Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 61 965
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • by the sea
и аз съм доволна от на сляпо взетия  Pop Bluebell, нищо лошо не мога да кажа за него, обикновен дамски ежедневен парфюм, по-скоро на едт бих го определила , идеален за работна обстановка, свеж чист ефирен, дори леко незабележителен, 30мл лесно ще ги изфъскам, посягам към него често защото няма нужда да  съм в настроение за еди-какво си за него и като знам и че е евтин хич не ми се свиди Simple Smile

# 511
Lemon Verbena, в Aqua univesalis forte има цветя и цитруси, които отварят аромата, докато в Gentle fluidity gold свежест може да се очаква от хвойната (като "Джин") , подправена с кориандъра в добавка. Предполагам, че звучат различно.

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 14:24 от Никой като Някой

# 512
Имам питане относно Coco Vanille Mancera, пробвах го и в началото е много реалистичен кокос, но няма и минута по-късно и вече е само ванилия, дали на кожа се усеща кокоса? Или пак е предимно ванилия? имам мерак за кокосов аромат Thinking

# 513
Преди малко в магазина една жена ухаеше страхотно! И аз, естествено, я питах за парфюма - La vie est belle en rose. Много ми хареса! Гледам го в интеренет -  тоалетна вода Confused
Някой има ли наблюдение над него - дали е траен наистина, или жената скоро се е била парфюмирала? Grinning

# 514
На мен LVEB en Rose не ми беше нито достатъчно траен, нито достатъчно силен, но аз харесвам плътни парфюми. Този, изненадващо и за разлика от останалите от линията, които познавам, се оказа доста фин.

Допълвам се. Ако познавате Angel Nova EDP, за мен има голяма прилика в аромата, но LVEB en Rose е като по-лека версия.

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 15:34 от bell_87

# 515
  • Пловдив
Нека да кажа едно различно мнение за Pop Bluebell. Миналото лято покрай много добри отзиви тук, поех риск, и го поръчах насляпо. Не ми хареса никак. Хем обикновен, не кой знае какво, хем остър, дразнещ. Бих се отървала от него без до ми мигне окото.

# 516
Преди малко в магазина една жена ухаеше страхотно! И аз, естествено, я питах за парфюма - La vie est belle en rose. Много ми хареса! Гледам го в интеренет -  тоалетна вода Confused
Някой има ли наблюдение над него - дали е траен наистина, или жената скоро се е била парфюмирала? Grinning
Не е траен. Хубав е, по- свежа версия.

# 517
  • Пловдив
Като стана дума за сравнение кой е най- траен и предпочитан от тези : Mon Guerlain EDP , Mon Guerlain EDT , Mon Guerlain sparking bouket ?

# 518
Нали разбирате, че няма как един парфюм да допадне на всички? Съвсем нормално е да има такива, които го харесват и такива, които не. Simple Smile
Щастливи празници на всички!
🎀🥚🐇🍀
Честно да си призная, въпросния си го взех миналото лято, веднага след коментара на Азалия, без грам съмнение в думите  и разбира се, поглеждайки пирамидата. Носила съм го край морето и у нас, четейки за тежки изпити (повярвайте ми, всичко тежко ще ви дразни!). Донесе ми усещане за чистота, без да ме натоварва. Ако очаквате за да ухаете на а ла фам фатал драматично, изберете нещо друго.
Подобно мога да кажа и за La vie est belle en rose, който предпочитам пред  Angel Nova EDP. Това си е мое предпочитание и мнението ми не е никак задължително.
Всъщност харесах и Hermes Elixir Des Merveilles, както и Либре Интенз пред Либре, пръснати директно на кожа.

# 519
Като стана дума за сравнение кой е най- траен и предпочитан от тези : Mon Guerlain EDP , Mon Guerlain EDT , Mon Guerlain sparking bouket ?
Трайността на парфюма зависи от химията му с кожата ви, а предпочитанията от вътрешния ви мир и усещания.
За мен никой Мон не е предпочитан, но в темата има много дами, за които Мон е религия

# 520
Ако очаквате за да ухаете на а ла фам фатал драматично, изберете нещо друго.
Аз още като съм писала за него, съм обяснила какъв е и всеки го е взел по собствено желание. Радвам се, че го оценяваш такъв, какъвто е, Никой като Някой!
За Pop Bluebell Stella McCartney съм написала това:
"Вчера пробвах парфюмЧЕ, към което никога не бих посегнала! Моя приятелка ми дойде на гости и като я прегърнах за добре дошла, така прекрасно, свежо и нежно ухаеше, че разбира се, първият ми въпрос беше "с какъв парфюм си?!". Оказа се този https://www.fragrantica.com/perfume/Stella-McCartney/Pop-Bluebell-44974.html Толкова изящен парфюм! Толкова фин и красив, женствен, и приказен. Не вярвам да има някой, който да не го хареса. Представям си, че феята Камбанка мирише така. За всеки, който се чуди какво да купи на млада дама за подарък, че и за себе си за моменти на нирвана; за тогава, когато се чувствате нежна и красива, горещо препоръчвам. Прекрасно ухание. Струва ми се, че почеркът на Стела Маккартни по начало е такъв в парфюмите ѝ - носят една лекота, а са присъствени, въпреки че са толкова ефирни. Звънливи са. Примерно Ябълката на Нина или Marry Me на Lanvin са в този дух, но те са перилен препарат или ароматизатор за стая в сравнение с Pop Bluebell. Казвам го не, защото първите два са лоши, а за тези, които ги познават, за сравнение - те са фини аромати, но Pop e изящен, ако улавяте разликата в нюансите. Поръчах, разбира се..."
https://www.bg-mamma.com/?topic=1349540.msg43182215#msg43182215
Съвсем ясно е, че не му придавам неземни качества на супер парфюм още с първото изречение. Аз, лично, се уморявам от сложни и тежки парфюми, и понякога имам нужда да ухая на нещо простичко, чисто, нежно, и ненатоварващо ме.

# 521
  • There I was on a July morning
.....................................
За мен никой Мон не е предпочитан, но в темата има много дами, за които Мон е религия
И аз не ги харесвам.
И във връзка с Мон и с по-предните разсъждения за съставките, които не ни допадат - аз много лесно установих кои са те. Разгледах във Фрагрантика композициите на нехаресвани от мен парфюми и се оказа, че всичките съдържат пачули и/или лавандула. Оттогава отбягвам парфюми с тези съставки.

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 23:35 от Скубиду

# 522
Сдобих се с този, който подуших миналата есен и изобщо не ми хареса, пръснат на блотер. Пробвах го преди час в една квартална парфюмерия и 30 минути по-късно олекнах с едни пари, но пък много ми допадна на кожата.

# 523
Честит да ти е, много хубав и траен парфюм. Имам версията Ле Парфюм, която е още по-хубава❤❤❤.

# 524
Честит да ти е, много хубав и траен парфюм. Имам версията Ле Парфюм, която е още по-хубава❤❤❤.

Този е Le Parfum Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт