Отговори
# 375
Филмът е най-доброто тази година - смел, артистичен, забавен и незаобиколим.
Е, консервите ще се понамръщят, защото не могат да различават художествена условност, ама то не е само тук.
Към другите номинации имам по някоя забележка Simple Smile

# 376
Изгледах всички оскарови претенденти. Даже и "Емилия Перез"  при цялата ми непоносимост към мюзикъл филми.
Дори "Ла-ла-ленд"   не догледах преди години по същата причина.

И за първи път ми е все едно.

Днес обаче,  наситих и сетивата,  и душата си с едно случайно попаднало ми  европейско чудо- шведско-финландския филм "Мая от Штормскери" от 2024г.
 2 часа и 44 мин. без да откъсна поглед от екран. Изключително красив филм, като природни картини и стихии, като човешки емоции   и отношения, истинска синеока северна приказка. Базирана на петтомна историческа сага.
Режисьорски, операторски, актьорски професионализъм на мах.
Не зная даже, къде ще претендира за награди, но според мен е потенциален фаворит за чуждоезичен филм.
Днес абсолютно балансира чакрите ми след холивудското напрежение.
Ако желаете и вие може да си починете истински с него.
https://m.imdb.com/title/tt22257924/

# 377
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Гласувайте за своите фаворити. Анкетата ще е в сила до старта на церемонията на 2 март.

И припомням, че по-следващия петък на кино у нас тръгва, Бруталистът.
Емилия Перез няма да има премиера, така че дано се появи по торентите...

# 378
"Емилия Перес" ще има премиера от 7 февруари, както и "Напълно непознат".
"Бруталистът" от 31 януари.
"Веществото" е официално в разпространение от утре, ако още някой има интерес.

Писала съм това и преди в темите. Моля, не подвеждайте Simple Smile

# 379
  • София
Хм, аз като търсих да си правя личната листа за 2025 г. липсваше. Може би е добавен по-късно. Ами чудесно. Суперрр! Simple Smile

# 380
Той е малко шантав дистрибуторът на Емилия и Веществото - Бета Филм, не е лесно да му се хванат дирите.
Но много фестивални и европейски филми не биха стигнали изобщо до голям екран у нас без него, та каквото...

# 381
Ейдриън Броуди, Исабела Роселини и Деми Мур като цяло също са ми симпатични.
Обаче като чуя Бруталистът, се сещам за Франк Лойд Райт и Тодор Колев...

# 382
  • София, България
След като гласувах, установих че си обичаме Дюн, Ралф, Деми и Изабела.

# 383
  • София
Големите изненади в номинациите за наградите "Оскар" 2025
25 януари 2025

Американската академия за кинематографично изкуство и наука оповести номинациите за 97-ите награди "Оскар", като по традиция в тях имаше доста изненади. Макар испаноезичната комедия "Емилия Перес" да постави рекорд за неанглоезичен филм с 13-те си номинации, надпреварата за "Оскар" остава отворена. Само три филма - "Всичко за Ева", "Титаник" и "Ла Ла Ленд", са получавали повече номинации в историята на наградите на киноакадемията - по 14. /.../
Не толкова отдавна изглеждаше, че звезди като Анджелина Джоли и Никол Кидман са предопределени за номинации за най-добра актриса, докато общата незаинтересованост на публиката към филма за младия Доналд Тръмп "Стажантът" можеше да означава, че шансовете му за награди са нулеви.

https://www.actualno.com/cinema/golemite-iznenadi-v-nominaciite- … news_2382274.html

# 384
Не мисля, че Себастиан Стан ще спечели сега. Много неща се промениха, откакто Тръмп спечели, колкото и някои хора от тези среди да се правят, че не е така.

# 385
Не мисля, че Себастиан Стан ще спечели сега. Много неща се промениха, откакто Тръмп спечели, колкото и някои хора от тези среди да се правят, че не е така.

Аз съм твърдо за него да спечели. Политическата страна не ме интересува, тук става дума за изкуство/кино и именно това трябва да се гледа на първо място! А Себастиан първо е брилянтен в ролята (както винаги впрочем), второ според мен той от много отдавна заслужава отличие, и трето е Румънец (Източноевропеец) или с други думи "съсед". Обожавам Ралф Файнс като актьор, но той си е ветеран отдавна е доказал колко е брилянтен. Този път съм твърдо зад Себастиан! Heart

# 386
Трябва, но не се гледа. Оскарите винаги са били повече за политика, отколкото за изкуство.

# 387
  • София
Моля, включете се в традиционната ни игра с прогнозирането на победителите! 😊
Да проверим, кой познава най-добре оскарите. 😉
https://www.bg-mamma.com/?topic=1738049

# 388
Има ли къде да се гледа Бразилският филм, че моят интернет нещо не може да го открие..

# 389
  • София
Предполагам питаш за ''I'm Still Here''
Никъде го няма, дори и в чуждестранните тракери. Предполагам, че филмът е излъчван само по фестивали и не е качван на стрийминг платформа, за да бъде рипнат от там.

Общи условия

Активация на акаунт