Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 82

• 55 291
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте прекрасни момичета. Съжалявам за неуспехите, кураж!
На момичета в процедури, късмет до успешен финал!
Аз се включвам да ви кажа до къде сме- подготовка за ЗЕТ със естрофен, преднизолон, фраксипарин и витамините. Бях на преглед на 9ти ден от цикъла и да ви питам 10.8 нормална лигавица ли е за този ден, както и ми направила вливка интралипид, разбрах, че е за по добра имплантация, дайте мнение, благодаря ви💋

# 496
Здравейте прекрасни момичета. Съжалявам за неуспехите, кураж!
На момичета в процедури, късмет до успешен финал!
Аз се включвам да ви кажа до къде сме- подготовка за ЗЕТ със естрофен, преднизолон, фраксипарин и витамините. Бях на преглед на 9ти ден от цикъла и да ви питам 10.8 нормална лигавица ли е за този ден, както и ми направила вливка интралипид, разбрах, че е за по добра имплантация, дайте мнение, благодаря ви💋
Идеална е лигавицата.

# 497
Здравейте, момичета. Първи инвитро опит за мен. Бях по дълъг протокол. Извадиха 13 яйцеклетки, 6 от които незрели. От останалите 7 се оплодиха 5. Накрая преживя един бластоцист с лошо качество и го замразиха. Казаха ми, че съм с лошо качество яйцеклетки. Започнала съм книгата “Всичко започва с яйцето”, по която ще наложа промени в навиците си и скоро почвам и Опти ова.
 Въпросът ми е освен при пункцията, има ли как да се разбере дали съм ги подобрила, някакво изследване например, за да не плащам само пункции и да бия инжекции и стресирам организма, ако е напразно.
Когато получихме заповед по фонда, имахме мъжки фактор, който е оправен вече. Дали ще ни преподновят заповедта, ако не е успешен трансфера ( поне аз нямам вяра да е успешен)?
След пункцията докога мога да “бавя” трансфера? Мислех си за самофинансирана пункция след 2-3 месеца и после да допродължа трансфера от текущата заповед, ако се получат по-добри ембриони.

# 498
Здравейте, момичета. Първи инвитро опит за мен. Бях по дълъг протокол. Извадиха 13 яйцеклетки, 6 от които незрели. От останалите 7 се оплодиха 5. Накрая преживя един бластоцист с лошо качество и го замразиха. Казаха ми, че съм с лошо качество яйцеклетки. Започнала съм книгата “Всичко започва с яйцето”, по която ще наложа промени в навиците си и скоро почвам и Опти ова.
 Въпросът ми е освен при пункцията, има ли как да се разбере дали съм ги подобрила, някакво изследване например, за да не плащам само пункции и да бия инжекции и стресирам организма, ако е напразно.
Когато получихме заповед по фонда, имахме мъжки фактор, който е оправен вече. Дали ще ни преподновят заповедта, ако не е успешен трансфера ( поне аз нямам вяра да е успешен)?
След пункцията докога мога да “бавя” трансфера? Мислех си за самофинансирана пункция след 2-3 месеца и после да допродължа трансфера от текущата заповед, ако се получат по-добри ембриони.
За подобряване качеството на Я, трябва да се пият добавки поне 3 месеца. В книгата е обяснено много хубаво. Относно качеството на Я, наблюдавам тенденция, че при неуспешен опит си измиват ръцете с това. Писала съм по-назад за случая ми, да не се повтарям, но и на мен ми твърдяха същото. Смених клиниката и изведнъж нямам проблем с Я. Вярно е, че и аз изчетох книгата и промених някои неща, но от 0 ембриона го докарахме до 11 замразени при третия ми опит. Аз също бях питала за допълнителни изследвания, няма такива.

# 499
  • София
Mecha, съжалявам за неуспеха.
Аз когато питах как мога да разбера дали са ми кофти Я. ми казаха, че няма как , само с оплождане. Исках да ми правят пункции и да вадят яйцеклетки и да ги изследват -не можели, нямало какво да им изследват само на тях...
От това което си написала, освен да пиеш витамини, да подобриш качеството си на живот както твоя така и партньора ти, по-добре се консултирай и с друг доктор. Повече от половината яйцеклетки да са незрели, не означава да са ти некачествени, а означава недобре проведена стимулация.

Допълвам се, в продължения на поста на Миша :
Също вече няколко пъти пиша за моите три стимулации с 0 оплодени Я. Без да променя нищо освен едни витами...хоп в новата клиника, няма проблем с Я., опледени, замразени и в момента бременна от свеж трансфер...

# 500
Съгласна съм с момичетата, много е вероятно да е от стимулацията или от не правилно таймиране. При нас първия път беше таймирането и пак казаха яйцеклетките, да ама сега колкото извадиха толкова се оплодиха и стигнаха до 3ти ден, после играят голяма роля и сперматозоидите.

# 501
Здравейте! Пожелавам от цялото си сърце успех на всички! Днес ми беше пункцията. Извадихме 9 яйцеклетки, но за съжаление мъжът ми нямаше сперматозоиди и то никакви. Наложи се да му срежат тестиса, но и от там нямаше никакви. Успех момичета! Ще се моля за всички вас! Дано Бог е с вас!!! ♥️
Здравейте Катерина,
Много съжалявам за резултата и за съжаление независимо от мъжкия фактор, организмът на жената поема повечето негативи.
Ние също сме с мъжки фактор и от опитите ни в България, мога да кажа че няма шанс да се справят в нашите клиники.
Първо и основно не разполагат с необходимата техника, а ембриологът в Афродита е може би един от най-добрите в България.
Направете консултация с андролог в Турция, дори и само за да чуете още едно мнение.
Успех и продължавайте напред, положението със сперматозоидите не е постоянно, ще се оправят нещата. 💐🤗

# 502
  • Столицата на "Второто българско царство"
Katerina92 вие нямахте ли поне веднъж замразен материал преди пункцията?
Ние също сме с МФ и ни искаха замразен да имаме задължително за всеки случай....
Момичета някой чувал ли е за стимулация от 2ри ден Менопур + Дуфастон?🤔

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 13:26 от bebebe

# 503
От 0 на 11 ембриончета? Браво,това е направо супер. Давате ми надежда. При мен едвам до 1 го докарахме ,а уж съм с висок АМХ. Пия добавки,но явно си зависи и от стимулацията, и от реакцията на организма.
Благодаря за надеждата.

# 504
Katerina92 вие нямахте ли поне веднъж замразен материал преди пункцията?
Ние също сме с МФ и ни искаха замразен да имаме задължително за всеки случай....
Момипета някой чувал ли е за стимулация от 2ри ден Менопур + Дуфастон?🤔
Ние скоро разбрахме, че мъжът ми е много лоша спермограма. След това като видяхме, че няма да се случат нещата по нормалния начин се насочихме към МЦ Афродита. Мъжът ми си направи 2 спермограми едната февруари, а другата април месец. От втората се видя, че има някакви сперматозоиди които са подвижни и така нататък и си мислехме, че поне от материала който даде в деня на пункцията ще има някакви, но уви нямаше нито един.

# 505
  • Столицата на "Второто българско царство"
Яйцеклетките замразихте ли ги щом не е имало сперматозоиди?

# 506
Момичета, бях на преглед и сега доктора ми предложи последна опция инвитро на естествен цикъл. И вие тук ми дадохте такъв съвет и силно се надявам да е правилният ни път. Съгласихме се естествено, утре съм на преглед за да видим дали ще стане този месец или следващия. Ако не се получи оставаме за донорска. Каза ми, че проблема не може да се промени с добавки. Просто много рядък случай. Аз все пак си мисля да пия, то явно по - зле няма как да стане...

# 507
Фъни, много се радвам, че ще опитате и друг подход. Стискам палци това да е вашият. Все пак ще има ли някаква лека стимулация с фемара или ще е чисто на естествен. Много се надявам да успеете, както и всички тук!!!

# 508
Незнам точно как ще е, първо каза да отида да ме види на ултразвук и да пусна кръвни и след това ще реши. Спомена, че се дават минимални количества лекарства, пък какво точно ще е ще видим.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 21:18 от funn

# 509
От 0 на 11 ембриончета? Браво,това е направо супер. Давате ми надежда. При мен едвам до 1 го докарахме ,а уж съм с висок АМХ. Пия добавки,но явно си зависи и от стимулацията, и от реакцията на организма.
Благодаря за надеждата.
Моят АМХ също е висок. Първите два пъти бях по къс протокол, третия по дълъг с три различни медикамента и през 2 дни на преглед за корекция на дозите.

Общи условия

Активация на акаунт