Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме...през април

• 101 271
  • 3 143
  •   1
Отговори
# 735
Уиш, не е при мен така. Толкова ми е трагично положението със съня, а сега и със смяната на времето съвсем.
Не знам дали ще успея, да си тръгна към обяд и да взема детето.

Прочетох, че Лейля си е полегнала с Лесбос... много съм в кондиция Close

# 736
  • София
Котката е с цистит. Вчера оставих 107 лв при ветеринарите. Дадоха едни ампули да й цръцкаме е в устата. Ми ветеринарката вчера толкова лесно , бързо и чисто го направи и съвсем сама. Ние днес двамата с баща ми омазахме всичко, едва удържах котката, одра ме в опити за бягство. И сега ни заобикаля отдалеч. Как ще й ги даваме още 5 дни нямам идея.

# 737
Сиросче, съчувствам за безсънието.
Ти тъкмо си се събудила, а аз по това време съм заспала. Много крива работа.

# 738
Бртрпфффффт Sleeping ММ кашля и се въртя и не знам колко пъти се събудих, ама все едно спах в лодка. Сега мисля да пробвам чай с лимон вместо кафе, хем имало повече кофеин, уж, хем кисело за разведряване. Полях си стайните цветя за гимнастика. И ще спя като делфините, с половин полукълбо цял ден или поне някъде докъм ранния следобяд.

# 739
Опитвам се да обърна внимание на детето тези дни, докато не е започнал следващия курс. Взех да чета някои неща и се отчаях 😢
Детето ми е тотално изостанало заради амбициите на майка си! Все още е с памперс,отказва дори да приближи до гърнето, говори много,но несвързано и едновременно на двата езика + бебешки,понякога проявява агресия срещу други деца , опитва се да се налага на всички.... Не знам даже от къде и как да започна 😓😢

# 740
Сиси, не знам къде четеш, ама ми звучи да е на грешното място.
Съвсем нормално си звучи всичко, ама съвсем.
С едно съм съгласна, насочи амбицията към учението, не към детето. Там само пречи.

# 741
  • София
Махнахме памперса на три години, след инфекция на пишката… Според яслата е бил готов още от поне половин година преди това, таа ние не сме от най-бързите. За двуезичните деца е напълно нормално по-късното проговаряне, защото трупат речник на два езика. Не помня на колко ти е фъстъкът, ама ако не е минал 4 години, не ми изглежда хич страшно.

# 742
  • София
Сис, съвсем в реда на нещата си е Беболина. Баш сега й е момента да пробва граници, включително да разбере какво ще се случи когато посяга на други деца. Постепенно от твоите реакции ще усвои правилното поведение. Строго, но с любов , търпение и спокойствие й обяснявай, ако трябва санкционирай.
ПанТата два пъти е посягала на деца на площадката. И двата пъти я прибрах вкъщи, обяснявайки причината. Не потрети.

Детето ти проговаря на два езика едновременно. Разбира се, че ще ги меша + бебешкия.

От памперс все някога ще се откаже.

Бъди спокойна!

# 743
Сисуне, съгласна съм с Ули. Първо гуш, после и задвратник.

# 744
Сисун, я не си образувай нерви за глупости.

# 745
  • София
Уиш обобщи есенцията в едно изречение. Искам и аз тъй да мога - кратко и в десЕтката. Фен съм ти, Уиш!

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 22:31 от Pandachina

# 746
Панди, когато дълги години си просто плямпало, с течение на времето се усъвършенстваш и ставаш ъпгрейднато плямпало. Simple Smile

# 747
Писах,писах,па го изтрих! Явно не е трябвало да го публикувам 😁!
Абе, най-важното беше,че много ви обичам всичките 🤗❤️🥰

# 748
Сис, като не ще гърне, като прецениш, че имаш три дни, в които можеш да ѝ се посветиш, купуваш седалка за тоалетната и някакви интересни книжки със стикери или там, каквото ще я изкефи. Отделно едни стикери за награда. Махаш пампи и пускаш по гащи. През 20-30 мин. слагаш на седалката и започваш да я забавляваш, докато не стане попадение. Тогава започва одата на радостта, с бурни аплодисменти и похвали. Даваш стикер на голямото момиче да си го залепи на таблото/вратата. При инцидент, бършеш и мърмориш наум. Ако за три дни няма осезаем напредък (ако е готова, това време е достатъчно да махнете памперса завинаги) връщаш памперса и след някой друг месец пробваш пак.

# 749
Ъъъ,като сте на тая тема - кога най-рано се почва ученето на гърне?

Общи условия

Активация на акаунт