Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 62 078
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, кой от Ейнджълите е по-пролетно летен - Angel nova edt или Angel edt ? Не съм ги пробвала, но нещо ме ръчка ,че ги искам. Харесвам от Мюглерите Aura edp и Alien edp . И още един който вече няколко месеца мисля и искам Guerlain Santal royal... И само си търся някой привърженик да ми даде кураж иии съм натиснала бутона поръчай...

Santal-а ми е един от топ 5 парфюмите, влюбих се от първо пръсване и се съсипах да го нося есента и зимата. За сега ще му е топло.
Използвам Angel edP и Angel Nova edP, Aura edP, и мисля, че Nova edP ще е доста тежък за лятото с тази роза и пиперливост, който има. Насочила съм се към Mugler Iced Star за лятото и скоро ще започна да разхождам Alien Goddess, Angel Eau Croissere edt (такава сочна смокиня не съм срещала преди) и Alien Mirage. Чакам да се стопли малко.

# 226
  • Стара Загора
Момичета, бихте ли описали с няколко изречения Atelier Cologne Clémentine California?

# 227
Имам питане за Montale Intense roses musk. Има ли смисъл да го купя при положение, че имам Ristretto Intense cafe. Сходни ли са? Безопасен ли е за сляпа покупка? Вчера разносих Oudmazing и нещо в базата ми напомня на Elie saab le parfum royal или си въобразявам? Може би е роза-пачули или само пачули и въпреки, че в Монтала няма роза съм сигурна, че е там, но не ми е така тежък, натрапчив и душлив като рояла. По път отнесох и няколко комплимента. Нещо обаче се зачудих за Intense roses musk и ще съм благодарна на няколко думи.
За мен няма смисъл. Доста сходни са според мен. Ristretto имам и аз, а на roses musk имах мостра. Oudmazing го преоткрих сега в по-топлото време след прочетено мнение на Densi, че се развива по-добре на 20+ градуса. Права е. Почти се бях засилила да го разменям. Няма. Добре ми е в това време.

# 228
Някой може ли да опише Angel edt ? И кой от ангелите е най-свеж и подходящ за предстоящия сезон ? Благодаря предварително.

# 229
  • Варна
Ей това изкарах да поднося, не ми е в стила, но отдавна ми залежава и ще го почвам 😁

# 230
Някой може ли да опише Angel edt ? И кой от ангелите е най-свеж и подходящ за предстоящия сезон ? Благодаря предварително.
Шоколадов/захарен, но и с много пачули, не колкото оригиналния, но все пак доста за топъл сезон, според мен. Слагам го през есента и зимата най-вече.

# 231
Напръсках се, парфюма е цветен, не ме впечатлява, може би защото Лулуто от сутринта малко-малко превзема пейзажа
Мога да изпратя пробата

# 232
  • София
Момичета, бихте ли описали с няколко изречения Atelier Cologne Clémentine California?
За мен е приятен цитрусов аромат. В самия старт аромата е като стиснеш мандариновата коричка и от нея пръсне ароматното ѝ масло. Слънчева и въздушна мандаринка, като лимонаден фреш.  Тази асоциация обаче бързо изчезва и на моята кожа аромата усяда като лепкав сок, в който няма сладост, а характерната за тези дръвчета цитрусова смолистост.
Като цяло, в ароматите на Atelier Cologne личи стремеж да се създадат като изключително автентични, а и доколкото съм запозната, се използват много натурални съставки, НО...  На моята кожа са изключително нетрайни /макс. 1 час/, стоят много близо до кожата и цената е доста висока. Представям си ги повече като аромати за помещение, но не и за парфюм. И...Такава сума бих дала за Jo Malone, но не и за Atelier Cologne.
Мнението е лично, придобито от тестването на сет с 8 аромата по 4 мл. предлаган от Нотино.

# 233
  • До сърцето...
И мен не ме впечатли марката, и аз като vodica, със същото мнение. Сякаш им липсва характер, едни такива мили и добрички са им цитрусите (тях съм тествала всеки път в магазина им в Парадайз). Само Gold Leather ме заинтригува преди време, но и той не ми е в списъка "непременно трябва да го имам".

Но това е субективното ми мнение, на нечия друга кожа може да е разкош, и за нечий друг вкус.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 00:15 от Радика

# 234
Специално клементината от цитрусите на Ателие Колон според мен не е лошо да се тества на кожа първо. Върху мен се отваря много свежо, но се развива леко мъжкарски, а попринцип нося унисекс аромати и с други, набедени за “по-мъжки”, не съм имала такава реакция. Видях, че във фрагрантика я сравняват с Guerlain Mandarine Basilic. Според мен са коренно различни. При Ателие Колон босилекът изобщо не е толкова отчетлив. Повече се открояват кипарис и ветивер, от което вероятно произтича усещането ми за мъжки одеколон. Има и много лека пикантност.

Зависи какво търсите, разбира се.

Pacific Lime, Pomelo Paradis, Lemon Island и Orange Sanguine са в другата крайност - някак инфантилни, момичешки. Харесвам ги всичките, но действително им липсва нещо, което да ги отваря повече.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 02:07 от lorem_ipsum

# 235
При мен е по-лека версия на Едп. Много често го носих миналото лято на вечерни разходки, даже съм го оставила в морския ни апартамент.
Най-свеж и също толкова любим ми е смокиновият ангел, има го в Парфимо в момента. И другите летни са хубави, но по-сладички.

# 236
Парфюмирана с любимия Carnal Flower, четейки из Фрагрантика какво още е сътворил Dominique Ropion, се метнах на един супер бюджетен 30 мл Catch Me на Cacharel.
Парфюма ми харесва много, носи нещо от вайба на Cinema  и Lou Lou, отваря се малко остро - като току що подострени моливи, бели цветя и мандарини, но след няма и половин час парфюма уляга върху кожата (моята е много гореща) и чувам: "тук мирише на нещо много хубаво, какво е това?"
Да препоръчам смело не мога, специфичен и експресивен парфюм е, но за любителите на двата прафюма които посочих по-горе мисля, че си струва да се запознаят.

едит: сега се гримирам и осъзнавам, че аромата на моливи в парфюма е точно миризмата на дървения черен молив за очи на Диор

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 20:52 от Al Georgieva

# 237
  • Стара Загора
Благодаря ви, момичета! Харесвам да има цитруси в парфюмите, но и да оставят шлейф. Щом са толкова краткотрайни и тихички, не са за мен. Grinning

# 238
  • София
Pacific Lime, Pomelo Paradis, Lemon Island и Orange Sanguine са в другата крайност - някак инфантилни, момичешки. Харесвам ги всичките, но действително им липсва нещо, което да ги отваря повече.
Липсва им сила и трайност, това е най-големият недостатък. Orange Sanguine се разкрива изключително натуралистично - току що откъснато клонче с листата и портокала на него, неизцеден портокал, няма изобщо сладост, босилек не усещам - различни са с Guerlain Mandarine Basilic, където усещам много босилек, че чак е дразнещ. Много е зен, но и много слаб, трябва да си завирам носа в китката. Clémentine California е по-силна и енергична от Orange Sanguine, по-добрe се усеща. В нея има вече сладостта на парченцата мандарина, на изцедения сок, но си остава в същото време свеж. Има и хвойна и кипарис, но подсладени, сякаш потопени в мандариновия сок, правят аромата по-интересен и пикантен. На моята кожа не мъжкарее. На кожа ги усещам 4-5 часа, но са слабички. Пръснати в косата усещам Clémentine California добре - даже на коса е още по-хубав и женствен, докато другия изобщо не усещам.
За тези цени и липса на трайност и сияж са си глезотия.
SOTD: Tom Ford Noir Two Hearts

# 239
  • by the sea
Ето я и моята радост, този месец се отбелязах скромно, събирам за нещо скъпичко по-нататък.
Pop Bluebell е много свеж почти прозрачен, ефирен аромат, първата ми асоциация беше нарцис! Flowers Blossom
Мирише хладно и пролетно, ако знаех по рано щях да си взема, пък става и за подарък.

Идва с доста голяма фабрична липса, (слагам снимка да се знае)

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 13:01 от RedPanDa

Общи условия

Активация на акаунт