Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 62 125
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Тези дни много ми се носи нещо с вайба на Womanity, но да не е точно той.
Та видях хвалби за ето този https://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-dell-Elba/Blu-Women-21911.html, правят се едни смели паралели между двата.
Някое парфюмно приятелче, което го е ползвало да даде мнение? Blue Heart
Ето какво бях писала за него: Blu Women - прилича много на Womanity Mugler, но малко по-лек и свеж и с една идея повече цитруси и треволяк. Може да го пробваш в София. Поне на 2 места съм виждала парфюми на Acqua dell Elba- срещу операта има един голям и хубав цветарски магазин и там има техни продукти (не само парфюми) , има и на Янко Сакъзов (на 2 етажа е магазинът, на единия етаж са вина и деликатеси), в Нотино също има.
Денси, благодаря за новата тема.Sparkling Heart  След твоето описание ми се прииска тутакси да взема Patchouli Blanc и да го разхождам в офиса.
Парфюми за вечерта - съответно отляво и отдясно: Atelier Cologne Orange Sanguine и Clementine California. Ту единият ми харесва повече, ту другият и съм като магаре между 2 купи сено. Blush

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 00:00 от Vesika

# 136
  • София
За пореден път се убеждавам, че трябва да се тества аромат преди да се закупи.
Пробвах вчера, така известния тук, Nobile 1942 Chantant Cafe. Прекрасно гурме кафе! Наистина уникален!
Е, не е моят аромат! По някакъв начин аромата трябва да отговаря на характера и на излъчването на човека.
Показах го на сина ми, а той отговори много вярно "Това не си ти".

# 137
Добро утро, момичета и момчета!
Днес съм с My Way на Armani, много ми харесва, но с 4 апликации го усещам слабо. На обяд като изляза ще се полея, да видя как ще е.
Вие по колко пъти го нанасяте.
Аз забелязах от една година промяна в обонянието ми. По нежните аромати преди пръсках по 4-5 пъти сега се поливам за да ги усещам Confused

# 138
Аз също днес съм с my way. Пръскам 10 пъти 😀 поне. Така или иначе , без значение кой е парфюма , след 10 мин не усещам нищо. Никога не знам колко часа издържат…..

# 139
Smartie, много се запалих за Blu Women 🙂
и за Tubereuse Hedonie
Отзиви за него?

# 140
  • Габрово
Днес се радвам на Делина...

# 141
  • София
Добро утро, момичета и момчета!
Днес съм с My Way на Armani, много ми харесва, но с 4 апликации го усещам слабо. На обяд като изляза ще се полея, да видя как ще е.
Вие по колко пъти го нанасяте.
Аз забелязах от една година промяна в обонянието ми. По нежните аромати преди пръсках по 4-5 пъти сега се поливам за да ги усещам Confused
А околните, без промяна в обонянието?
Прафюмите са личен избор, трябва да са дискретни, да ги усещат само хора, които стоят много близо до вас, а не да се носят облаци от аромати, които някой дори може да не понася.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 16:16 от geos

# 142
  • by the sea
geos и аз съм на това мнение, особено белоцветните, които рядко са дискретни... 4 спрея ми с вижда достатъчно.

# 143
Не знам, момичета, никой не се оплаква. Обикновено и 2-3 пъти да пръсна LVEB, ММ започва да протестира. Този, все едно е съвсем дискретен. Аз обичам да си усещам аромата, затова си ги купувам, да им се наслаждавам.
LVEB, Angel и т.п. не ползвам на работа или другаде, където ще пречат на околните.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 17:00 от Dari_77

# 144
И при мен никой не се оплаква и съм сигурна че нямаше да ми го спестят. С мъжа ми работим по цял ден заедно и каза че парфюма се усеща чудесно 5 часа след употребата му. Той има много чувствително обоняние и със сигурност щеше да ми направи забележка ако е прекалено силен и натрапчив. В крайна сметка за мен е много по-важно какво казват той и останалите около нас , отколкото мнението на някой в bgmama , който преценил че 3 спрея били достатъчни ….

# 145
И при мен никой не се оплаква и съм сигурна че нямаше да ми го спестят. С мъжа ми работим по цял ден заедно и каза че парфюма се усеща чудесно 5 часа след употребата му. Той има много чувствително обоняние и със сигурност щеше да ми направи забележка ако е прекалено силен и натрапчив. В крайна сметка за мен е много по-важно какво казват той и останалите около нас , отколкото мнението на някой в bgmama , който преценил че 3 спрея били достатъчни ….

Аз с 4-5 спрея Intense Cafe се надявам, че карам хората да стоят на достатъчно далеч от мен. Въобще не ме интересува дали на някой му дразни, нали уж дистанция трябва да спазваме? Simple Smile

# 146
Не изтрайвам дами, които са се поляли с парфюм и миризмата направо я усещам на вкус. Не казвам нищо, не ми е работа да правя забележки, но такива екземпляри ги изтривам. Щом не може да прецени колко парфюм да си сложи, за да не трови околните как би взела правилно решение за каквото и да е друго.

Поръчах един дискавъри сет на  Essential Parfumes, Fig Infusion-a беше основната причина, но и ми харесва идеята.

допълвам:  прекаляването с парфюм е признак за недобро възпитание и липса на мярка.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 16:43 от Al Georgieva

# 147
В момента не мога да се наситя на Musc Noir Narciso. Опиянява ме буквално. Имам 30мл и наесен ще подновя 50мл. Лятото ще мина на eau tendre. Пробвах новия Rose Musc Noir и доста прилича на Mon Guerlain.

# 148
Не смятам че трябва някой да се завира на 15 см от лицето ми за да усети че съм с парфюм. В крайна сметка винаги е възможно  на някой да не му хареса парфюма, но това не означава нищо. На мен много неща не ми харесват, например когато хората не миришат на никакъв парфюм или когато са сложили странни за мен дрехи , или приятел който се е напръскал с ужасен за мен парфюм….. но това не ги прави нестойностни хора.
Правят се някакви кардинални заключения,  че видиш ли някой бил неспособен да взема решения, защото според някой си прфюма му е в повече. Благодарна съм че около себе си имам хора които ме оценяват не според това колко ми е силен парфюма, а по това какъв човек съм. Уважават изборите ми и когато нещо не им харесва имат смелост да ми го кажат, а не ме “изтриват “ , защото нещо елементарно “не ги кефи”, всичко друго е лицемерие. В днешно време е модерно да си зъл и злобен , малко хора оценяват хората по стойност, лични качества, морал…

# 149
  • Бургас
В момента не мога да се наситя на Musc Noir Narciso. Опиянява ме буквално. Имам 30мл и наесен ще подновя 50мл. Лятото ще мина на eau tendre. Пробвах новия Rose Musc Noir и доста прилича на Mon Guerlain.
За мен Rose Musc Noir няма абсолютно нищичко общо с Мон.Не харесах изобщо новото Нарцизо.Само Ноар ми харесва, защото на моята кожа е по- близък до Пюр Муск.

Общи условия

Активация на акаунт