Любов и насилие?

• 15 751
  • 202
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Върви в съседната тема, да видиш още една.

# 31
мисълта да си тръгна много ме натъжава
Стой си, къде къде по-зле е да си натъжена.

# 32
Мигам на парцали от 5 Мин и се чудя какво да напиша... Защо, бе мацка, защо?! Дай ми една! едничка! причина в момента да си още там! Една!!!
Моля те, напиши, че се еbаваш. Не мога да го проумея.

Но понеже все пак искаш съвет - след като си събереш набързо важните вещи - документи, едно-друго, (можеш да пратиш по куриер по-обемните до родителите си) задължително мини през полицията, подай си там, каквото се подава в случай на насилие, за да имаш на какво основание после да си задържиш детето, ако умилкващият се симпатяга реши, че го иска.

# 33
  • Варна
Темата по романа на Кони Мейсън ли е? Ама там се казваше Ласки и насилие. Даже разказвач на истории не посмя да нарече такова отношение "любов".
Сега грубо, но честно - заслужаваш си боя, ти го искаш. Заради такива "влюбени" патки, хората почнаха да не съчувстват и помагат на реално нуждаещи се жени.

# 34
  • bulgaria
Така:
Събираш си багажа, докато той е на работа и директно заминаваш при родителите си. Когато дойде да те търси и да пита учудено, какво е станало му казваш, че не искаш да живееш с насилие. Той ще почне да се извинява и да ти обещава, че "никога повече няма да ти посегне". Тогава му казваш, късно е либе за китка и се държиш на положение. Мънкаш, че за доброто на детето искаш да останете в добри отношения, блъфираш, че е чудесен човек, и отстояваш твърда позиция, че НЯМА да се върнеш.
Ако клекнеш, ще бъде най-прекрасния за известно време, след което е много вероятно да родиш второ и шамарите и ритниците ще се върнат, като евентуално ако го е шубе,че ще го зарежеш, ше почне да бие детето.
Успех, и си опичай акъла Овреме.

# 35
Леле вече трета тема чета за същото, явно младите са така, пък и гледам че го приемат за що-годе нормално и без алтернатива. Ами стойте си заедно, явно и другите навън са същите, пък и щом досега не те е натъжил с псувни и обиди, удари и ритници, явно си търпелив човек, а търпението крепи много семейства, независимо какво мислят околните.

# 36
  • София
Където има насилие, любов няма. Той няма да се промени нито след първото обещание, нито след милионното. Никога няма да спре. Може и да те убие, но може и само да те осакати. Преди време в един от музикалните формати имаше една жена, която беше избягала от насилник. Но не и преди да ослепее след един от побоите. Нищо различно не те чака, ако останеш. Трудно е, защото ти търсиш човешкото в него, а то го няма, колкото и добре да го симулира между ударите. Заради себе си и детето си, махни се. Имаш образование, имаш родители. Ще се справиш. И ще имаш бъдеще. С него, нямаш.

# 37
То бели птици има, ама на мене ми се струва, че някой пуска хронометър за времето
- да нарекат героинята в разказа му идиотка
- след първото тире модераторите да изтрият поста
Темата е абсолютно идентична с много, буквално десетки други, само общият брой на изреченията и броят години преди и след брака и детето е различен.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 13:08 от Нарцùса

# 38
Ами той всъщност никога не се е извинявал (най много един път), но ме кара да се чувствам така сякаш аз съм виновната понеже съм го предизвикала, а той е кротък и много добър ако не го предизвикам. Така се чувствам.

# 39
Ти си виновна, разбира се. Една жена и най-кроткия може да изкара от обувките.
Още колко вода ще пренесеш?

# 40
Типичен манипулатор и насилник.
Бягай от там, какво се мотаеш още. Каза ли на родителите си?

ПС: Ако темата е истинска. Че нещо взех да се съмнявам......

# 41
  • ЯМБОЛ
В семейството му има ли насилие?

# 42
  • пустинята Гоби
Ами той всъщност никога не се е извинявал (най много един път), но ме кара да се чувствам така сякаш аз съм виновната понеже съм го предизвикала, а той е кротък и много добър ако не го предизвикам. Така се чувствам.
Как мислиш, ти ли си виновната, че някой те обижда и бие, защото не си изхвърлила боклука?

# 43
Как мислиш, ти ли си виновната, че някой те обижда и бие, защото не си изхвърлила боклука?
С такова задълбаване в дреболии подобни ситуации не се оправят.

# 44
  • пустинята Гоби
Аз му казвам осъзнаване, за задълбаване. Човек като се осъзнае, почва да действа. Дотогава го кара по инерция, не знаейки къде се намира.

Общи условия

Активация на акаунт