Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме...през април

• 101 239
  • 3 143
  •   1
Отговори
# 750
Лайла,не съм май правилния човек за да ти отговори,но в отчетната ни група във форума имаше майка, която махна памперса на годинка. Според педиатъра ни на около две!

# 751
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
трябва да седи стабилно. най-най-най-рано на 8-10 месеца.
а най-добре когато детето покаже интерес. Simple Smile
само мъничко да вметна, че ако плаче от гърнето, момченцето може да използва "банско" стъпалце пред нормалната тоалетна.
и за момиченцата са измислени варианти, но стълбичката с бебешкия капак са малко притеснителни. поне за мен бяха.

# 752
Аз заложих на Каю,показване и говорене и топлата пролет и се получиха при моя нещата.Не си окъсняла на колкото и да е детето,ще се научи.Моят си ядеше всичко докъм година и нещо,след това почна с претенциите.В градината също яде избирателно,съвсем нормално е.Има вечери изяжда по две пържоли и вечери само на една краставица.Нито го карам на сила,нито ми изглежда гладен,сам си казва какво иска.Сокчета и шоколад опита след третата година,много рядко се сеща и ги търси,торта дори не иска да опита само и се радва да духа свещичките.
Допълвам се.Няма рано и късно води се по детето.Моят пак допълвам на 2.2г. от раз махнахме дневния след няколко седмици и нощния.Имаше няколко инцидента,но нищо фатално и стресиращо за него.Много помогна писоара и да полива двора обаче при него и цветенцата.

# 753
Килеша до над три години в речника си имаше смао -Ъ. За всичко. А не беше двуезичен проблема 🤣 Пак до толкова не признаваше гърне. Аз пък спрях да признавам памперсите там някъде ... Та доста прах на ръце. Той инат, аз инат. Не помня в кой момент се случи тронното събитие, но се случи.
Забелязала съм, че ние майките, все за нещо трябва се глвоболим. Нормално, разбира се. Но тъй като сега ми е широко около врата... обръщайки се назад, толкова неща можех да си спестя..

Утро! Сиво, духливо и студено. Но почивам. Поне това..

# 754
Добре,благодаря!
Значи е още рано при нас май.Другата седмица ще стана на 1,но виждам тук - там,че майка са започнали дори по-рано.
На мен хич не ми изглежда да разбира толкова все още.
Може би ще изчакам по-топлото време.

# 755
Аз чакам да стане топло и тогава ще го махна, показвам гърнето и подготвям кърпите за бърсане Simple Smile
Като са по-осъзнати по-бързо правят връзката.
Иначе чисто физиологично го даваха май като почне да качва стълби само детето, че е готово.

# 756
Това за стълбите не го бях чувала,брои ли се ако пълзи по тях?!Защото моят ги катереше тия в коридора от девет-десет месечен,много смешен беше 😂.Майтапа на страна,моят до към две не седеше на едно място кротък,ни на стол,ни седнал в някого,камо ли пък на гърне.Затова пък количката рано разкарахме,голям кеф ми беше.Годинка си е рано за мене,но всеки да се води по детето си най добре.

# 757
Не се брои. Трябва да изкачва самостоятелно.

Много е индивидуално. Голямата с лекота забрави за памперса през деня към година и половина, но нощният го махнахме чак към третата. След това, макар и рядко имаше инциденти. Малката пък, беше на 2 и 10 месеца, когато от раз и дневен и нощен махна и повече никога не е имала инциденти. С малката поне пет пъти съм опитвала и не става и не става. Така че си е до детето.

# 758
На мен по-лесно ми се вижда да махна нощния памперс. Почти винаги е суха сутрин. На гърнето съм я държала по три часа с малки почивки,но се стиска и си търси памперса. Сама си обува панталони, блузи,чорапи... Имам чувството,че от инат го прави,не се съмнявам,че разбира какво се иска от нея.
Като бебе сме имали попадения в гърнето,я сега изключено да се случи. Стиска се 😬

# 759
  • Наблизо
О Сиси,все едно моето описваш.И моето е двуезично.Чак сега почна повечко да повтаря,но няма изречения и дърдоренето е основно на бебешки.За тоалетната изобщо не ми се говори.Моето дори не ще да яде само с лъжица,виж поца и бургер тъпче много добре.
Тръгва на училище септември.От сега съм се зашашкала.

# 760
Успокойте се,няма дете в първи клас с памперс. Ще стане.
Сис,не в нужно да я държиш цели часове. Слагаш я за малко,ако не пишка,става. След 20-30 мин пак. Е 2-3 дни ще има локвички,но няма как. Както писа и Попи,ако за 3 дни няма напредък,не я мъчи. След месец пак. Сега се стопля и е подходящо. Ще свикне.
Ние голямо обикаляне днес. Ся хапнахме и ще излизам пак. 😆 После ОИ. 😰

# 761
И аз скоро го срещнах това със самостоятелното изкачване на стълби.
Децата са различни.Малкия не ще да чуе за гърне,да седне в него абсурд.Но пък с момчетата е малко по-лесно пишкането.От скоро е навит да го върши в тоалетната,като за награда пуска водата.И в други "съдове" става 🤭😂.Не бързам аз, когато са готови-тогава.Иначе като Ули ще процедирам.С големия беше така,от раз стана работите.
Ох,почти няма ден,в който да не си "пържа" картофи във фраера 🤦🏻‍♀️.Забравих вчера да изцедя мляко,та с таратор 😁😋

# 762
Бюти,🤗!
Ние нямаме големи шансове за ясла. Ще чакаме да стане достатъчно голяма да я приемат на градина май !
Повтаря почти всичко след нас,но сама да се сети да каже нещо,не. За всичко е ъъъъъъ и сочи като бебе. За памперса най-много ме е страх,че ще си докараме до главата някоя инфекция.

# 763
Ау, Ренко, печени картофи и таратор е най-най-любимото ми нещо за ядене евър. Дори месото съм готова да жертвам заради тази комбинация, а аз съм виден хищник.

# 764
  • Пловдив
Да ви питам...от вида заболяване зависи комисията колко продълж.на болничен ще даде, нали?
Понеже сега на свекърва ми дадоха само 15 дни...Платих 70 кинта.

Общи условия

Активация на акаунт