Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 61 977
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Не погледнах до края,извинявай! И двата са чудесни но повече ми харесва Ле парфюм

# 526
.....................................
За мен никой Мон не е предпочитан, но в темата има много дами, за които Мон е религия
И аз не ги харесвам.
И във връзка с Мон и с по-предните разсъждения за съставките, които не ни допадат - аз много лесно установих кои са те. Разгледах във Фрагрантика композициите на всички нехаресвани от мен парфюми и се оказа, че всичките съдържат пачули и/или лавандула. Оттогава отбягвам парфюми с тези съставки.
Всъщност Мон Герлен едп е  хубав, върху мен се развива прекрасно, но...ми липсва някак си изненадата.
В  дните, когато искам да избягам от типично дамското посягам към Une Аmourette. Толкова ме енергизира това  чудо, че май ще си го ползвам основно аз. И в тази връзка  дамите с подобни моментни настроения могат да погледнат като летен Atelier Cologne Cedre Atlas (ако изпадне пак на добра цена 10 мл. или мостра; предложен беше наскоро в другата тема), може би почитателките на Монтал. Има някакъв контраст в него, може би черните плодове  с леките цитруси и капка масленост сякаш за подложка ; добра трайност.

# 527
пачули и/или лавандула и за мен е непоносимо.

Разочарована съм от Narcotic V. - очаквах някакво великолепие на база име, мнения във Фрагрантика и цена, а то 5 минути ретро последвани от 15 минути красив, нежен цветен аромат и после няма никой...
Колоните на Р.Галет, Л.Ковент и 4711 са по-трайни...

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 19:21 от Al Georgieva

# 528
Лавандула е навярно единственото нещо в парфюм, което съм сигурна, че във всеки вариант ще ми е неприятно и непоносимо, особено в модерната комбинация с ванилия и бензоин 😔
Всички други варират - има много хубави мускуси, рози и пачули, има и отблъскващи. Но лавандулата нека си стои в градината най-добре.

# 529
Е, "Libre" не е лош. Simple Smile

# 530
Al и amareto,
разбирам ви, момичета и уважавам мнението ви. Аз съм почитател на Мon Guerlain. Не мисля, че бих ги харесвала без лавандулата. Четирите ми любимци са Mon Guerlain Edp Mon Guerlain Intense, Mon Guerlain Edt и Моn Guerlain Florale. В последните два, няма пачули. Харесвам ги такива, каквито са и не мога да си ги представя композирани по друг начин. Hug

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 21:34 от Magda Dimitrova

# 531
  • София
...
В  дните, когато искам да избягам от типично дамското посягам към Une Аmourette... И в тази връзка  дамите с подобни моментни настроения могат да погледнат като летен Atelier Cologne Cedre Atlas...
Никой като Някой, аз често "избягвам от типично дамското" и имам малък набор в тази насока:
Скрит текст:
Matin a Mogador Botanicae
J`ose Eisenberg
Tobaco Franck Boclet
Musc Ravageur Frederic Malle
Encre Noire Lalique
Dent de Lait Serge Lutens
Laudano Nero Tiziana Terenzi
Tulipe Noire Atkinsons
Някои са мъжки, други унисекс и плътни, но всичките са ми удачни за бягство от флоралността и сладостите.
Cedre Atlas имам едни 4 мл., които ще изпръскам лятото, а Une Amourette не познавам, но ще го търся за проба щом е в тази насока, благодаря за споделеното! Flowers Hibiscus
Чета и се "ослушвам" за парфюми с такъв уклон. Ако имате и други предложения, споделяйте моля! Simple Smile

# 532
  • София
И аз не обичам лавандула (имам етерични масло и директно ме заболява главата от него). Единствено ако е естествена и мина покрай нея ми харесва. Но въпреки това харесвам и нося Mon Guerlain intense EDT, Libre EDT също ми допада, но толкова че да го притежавам.

# 533
Абе не е лош, ама откакто съм го купила, почти не съм го носила, въпреки че ме грабна много от мостра /преди година-две/ и не спрях да си завирам носа в китката в продължение на часове. След придобиването му обаче, почти не съм посягала към него ... Neutral Face

# 534
Аз съм така с Mon Guerlain edp.... Купих го, хареса ми, напръсках се иии стои прибран в шкафа.. Сега разучавам Santal royal и благодарение на мила съфорумка имам проба от Nishane Hacivat..Някак повече ме грабнаха. Сантал го пръснах вчера около 18часа и днес след около 22-23 часа го усещах още. Но всеки има различен вкус. При мен единствената несполучлива покупка беше Givenchy L' Interdit edp. Масово харесван от приятели, но на мен не ми допадна. Пожелавам си хубава голяяяяма парфюмерия в моя град, за да нямам бъдещи грешки.

# 535
Аз съм така с Mon Guerlain edp.... Купих го, хареса ми, напръсках се иии стои прибран в шкафа.. Сега разучавам Santal royal и благодарение на мила съфорумка имам проба от Nishane Hacivat..Някак повече ме грабнаха. Сантал го пръснах вчера около 18часа и днес след около 22-23 часа го усещах още. Но всеки има различен вкус. При мен единствената несполучлива покупка беше Givenchy L' Interdit edp. Масово харесван от приятели, но на мен не ми допадна. Пожелавам си хубава голяяяяма парфюмерия в моя град, за да нямам бъдещи грешки.
Хаха, колко ми е познато! И с Mon Guerlain edp съм така, и с Интерди ЕДП... Така си ми стоят затрупани в шкафа. Съвсем скоро продадох Mon Guerlain edp и толкова съм искала да се оттърва от него, че дори не съм видяла, че е продукт 100, а не тестер, за какъвто го продадох. От Интерди още не съм се оттървала, но и това ще стане много скоро, надявам се! Напоследък много ме вдъхновява Ани, все към него посягам - толкова многолик, търпящ безброй превъплъщения, завладяващ, пристрастяващ, както и Floriental - ммм, любима, неприличаща на нищо друго, което имам красота! От няколко дни разучавам и Fan your Flames, но честно казано още не мога да го разбера напълно - може би му трябва време, за да ми разкрие всички свои прелести, 'ми ще чакам, търпелива съм. За сметка на това, винаги до мен е Elixir des Merveilles - в студ и пек, през януари и август - той е "рамото", на което мога да се облегна и да разчитам при всякакви условия и обстоятелства - прекрасен и неустоим, никога не ме е предал. Той е всичко, от което се нуждая в един парфюм! Heart Blush

# 536
  • The Evergreen State
Ходих днес на парфюмна обиколка, не бях го правила с месеци. Тествах Creed Wind Flowers, не ме впечатли особено. Има нещо познато в него, леко ми напомня на Dior Poison Girl. Тествах и La Vie Est Belle En Rose, тестера сякаш беше малко стар или не беше пръскано отдавна от него. Не беше каквото си спомнях, стори ми се задушлив и не особено приятен. След разносването на семпъла на Izia La Nuit за пореден път се отказвам и от него, има нещо в базата което не е баш каквото ми се носи. Пръснах и две алегории, Passiflora и Granada Salvia. Приятни са и много подобни, в духа на алегориите. На предна парфюмна обиколка бях тествала Pera Granita, той ми хареса повече, поне по спомен. Бутилките им винаги са ме радвали но някак все имам други неща за пръскане в топло време и никога не стигам до покупка. По същия начин се чувствам и за Париж дестинациите на Шанел, пръснах Paris-Riviera, май той и Paris-Venice харесвам най-много там.
Надявах се да намеря Hermes Jour Absolu за тест но го нямаше. Намирам го изгодно онлайн но са ми толкова стари спомените за него че не се решавам да го поръчам.
Друго което намирам изгодно онлайн е Shalimar Philtre De Parfum и Shalimar Souffle De Parfum. Не познавам никакви фланкъри на Shalimar а няма къде да ги тествам. Първообраза го знам, не мога и не мога да го оценя, за съжаление. Всичко което усещам там е силен пушек и червилена помада. Шишенцето е великолепно и като пишете с възторг за фланкърите се изкушавам да поръчам на риск един от двата пък каквото излезе, с надеждата да е по-носим от оригиналния. Ако някой сподели нещо за тях ще съм благодарна.
Пожелавам весели празници на всички!

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 06:43 от Athena

# 537
Athena,
Shalimar Philtre de Parfum не го познавам. Shalimar Souffle de Parfium e много красив аромат, който няма нищо общо с първообраза (за моя радост) Сериозен парфюм е, не мога да те посъветвам, да го купувеш без проба. Пожелавам ти, да намериш начин да го пробваш. За студено време е. Аз го нямам. Ако имаш възможност, пробвай и Shalimar Souffle de Lumiere, много хубав, интересен и летен. Също, няма нищо общо с класическия Shalimar. Успех!

# 538
  • The Evergreen State
Мерси Магде, много ми помогна. Сега се сетих че познавам всъщност Shalimar Initial, още ме е яд че не го купих навремето. Разкошен беше и нищо общо с оригинала. Суфлето е с друга пирамида, не очаквам да е подобен но всички много го обичат, подобно на Initial. Ще поумувам още малко, но съм склонна да се доверя.

# 539
Athena,
изобщо няма за какво! Бях тръгнала да се редактирам. Shalimar Initial изобщо не го познавам, за мое съжаление! Shalimar Souffle de Lumiere e наистина хубав, но също те съветвам да го пробваш. Аз обаче, се влюбих страстно в Shalimar Souffle Intense. Пожелавам ти, да успееш да ги пробваш, да си ги усетиш ти и да си избереш. Hug
Ако се спреш на някой вариант на Souffle, пиши, да те поздравя. Харесвам и трите. Но отново, ако можеш, първо пробвай. Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 09:01 от Magda Dimitrova

Общи условия

Активация на акаунт