Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 82

• 55 388
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Vjara Vasileva ЦАР не финансира вече започнати ин витро процедури.

Аз се записвам отново сред вас. Най- накрая получих така дългоочакваната заповед и започвам дълъг протокол от днес. Надявам се този път да е успешен. Желая пухкави бебчета на всички!

# 361
Здравейте, вторник ми беше пункцията както споменах по-горе. За първи път ми е всичко и имам въпрос, днес са замразили 2ембриона заедно, а другите ми казаха че още не са се развили и ще изчакат до утре и ако са ок ще замръзят, но утре е ден 6. Има ли дама със замбразени ембриони в този ден и практика ли е да се изчаква още малко?

# 362
Здравейте, вторник ми беше пункцията както споменах по-горе. За първи път ми е всичко и имам въпрос, днес са замразили 2ембриона заедно, а другите ми казаха че още не са се развили и ще изчакат до утре и ако са ок ще замръзят, но утре е ден 6. Има ли дама със замбразени ембриони в този ден и практика ли е да се изчаква още малко?
Привет!
Има практика и в Бг и в Турция да се изчакват до 6ти ден,като важното е да станат бластоцисти. Има и доста жени родили здрави бебчета от 6 дневни ембриони.
Късмет 🍀

# 363
Привет!
Има практика и в Бг и в Турция да се изчакват до 6ти ден,като важното е да станат бластоцисти. Има и доста жени родили здрави бебчета от 6 дневни ембриони.
Късмет 🍀
Благодаря много за бързия отговор. Притесних се много, надявам се да е напразно!❤

# 364
Включвам се и аз, отново. При предишната стимулация “изпържихме” лигавицата още на 5тия ден. Естрадиолът беше хвръкнал в небесата. От 23.05 съм отново с Декапептил депо и на 03.06 ще стартираме,като този път стимулацията ще е с линоладиол,естрофем и климара. Препоръчвам на всички започващи, да си намерят необходимото количество естрофем, защото ми прави впечатление,че изчезва от пазара.
Само хубави новини да има във форума ❤

# 365
  • София
Естрофем все още се намира големия проблем е Климара аз къде ли не търсих и няма само някоя жена ако има останала. Все още търся, защото съм след трансфер и ми е крайно необходима.

# 366
В Германия аналог на Климара е Estramon и го има по аптеките. Преди 2 години ми го бяха пратили от там,но по друг повод.
При мен остана 1 ембрионче,взеха му проба за предимплантационна диагностика,замразиха го и сега чакаме.

# 367
Как би могло да се поръчат от Германия предвид факта, че там само с рецепта дават лекарства? Дали ще признаят българска или турска рецепта?
В Германия аналог на Климара е Estramon и го има по аптеките. Преди 2 години ми го бяха пратили от там,но по друг повод.
При мен остана 1 ембрионче,взеха му проба за предимплантационна диагностика,замразиха го и сега чакаме.

# 368
Явно вървим заедно Simple Smile При мен също са замразили днес ембриончета и ще чакат до утре за останалите.

# 369
Здравейте, при нас се получи следния казус: Преди 5 дни стартирахме стимулация и съответно пуснахме микробиология на мен и на мъжа ми. Но за мой ужас в еякулата са изолирани бактерии. Някой наясно ли е какво се случва с процедурата в такъв случай?

# 370
Здравейте, при нас се получи следния казус: Преди 5 дни стартирахме стимулация и съответно пуснахме микробиология на мен и на мъжа ми. Но за мой ужас в еякулата са изолирани бактерии. Някой наясно ли е какво се случва с процедурата в такъв случай?
Изисква ли лечение тази бактерия? Защото има такива, които не са проблем. При ММ също имаше, но лекарят каза, че тази не е проблем и е по-склонен да вярва, че е замърсена проба. Ако изисква лечение се молите да се излекува преди пункцията... А и къде правят стимулация преди излязла микробиология?! Това  е леко безотговорно...

# 371
Изисква ли лечение тази бактерия? Защото има такива, които не са проблем. При ММ също имаше, но лекарят каза, че тази не е проблем и е по-склонен да вярва, че е замърсена проба. Ако изисква лечение се молите да се излекува преди пункцията... А и къде правят стимулация преди излязла микробиология?! Това  е леко безотговорно...
Все още не знаем каква е бактерията, днес говорих с лабораторията, понеже минаха 3 дни и взех да се съмнявам и казаха, че утре ще ни дадат и антибиограмата. Ние минахме доста лечение, имали сме бактерии, които са лекувани  след това микробиологията беше чиста. И в момента сме в адски шок, въобще не ни е ясно как и откъде се случи това нещо. Болницата е Токуда.

# 372
Vjara, можеш да започнеш процедура и без заповедта. Трябва само тя да е готова и може да се вземе нейният номер от ЦАР по телефона и това е достатъчно на клиниката за да стартира.
Условието е клиниката да е съгласна да направи  така и да се занесе реалната заповед до края на процедурата.
От опит говоря.

# 373

Пуснете още една проба в друга лаборатория ако имате съмнения, че може да е замърсена.
Ние два месеца се борихме с бактерии и след това гъбички, които заради приема на антибиотика се появиха. Изчакаме си чиста проба и тогава стартирахме. Имах чувството, че се въртим в омагьосан кръг.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 23:13 от lady64

# 374
Vjara, можеш да започнеш процедура и без заповедта. Трябва само тя да е готова и може да се вземе нейният номер от ЦАР по телефона и това е достатъчно на клиниката за да стартира.
Условието е клиниката да е съгласна да направи  така и да се занесе реалната заповед до края на процедурата.
От опит говоря.

Благодаря! А би ли споделила твоя опит с коя клиника е?

Общи условия

Активация на акаунт