Любов и насилие?

• 15 893
  • 202
  •   1
Отговори
# 75
За оправяне, няма да стане. Все едно на мен някой да ми "оправи" ината.....хахахах Ами, няма как да стане!!

# 76
Гледай сериала "Големи малки лъжи" (Big little lies). Много точно е описано поведението на насилника и на жертвата. Ще ти отвори очите.
Този, който бие, иначе е много чаровен и всички го смятат за страхотен човек.
Жервата се чувства виновна и крие какво се случва.. Децата уж нищо не виждали от боя, но се оказа, че са и им се беше отразило...

# 77
Жал ти е за мъжа, а за себе си и за детето не те ли е жал? На него защо не му е жал да те наранява? Скоро детето ще почне да разбира и да помни повече, ще е свидетел на скандали и побоища. Това ли искаш за него? Млада си, тръгни си преди да е станало късно. Съсипваш не само своя живот така.

# 78
Значи ти сериозно вярваш, че насилник може да се промени? Да ти обещае, че няма вече така да прави?
Оххх........ Хайде на бас, че няма да се промени, и след този наистина последен път ще има и по-последен, и още по-последен...
Аз от баба ми знам, че мъж, който удря един път, няма да спре никога и е за оставяне ВЕДНАГА. Не се променят! Разбери - НИКОГА!

# 79
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
На мен изобщо не ми пука за такива като тази голяма бяла птица. Да седи, да яде бой колкото си иска. Дори не ми дреме, ако някой ден онзи я утрепе, защото е можела да се махне, но не го е направила. Само за детето ми е мъчно ,защото то не може да направи нищо ,а е потърпевшо. Може и то да яде бой, както и да бъде тормозено. Не казва дали родителите им знаят внучето в каква среда живее....Само заради детето пиша. Горкичкото, с какво е заслужило да има такава майка? Боклуци и двамата с бащата. Sad

По-леко с определенията ако обичаш Wink Детето не е докосвано.
Ако обичаш, ходѝ да се зъбиш на миловидния, ако ти стиска... Щото пред монитора е лесно.

# 80
Мацка, пак си в грешка. Не можем да даваме ултиматум на друг. Можем само на себе си. Ултиматума сам по себе си е чисто изнудване и повечето хора не реагират добре на него основни заради чист инат, че някой им се бърка и им казва какво да правят. Т.е. "ако още веднъж... аз ще..." е към теб, а не към него. Бъди готова да си стоиш зад думите, защото имаш само един шанс да си отстоиш позицията. След това вече е още по-трудно, от колкото си мислиш, че е сега.

А и имай предвид, че ако пича те е ползвал за боксова круша и си е изкарвал енергията от време на време сега има вероятност да понасъбере повече, в опит да те забаламоса.

Само казвам.

# 81
Ти си жертва в тези отношения, и колкото по- бързо го осъзнаеш  ,толкова по- бързо ще се измъкнеш. Помисли и за детето си, в каква среда расте.

# 82
  • В страната на мечтите.
Досега седя, чета и се чудя дали да напиша едно нещо... Но ще го напиша, колкото и да е гадно. Няма ли кой да се обади на социалните (съседи, приятели, родители?), да го вземат това невинно дете и да го дадат на родителите на авторката, защото на мен за него ми е жал, не за авторката, на която явно много ѝ харесва да я спукват от бой и да има синини всеки ден. Тя не се замисля за онзи случай, където един мъж хладнокръвно уби жена си и бебето им или другия където напъха жена си в куфар и я изхвърли??? Момиче, искаш да си следващата ли? Искаш ли да те убие и теб и детето ти? Каква майка си изобщо?
А даже и да не стане това (дано да не става), то ти знаеш ли с това дете какво ще стане в бъдеще и какви травми ще има? Това дете ще започне да бие другите около себе си, защото ще мисли, че това е нещо нормално, защото това вижда у дома... Не мога да разбера как е възможно да сме на една възраст и с толкова различен акъл.
Аз също живея с мъж, но никога не е имало и намек за посягане, за обиждане или за псуване. Даже снощи не се чувствах добре и не бях изчистила у дома, нямаше нищо за ядене, мивката беше пълна с чинии, ами моя мъж не ме спука от бой, а пусна прахосмукачка, изми чиниите и сготви вечеря и за двама ни, защото знаеше, че на мен ми е лошо и не мога да направя нищо. Мисля че това са едни нормални отношения у дома, а не да ме бият, защото не съм изхвърлила боклука.

# 83
  • София
Досега седя, чета и се чудя дали да напиша едно нещо... Но ще го напиша, колкото и да е гадно. Няма ли кой да се обади на социалните (съседи, приятели, родители?), да го вземат това невинно дете и да го дадат на родителите на авторката, защото на мен за него ми е жал, не за авторката, на която явно много ѝ харесва да я спукват от бой и да има синини всеки ден. Тя не се замисля за онзи случай, където един мъж хладнокръвно уби жена си и бебето им или другия където напъха жена си в куфар и я изхвърли??? Момиче, искаш да си следващата ли? Искаш ли да те убие и теб и детето ти? Каква майка си изобщо?
А даже и да не стане това (дано да не става), то ти знаеш ли с това дете какво ще стане в бъдеще и какви травми ще има? Това дете ще започне да бие другите около себе си, защото ще мисли, че това е нещо нормално, защото това вижда у дома... Не мога да разбера как е възможно да сме на една възраст и с толкова различен акъл.
Аз също живея с мъж, но никога не е имало и намек за посягане, за обиждане или за псуване. Даже снощи не се чувствах добре и не бях изчистила у дома, нямаше нищо за ядене, мивката беше пълна с чинии, ами моя мъж не ме спука от бой, а пусна прахосмукачка, изми чиниите и сготви вечеря и за двама ни, защото знаеше, че на мен ми е лошо и не мога да направя нищо. Мисля че това са едни нормални отношения у дома, а не да ме бият, защото не съм изхвърлила боклука.

+10000

# 84
  • Варна
https://vtorifront.bg/article/27-godishna-otkrita-mrtva-v-staros … dm9u4bucQx3AOJMvE

Авторке, това е от днес, пак помисли!!!

(Като видях статията се сетих за теб и хич не ми стана приятно!!!)

# 85
Само искам да вметна, че по никакъв, ама по никакъв начин не помагате на момичето, като я нападате, унижавате и обиждате.
Разбирам, че ви е далеч от живота, и слава богу, но на жертва на насилие НЕ се помага, като ѝ се обяснява, че е тъпа, смотана, трябва да ѝ вземат детето и т.н. Не ѝ се помага като се упражнява вербално насилие. Може да си мислите, че като я наритате, ще ѝ помогнете, ама няма да се получи, просто ще продължи да се чувства сама в това, а очевидно има нужда да сподели  с някого, щом пише тук.
Това е един изключително тежък и сложен психологически процес и на страничния наблюдател му се вижда елементарно - събира си багажа, отива при родителите, развежда се. Реалността е съвсем различна обаче, и една от много честите причини да не могат да направят тази крачка, е срамът, че ѝ се случва, че го е допуснала. А като все пак се осмелиш и споделиш и отсреща ти кажат - ма ти сама си си виновна, шансовете за измъкване са илюзорни.

Момиче, бих ти препоръчала, очевидно в момента не можеш да вземеш правилното решение, но потърси терапевт, с когото да поработиш. Не се уповавай на това, че си му поставила ултиматум. Ще дойде следващия път и след него отново ще си кажеш, че това вече е последният път. И това ще се повтаря отново и отново. Имаш нужда от помощ. Намери някого, поговори, полека ще намериш начин да се откъснеш.

# 86
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Mosquita, авторката на темата търси съвети как да живее и променя насилник, отговаря доста наперено, и въобще не осъзнава, че е жертва.

# 87
Къде е дилемата? Не вярваш, че има мъже, които не бият жените си ли? Че няма да си намериш? Аз с такъв и един ден не бих прекарала.

На 22 години животът е пред теб. Ако някой не ти отнеме този живот. А границата между шамара и убийството е много тънка.

Или на теб няма как да ти се случи?

# 88
  • В страната на мечтите.
Къде е дилемата? Не вярваш, че има мъже, които не бият жените си ли? Че няма да си намериш? Аз с такъв и един ден не бих прекарала.

На 22 години животът е пред теб. Ако някой не ти отнеме този живот. А границата между шамара и убийството е много тънка.

Или на теб няма как да ти се случи?
Проблема е че насилниците ги смазват първо психически, така че да си мислят, че никой друг няма да ги вземе и че едва ли не всеки ще ги бие, а изобщо не е така.
Авторката може да се свърже с фондации и да поговори с жени, които са го преживяли и са успели да се измъкнат, но първо трябва да го осъзнае и да го поиска, защото иначе ние само си говорим, а тя не разбира, че има проблем. Тъжно ми е, но няма как да помогнем на някой, който сам не иска да си помогне! 😔

# 89
  • Варна
Специално тази тук не звучи като смазана психически. Смазаните психически са наясно, че мъжът е боклук, а те жертви, но просто са затиснати от срам и страх, нямат сили да направят нещо. Тук случаят е друг - тя не иска той да е насилник и още не е приела факта, че е жертва. Иска да го оправя.

Общи условия

Активация на акаунт