Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 82

• 55 314
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Христос Воскресе,момичета!
Желая всяка от нас да гушне скоро своето чудо,а защо не и по 2❤
Matta,благодаря тииии-ето,че днес се случи първото чудо и при нас-обадиха се на ден 6 ембриолозите,за да ни зарадват,че и 2та ембриона са станали хубави бластоциста,и отиват при другите ни 3 във фризера. За 9г борба, за 1ви път се разплаках от вълнение,защото изобщо не очаквах такъв положителен обрат! Дано поне 1 от тях е нашето дългоочаквано здраво бебече 🙏🏼
Вярвайте в чудесата и не се предавайте! Знам,че ще успеем!

# 181
Воистина Воскресе!
Девилче, искрено се зарадвах за вашето чудо, виждам, че чудеса стават и това ми дава голяма надежда. Дай Боже колкото върнат, толкова са родиш, пожелавам ти го от сърце, както и на всички останали тук!!!

# 182
  • Варна
Дойде и моя ред за трета процедура, вече с нов партньор! Надявам се да няма дами, които да ме помнят от предни години 😁 т.е. всички вече да са сбъднали мечтата си ❤
Молих се само да ми дойде след празниците, че да не хващам почивки на доктора, така и стана, утре съм на преглед за стартиране по къс протокол ❤
Успех на всички ❤

# 183
Здравейте, имахме неуспешно инвитро март месец. След спиране на лекарствата ми дойде. Но този месец ми закъснява. Имали ли сте подобна промяна? С колко ви е закъснявало? И кога се е нормализирал?

# 184
Нормално е, и при мен беше по същия начин и питах докторката каза, че след многото стимулации, хормони се разбърква, настройва, на мен ми идваше около 40-45 ден!

b][/b]
Здравейте, имахме неуспешно инвитро март месец. След спиране на лекарствата ми дойде. Но този месец ми закъснява. Имали ли сте подобна промяна? С колко ви е закъснявало? И кога се е нормализирал?

# 185
Здравейте момичета,започваме стремглаво с подготовката и старта на процедурата.На 03.05.22 с мойто момче сме на изследвания за целта сме си взели отпуск,защото ни казаха че ще трябва да имаме повече свободно време.Но мен друго ме притеснява:Болнични дават ли се от клиниката и има ли член по който мога взимам отпуск за това нещо?Кога и как точно ще се случат нещата?Как да постъпя с работодателя?Да им кажа или не?Нямам представа как да постъпя.Ако има някой,който вече си е сблъскал главата с тези въпроси от цялата процедура,моля да сподели.Благодаря ви момичета. 😉

# 186
Здравейте момичета,започваме стремглаво с подготовката и старта на процедурата.На 03.05.22 с мойто момче сме на изследвания за целта сме си взели отпуск,защото ни казаха че ще трябва да имаме повече свободно време.Но мен друго ме притеснява:Болнични дават ли се от клиниката и има ли член по който мога взимам отпуск за това нещо?Кога и как точно ще се случат нещата?Как да постъпя с работодателя?Да им кажа или не?Нямам представа как да постъпя.Ако има някой,който вече си е сблъскал главата с тези въпроси от цялата процедура,моля да сподели.Благодаря ви момичета. 😉
По прицип болничен до 20 дни издават след пункцията или трансфера, забравих какво ми казаха онзи ден. Иначе може да си вземеш от личния. С какви изследвания започвате?

# 187
Здравейте момичета,взех заповедта от ЦАР и ще правим ИКСИ и ИМСИ на спонтанен цикъл.Вчера 2ри ден от цикъла бях на преглед и пускахме хормони.Имам един задържан фоликул в следствие на което естрадиола е много висок.Докторката ме вика на 7мия ден.Но се чудя какво би последвало при такъв случай?

# 188
По прицип болничен до 20 дни издават след пункцията или трансфера, забравих какво ми казаха онзи ден. Иначе може да си вземеш от личния. С какви изследвания започвате?
Спин,сифилис,хормони,спермограма, микробиология, цитонамаска. При мен са по-обстойни,защото съм с Хашимото и аденом на хипофизата.И честно казано,съм си на тръни и ми минават какви ли не мисли през главата.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 22:03 от Мария Венциславова 683965

# 189
При мен беше такава ситуацията ,но ми изписаха Регулон и започнахме на следващия цикъл стимулация.
Здравейте момичета,взех заповедта от ЦАР и ще правим ИКСИ и ИМСИ на спонтанен цикъл.Вчера 2ри ден от цикъла бях на преглед и пускахме хормони.Имам един задържан фоликул в следствие на което естрадиола е много висок.Докторката ме вика на 7мия ден.Но се чудя какво би последвало при такъв случай?

# 190
Болничен за стимулацията от клиниката не дават. Можеш да си вземеш от личния лекар с диагноза болки в кръста или нещо подобно - не трябва да е за вирусно заболяване или настинка. Аз пробвах да си взема отпуск от уж полагащия се по КТ за напреднал етап инвитро, но не ми го признаха. Така че, ако решиш попитай работодателя, но всеки го прилага по различен начин този член.

# 191
  • гр. София
Болничен за стимулацията от клиниката не дават. Можеш да си вземеш от личния лекар с диагноза болки в кръста или нещо подобно - не трябва да е за вирусно заболяване или настинка. Аз пробвах да си взема отпуск от уж полагащия се по КТ за напреднал етап инвитро, но не ми го признаха. Така че, ако решиш попитай работодателя, но всеки го прилага по различен начин този член.
Как така не ти го признаха?! Това е като да не ти признаят 20те дни годишен регулярен отпуск! Иначе в моята клиника болнични не дават, но си ползвах и още ползвам 20те дни за инвитро отпуск по КТ срещу служебна бележка от клиниката

# 192
До момичетата от Пловдив, къде може да направим преглед на първи ден от цикъла от днес за днес. В Селена дали има дежурен кабинет и може така да се влезе на преглед без час за проверка на антрални фоликули?

# 193
Как така не ти го признаха?! Това е като да не ти признаят 20те дни годишен регулярен отпуск! Иначе в моята клиника болнични не дават, но си ползвах и още ползвам 20те дни за инвитро отпуск по КТ срещу служебна бележка от клиниката
По Кодекса на труда, работодателят е длъжен да освобождава служителката/работничка ЗА ПРЕГЛЕДИ, когато са в установеното работно време (чл. 157, ал.2).
Относно прословутите 20 дни отпуск, в допълнителните разпоредби на КТ (разпоредба 1, точка 13) е уточнено, че работничка/служителка в напреднал етап на лечение ин-витро са такива, които са в етап на лечение чрез методите за асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфер, но не повече от 20 дни.
Така че ако отпуската е искана да се ползва за самата стимулацията, работодателят е в пълното си право да откаже.

# 194
Здравейте , до тези , които са прилагали генотропин - преди или по време на стимулацията си го слагахте ? Не е ли по-ефективно преди стимулация?

Общи условия

Активация на акаунт