Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 82

• 55 185
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Момичета, тука що ми писаха от клиниката в Турция, че само 5 ембриона били годни за ПИД🙁
Този сутрин ми писаха че има 8 с много добро качество, как така само 5 годни за ПИД не разбирам, доста малко... Каквото такова вече...

# 616
Понеже и ние правим ПИД, ни обясниха, че не всеки ембруон може да се биопсира, вероятно от степента на развитие, качество и тн. При нас 2 отидоха на ПИД
Момичета, тука що ми писаха от клиниката в Турция, че само 5 ембриона били годни за ПИД🙁
Този сутрин ми писаха че има 8 с много добро качество, как така само 5 годни за ПИД не разбирам, доста малко... Каквото такова вече...

# 617
Да, в граници си е, просто ме притеснява, че хем съм на по-висока доза, хем е скочило, а в същото време ФТ4 е на долна (12,2mIU/I при референтни 12-22). Моите антитела също са били винаги над нормата, но в момента са поне 6-7 пъти отгоре. Някак не бях подготвена за такъв резултат и съм доста объркана.

# 618
  • София
Понеже и ние правим ПИД, ни обясниха, че не всеки ембруон може да се биопсира, вероятно от степента на развитие, качество и тн. При нас 2 отидоха на ПИД
А ембриона имахте като цяло?

# 619
Общо 3, един сложихме на свеж трансфер и другите два - снежинки да си чакат ПИД. Като цяло не ви е лоша бройката никак, даже чудесна 😊 четох по-нагоре, че имаш генетично заболяване, надявам се да открият вашите геройчета сред тези 5 ❤️
А ембриона имахте като цяло?

# 620
  • София
Благодаря Smiley88, едничко ми стига, дано нашият герой е там❤️
Успех на всички момичета!

# 621
Момичета, предполагам,че повечето сте слагали кринон гел-само аз ли изпитвам чувството, че остава голямо количество.голямо натискане натискам и пак седи в тая тръбичка. Някоя да е хванала някаква техника да го изтиска цялото гелче? Или да спирам с тези мисли 😅

# 622
Аз мн отдавна не съм слагала, но май и аз не можех да изкарам всичко, явно достатъчно излиза 😁
Момичета, предполагам,че повечето сте слагали кринон гел-само аз ли изпитвам чувството, че остава голямо количество.голямо натискане натискам и пак седи в тая тръбичка. Някоя да е хванала някаква техника да го изтиска цялото гелче? Или да спирам с тези мисли 😅

# 623
Момичета, някоя от вас да е правила трансфер с гъбички и/или стрептококи...? От няколко месеца все отлагаме първо заради раничка, която изгорихме, в същото време на МБ излизат ту гъбички, ту гъбички + стрептококи, а след всяка МБ имаше лечение,даже и промивки и сега съм в очакване на поредната МБ, а се предполага петък да правим трансфер...

# 624
jinchen, просто заради раничка не е било необходимо да отлагате. Аз съм с раничка и ми направиха трансфер. Знам, че не се гори преди раждане, макар, че познавам момиче, което си я гори и след това забременя и нямаше проблем. За гъбичките и другите неща не мога да взема отношение.

# 625
Това беше само 1 от причините, но след стимулацията миналото лято, а раничката ми я откриха миналата година март, се оказа че при контролата този март тя кърви. Правихме колпоскопия и биопсия,понеже имаше участък,който не се хареса на докторката. Излезе първа група изменение CIN1, но тъй като имам доста сериозна фамилна обремененост решихме с докторката да не рискувам и да я изгорим. Въпроса е че остава проблема с тези гъби,които не изчезват, а пък през месец ту се появяват,ту изчезват стрептококи, а какво ли не правихме - то не бяха глобули, то не бяха промивки, даже и на матката правихме 2 промивки ии все са си там...Frowning1
jinchen, просто заради раничка не е било необходимо да отлагате. Аз съм с раничка и ми направиха трансфер. Знам, че не се гори преди раждане, макар, че познавам момиче, което си я гори и след това забременя и нямаше проблем. За гъбичките и другите неща не мога да взема отношение.

# 626
Това беше само 1 от причините, но след стимулацията миналото лято, а раничката ми я откриха миналата година март, се оказа че при контролата този март тя кърви. Правихме колпоскопия и биопсия,понеже имаше участък,който не се хареса на докторката. Излезе първа група изменение CIN1, но тъй като имам доста сериозна фамилна обремененост решихме с докторката да не рискувам и да я изгорим. Въпроса е че остава проблема с тези гъби,които не изчезват, а пък през месец ту се появяват,ту изчезват стрептококи, а какво ли не правихме - то не бяха глобули, то не бяха промивки, даже и на матката правихме 2 промивки ии все са си там...Frowning1

Здравей!
В клиниката в Турция, където правихме ние инвитро въобще нямат практика да пускат МБ, директно превантивно пиеш антибиотик, както преди пункция, така и преди ЗЕТ. Преди моят ЗЕТ, получих дискомфорт, парене и на своя глава пуснах МБ в Бг…. Излезе гъбична инфекция, която лекувах, но след това дори не искаха да им повтарям изследването, дали лечението е било ефективно. След като забременях в 12 гс вече в Англия (там живеем) ми откриха стрептококова бактерия…. Изписаха ми един курс на лечение с антибиотик и толкова….. пак нямаше повторно излседване. Нещото, което направиха тук след като започна естественото раждане ми включиха антибиотици и след като родих не ни пратиха директно вкъщи, а ни задържаха за ЦЕЕЕЕЛИ 24 часа за наблюдение на бебчо дали не е развил той някаква инфекция. Това беше.
Знам, че е добре да ти е напълно наред всичко преди транфер, но понякога не става така.
Успех на вас!
Стискам палци!
☺🍀🍀🍀

# 627
  • София
Здравейте, момичета! Моля за съвет за клиника и лекар за поредното ни (трето) ин-витро... Моля за препоръки за лекари/клиники, от които сте доволни или дори за споделяне на лош опит от тези, от които не сте останали доволни. Извинявам се, ако това е обсъждано... Ще съм благодарна за всякакви съвети! Предистория: по мъжки фактор сме, вече съм правила и инсе (два пъти) и две ин-витро , резултат до момента нула (междувременно имам загуба...) Знам, че е най-добре да се ориентираме към Турция, но не можем да си го позволим на този етап, а не ми се иска да задлъжняваме още с опитите....Както и да е - мъжът ми още не може да приеме мисълта, че явно сериозно вървим към донорски материал... (Не знам дали имаме шанс с тия 2 % морфология и SDI фрагментации...). Моля ви за съвети и информация, много се чудя къде да го направя - става дума за София. Благодаря сърдечно!

# 628
Ninfa,
според мен всеки е доволен от лекаря, с който е постигнал успех. Аз не смятам, че да речем моят лекар е и вашият и обратното. Не е много приятно и отнема време, но аз лично преди да избера посетих няколко и си усетих на кого мога да имам доверие.
Относно донорски материал - това репродуктивен ли ви го каза? Имам приятелки бременни и родили след ТЕСЕ, буквално се намираха единични сперматозоиди. Знам, че е до късмет, но вие имате ли тази категорична констатация, че сте за донор? Иначе съм чувала, че в Турция се справят по-добре с мъжки фактор наиситна, но и за там има редица противоречиви мнения. Та с 2 думи - няма формула, която пасва на всички.
При положение, че имате бременност /предполагам от същия партньор/, значи има възможност да ви се получи отново. Ние имаме малко по-добра морфология, но въпреки това ни казаха, че инсеминацията е загуба на пари, та ето и тук различни мнения.

# 629
Нашият опит беше в "Надежда" при д-р Персенска. Живот и здраве, наесен ще опитаме отново там. Доволна съм от андролозите и факта, че винаги можеш да поговориш с тях и дават добри съвети.
Успех желая!

Общи условия

Активация на акаунт