Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 82

• 55 357
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Аз бях по къс протокол, но трябваше да съм по дълъг. Както при един от коментарите по-нагоре и при мен промени тактиката, без никакво обяснение.  С амх 1.3. Тръгнах с 10 фоликула, преди пункцията последно ми каза, че ще станат между 6 и 8 яйцеклетки. Изкара 5. Не се получиха нещата, нито със стимулацията ( за нея сам той си призна, че е сгрешил протокола), нито с мъжкия фактор( там никакво внимание не ни обърнаха). В общи линии разочарование. Смених клиниката и за един месец новата лекарка: офис хистероскопия ( откриха ми аморфична матка Y образна форма, оперативна хистероскопия( оправиха я), при мъжа ми - пред диабет и космически инсулин. Не всичко е просто стимулация, трябват си и добри диагностици, но...

# 421
  • София
Аз затова не бих правила повече от два опита при един лекар. Не, че някой лекар е лош, а че се допускат грешки, пропуски или най-малкото смяната на стратегията може да помогне.

# 422
Аз затова не бих правила повече от два опита при един лекар. Не, че някой лекар е лош, а че се допускат грешки, пропуски или най-малкото смяната на стратегията може да помогне.

Все едно описахте моята ситуация Simple Smile Лекарят не е лош в никакъв случай, дори ми се струва, че повечето от тук пишещите-бивши пишещи такива имат успехи при него. За съжаление моята история с него беше ред от пропуски, тези които написах са по-фрапантните, имаше и други малки, като например подценяване на високи НК клетки, подценяване на три нискорискови тромбофилии (които обаче бидейки три имат кумулативен ефект и не е еднозначо безопасно) и още няколко чисто комуникационни проблеми, които вероятно не са точно в основата на неуспеха, но ме накараха да си тръгна с 200 от това място. Предвид откритията на новото място разбрах, че решението ми е било повече от правилно. Пожелавам успех на всички и шишкави бебоци! Simple Smile

# 423
Здравейте мили момичета, да си кажа аз че мина пункцията ми. Втори опит - записваме го неуспешен, отново нито една годна яйцеклетка. Нямам сили нито да плача, нито да се нервирам.Знам, че ще опитаме пак, но се надявах да се получи. 😔
Ще търся сега назад за витамини за яйцеклетките, знам че имаше разни добавки. Тези дни като съм на коментар при лекаря направо му казвам да каже кои да пия. Миналия път каза, че няма нужда, но мисля че от това няма как по - зле да стане. Поне да знам, че и това съм опитала.
Здравей ! Opti Ova са добри добавки, скъпи са , но пък съставът им си заслужава парите. На мен ми ги изписа Станулов като тежката артилерия сред добавките за качество!

# 424
Здравейте, не съм писала след пункцията ми, но не съм спирала да ви чета, стискам палци на всички в стимулация, защото наистина стреса и емоциите са големи.
На моята пункция искараха 4 яйцеклетки, една от които не беше много узряла, оплодиха се и 4те,до 3ти ден стигнаха само 3,решихме че ще изчакаме до 6 ден, когато остана само 1 и го замразихме. През това време ме подготвяха за свеж трансфер, ако не е с добро качество и не търпи замразяване. Свеж трансфер нямаше, но 1 Седмица приемах естрофен, утрогестан, дуфастон. Спрях ги преди 1 Седмица, но от вчера краката долу в глезените ми се подуват, дори след цяла вечер спане леко са спаднали, но пак започват със ставането. Не е вода защото не остава отпечатък от пръста, с личния лекар не мога да се свържа, за репро не знам дали е въпроса. Четох, че може от естроген да е, цикъла още не ми е дошъл, иначе ме викат на 2ри ден да се подготвям да си прибираме снежинката и  дано този път е нашия. Благодаря ви момичета, всяко мнение ще ми е от полза.

# 425
Мен по време на стимулацията,къс протокол,много ме болеше кръста,след края на стимулацията мина.
Цикълът ми подрани със 6,7 дни.
Лигавицата ми е изстъняла и трябва да пия Естрофем,засега ми го спряха,преди евентуален трансфер трябвало да се почне и да се пие точно определено време.
Ще видим,докъде ще я докараме.

# 426
  • София
Всеки ще похвали лекаря при който е успял, то това е идеята и да се сменят след неуспехи, защото ако един не види нещо, друг ще го види. Аз при стария ми лекар бях 10г., няколко операции имах, 3 стимулации и да не се повтарям... Успях от първият път при Станулов. Моя приятелка успя от първи път при стария ми лекар и е много доволна, а аз не съм, това не означава че доктора е лош, даже до ден днешен вярвам, че каквото можа направи за мен.
Всеки трябва да потърси човека, който ще му вдъхне доверие, да се чувства спокоен и да му вярва.

# 427
С амх 2,7 по къс протокол 3 бластоциста преди 3 г. Сега, с амх 0,5 по дълъг протокол (Стаменов) 2 хубави бластоциста(даже направихме 2 поредни стимулации с блокажа-март и април), а по къс в Турция-нито 1.
Не е важен амх

# 428
  • Велико Търново
Подарявам!
Климара 3 лепенки, годни до 07.22, другите са до 2023г

# 429
И аз съм при Станулов, но по къс протокол. В началото искаше да ме пусне на дълъг, но в последствие го смени на къс.

# 430
Подарявам!
Климара 3 лепенки, годни до 07.22, другите са до 2023г

Здравейте ! Горещо моля за Климарата!!! Ако са ви още налични ще ги взема. Пишете ми , моля! Благодаря !

# 431
Здравейтееее. Нахлувам пак аззз. След два неуспешни опита днес направих хистероскопия. Уж диагностична , но след  като се събудих доктора каза ,че е отстранил полип от фундисната част на матката. Не бил голям. Според него е възможно това да е спънката в процедурите. И двата пъти имаше инплантация но ниско ЧХГ. Какво е вашето мнение и опит?

# 432
Аз бях два пъти по къс при различни лекари. Вторият път докторът беше много недоволен и дори сам нямаше обяснение защо не е проработило. Пробвахме дълъг и беше много успешно. Просто може би зависи и от организма .

# 433
Здравейтееее. Нахлувам пак аззз. След два неуспешни опита днес направих хистероскопия. Уж диагностична , но след  като се събудих доктора каза ,че е отстранил полип от фундисната част на матката. Не бил голям. Според него е възможно това да е спънката в процедурите. И двата пъти имаше инплантация но ниско ЧХГ. Какво е вашето мнение и опит?

Радвам се, че веднага си действала. Моето мнение: с теб вървим по един и същи път ( само дето ти си с един опит напред от мен). Тази хистероскопия трябва да я въведат като златен стандарт ПРЕДИ какъвто и да е опит. ( Така е в Щатите, но кога ли ще ги стигнем..). И сега по въпроса: това че са ти открили женски фактор, не отменя мъжкия ви такъв. Хубаво е, че са го махнали полипа, хубаво е че са видели матката и това може да ти е в само плюс, когато един ден здравият и виален ембрион се загнезди там, но не мисля, че това има нещо общо с биохимичните бременности. Полипът пречи на самата имплантация, но ти имплантация си имала и двата пъти. Едивственият шанс това да е повлияло е ембриончето да се е закачало някъде много близо до полипа, чувала съм, че тогава понеже полипът пие ресурса и кръвчицата на ендометриума в целия си периметър е възможно това да оставя ембриончено без кръвоснабдяване, но...два пъти? Мисля, че е по-скоро мъжкият фактор основният проблем , но това е само мое лично мнение. При всички положения браво, че сте отметнали и това толкова бързо!

# 434
Здравейте , момичета !
След пунция и преди трансфер приемали ли сте - Естрофем ?

Общи условия

Активация на акаунт