължило месеци. Преди няколко седмици имаше статия с интервю на въросния педагог и там тя казва, че Себастиан толкова добре е усвоил говора и маниера на говорене на Тръмп, че в един момент е почало да й се струва, че не Себастиан имитира Тръмп, а Тръмп имитира него... Smile Мисля, че нямам какво повече да добавя. Освен, че много знаменитости хвалят Себастиан за блестящото му изпълнение. Сред тези хора са Джейн Фонда (която на 24 февруари получи награда за LIfe Achievement на наградите SAG и включи/направи комплимент на Себастиан в благодарствената си реч) и Ар Ди Джей. Има и други, но в момента не мога да се сетя...

# 492
  • с трима мъже :)
Изгледах Анора. Очаквах, че ще е доста по-тъп, но е сравнително "жив" филм - гонята се, крещят, викат. Общо взето, не ме приспа. Само дето the F* word се споменава толкова много пъти, че ме заболяха ушите и ме втресе от погнуса чак. Видях статистиката в интернет, бие рекорда тоя филм, водещ е. Никой друг филм досега няма 479 пъти споменаване на тази дума. Пък мислех, че са над 2000 пъти Simple Smile .

Едно време тая история беше показана красиво и "с дрехи" в Pretty Woman. И по онова време историите , които се номинираха за Оскари, така ги представяха. Такива филми (като Хубава жена) номинираха тогава. И краят е хубав, като историята.

Днешно време историята е показана голо, грозно и много гадно. Имах гаден вкус в устата, докато гледах филма. Цялата история премина и се случи бързо, в крайна сметка руснаците си бяха прави - те не искаха момичето защото е *** и накрая тя си показа, че е точно това. Да не се лъжем Simple Smile . За филма, обаче: не съжалявам, че го гледах, не мога да кажа, че не ми е харесал тотално, но можеше да спестят някои гадни и грозни сцени. Иначе за ОСкар за най-добър - абсурд. Както казах, тия хора там се друсат и раздават наградите и номинациите.

Anyway, довечера ще си пусна Мария Перез, да видя той как е.

# 493
Тяхното синче беше много по-гадно иот най-гольмата..на мен филмът ми хареса много.

# 494
Едно време тая история беше показана красиво и "с дрехи" в Pretty Woman. И по онова време историите , които се номинираха за Оскари, така ги представяха. Такива филми (като Хубава жена) номинираха тогава. И краят е хубав, като историята.

Днешно време историята е показана голо, грозно и много гадно. Имах гаден вкус в устата, докато гледах филма.

Да де, ама Хубава жена вече е направен, та ако ще се прави нещо със същия сюжет трябва да е по друг начин...
Нещо киното се е поизчерпило, сега правят само
1) бруталии и изгъзици
2) римейк на стари филми
3) н-то продължение на стара поредица
Всичко друго е като светъл лъч. Чакам да пуснат Flow някъде близо до нас да го гледам с децата.
I'm still here е като едно време, но е либерален и може да е се хареса тук, както гледам някои изказвания (няма транссексуални, но е просто против диктатурата, а и такива сме гледали много, предимно за Холокоста).

Общи условия

Активация на акаунт