Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 62 054
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Минах днес да видя Магнолията и Ириса на F. Malle - не са моите, ама никак не са.
Голямата ми любов на марката, а и като цяло си остава Carnal Flower. И зимата, в някои моменти с удоволствие бих носила и L'Eau d'Hiver

Но какъв ирис ми предложиха, е това е любов от пръв поглед Iris Coffee, но аз не се разбирам с ириси върху мен, а ги харесвам много върху други хора. Но това, това ме зашемети и нямам търпение да пристигнат, за да се зарадвам се един

И още няколко неща на марката тествах
Скрит текст:
в Salon Olfactive

Fleurs de Tabac началото е леко ретро, но след няма и половин част става ултра прелест
Lovers In Pink - множо свеж, искрящ, пролетно-летен парфюм

Днес нося друга стара любов, Синема на ИСЛ - със страх отворих шишето, но е все така прекрасен, красив и дързък

# 301
  • The Evergreen State
Camicia само съм пробвала като излезе и ми се стори много остър и неприятен. Няма нищо общо с едноимения Фере. Сега обаче виждам, че го посочват, като подобен на Карлейдоскоп /друг спрян мой любимец/ и при възможност ще го пробвам отново за да видя дали е така. Фере Роуз също няма нищо общо с едноимения. Аз също го купих заради парфюмера, но не се харесахме особено. Приятен и до там.

Благодаря ти Яна, помогна ми, отписах и двата. Гледах и на Ютюб ревю за Camicia, покрива се с твойте впечатления. Колкото до Фере Роуз, и аз усетих че няма да е като едноименния. Дори и приятен, ще ми донесе разочарование заради това, така че съм пас.

# 302
Това видяхте ли го?

# 303
  • София
Привет, ето и моето мнение за Chopard Imperiale Iris Malika.
За мен, този парфюм ухае точно както изглежда

- вечерно, богато, стилно, загадъчно, изкусително. Мнението ми се покрива с това на White Silence и Азалия. Усещам го многолик със зряло излъчване, което за търсачите ще бъде отлична новина.
На моята кожа се отваря невероятно - с експлозия от горски плодове, разни малинки, къпинки, боровинки и тн., като много скоро към тази плодова феерия се присъединяват цветни акорди, като жасмина за мен е отчетлив, а ириса е модерен - нищо прашно, ретро, мъчно, сухо и тн. Връзка с Boucheron Iris de Syracuse не откривам.
В развитието си Chopard Imperiale Iris Malika става още и още, и още по-хубав! Перфектен бленд между уютните вкусни нотки на тонка, бензоин, меки и обли балсамово-дървесни акорди, допъленин от вълшебни червени горски плодове и вишнев ликьор. Cupid Много секси, зрял, изкусителен. Цветни акорди са миксирани изключително вещо, защото всяко цвете е дозирано точно колкото трябва - жасмина дава плътност и дълбочина, розата - царственост и мекота на спойката, а ириса - фина пудреност и тъмна. кадифена сладост.
Дървесно-балсамовите нотки са вплетени прецизно, така че да не дават мъжки или някакъв странен уклон. С една дума - парфюм кадифе! Animal Heart Eyes Cat

За моя вкус, Chopard Imperiale Iris Malika е пълно 10 от 10 и заслужава похвали и препоръки! Тези които го купиха на изгодната цена от нотино трябва да бъдат много щастливи! Страхотна находка! Hands Ok HandWine Glass

Скрит текст:

Пробвах и други в Делириум като великолепните Trussardi Limitless Shopping Via della Spiga, също Trussardi Aperitivo Milanese Porta Nuova, както и Le Vie di Milano - Alba sui Navigli - последния, мисля, че е нов: https://www.parfumo.net/Perfumes/Trussardi/le-vie-di-milano-alba-sui-navigli

Пръснах и Chopard Or de Calambac - отличен бленд! Страхотен за търсачите на по-тъмни, мрачни и зрели аромати с водещи дървесно-опушени нотки. В някои отношения ми напомнят на два парфюма от личната колекция: Trussardi Behind The Curtain Piazza Alla Scala, както и нюанси от Rasasi Faqat Lil Rijal. Красивата и любезна консултантка, много мило ме предупреди преди пръсването на Chopard Or de Calambac, че има подчертан арабски ууд - един вид да не се гътна, нивга уд не срещнал Smile Компетентно и усмихнато момиче, браво на Делириум.

Парче за нощта и ириса на Michael E-"Baby"

# 304
Все повече ме замислихте за Iris Malika... Ще го помисля още малко, а най-вероярно ако/като се наканя, ще е свършил....🤷♀🤷♀

Аз имам едно питане. Не знам защо, но ми се е приносил някакъв жасмин/портокалов цвят, по възможност с мед по възможност. Нещо дизайнерско и приятно, и мнооогоо женствено.
За моя огромна изненада, пробвах онзи ден  Burberry London, който беше моят кошмар, но ми се стори доста поносим и дори приятен ...

Та, ще съм благодарна на всякакви насоки -  бюджетни, арабели, дизайнерски, ниш дори, макар че ми се иска нещо, което лесно се харесва от околните и не изисква човек да е парфюмно грамотен и ангажиран.

Благодаря предварително на всички.

П. С. Мислех за Armani Code, който май е доста в категорията, но една колежка го носи нон-стоп и отпада автоматично..

# 305
Аз още одеве се върнах да прочета мненията на Поничка (с крем) и White Silence, отчетох, че мнението ми почти напълно се припокрива с това на White Silence и отчасти с Поничка, както и с това на Deetron. Парфюмът е траен. Сега излязох от банята и все още леко се усеща, а до този момент въпреки че не е интензивен, той присъстваше константно около мен. Докато взимах душ ми направи впечатление, че около шията ми се усеща мазно, което значи, че има и масла в парфюма, та е добре да се внимава с дрехи. При мен не забелязах особено развитие след появата на ириса, освен че ароматът придоби балсамов оттенък и стана някак завършен, но други цветя, освен ирис, така и не се появиха. Ще имам възможност да го понося още и да придобия повече впечатления, но за мен е красив и различен от общата маса традиционно ухаещи парфюми.
Ако нещо като усещане и при мен е на 100 %, това е че наистина е парфюм кадифе - кралско пурпурно! Кралско, защото ароматът е благороден. Той не е нахален, превземащ, мъчен, тежък, завладяващ или изсмукващ въздуха около този, който го носи, а царствен и един такъв... мек като кадифе. Не може да досади на никой околен и най-вероятно ще го отбележат хората около вас.

# 306
Момичета, някой вече получи ли Jo Malone  Orange Bitter от Скарлет, да сподели мнение? Отстрелях един на сляпо и се чудя дали ще си паснем. То вече е игран мачът де, ама аз си питам 😁

# 307

Аз имам едно питане. Не знам защо, но ми се е приносил някакъв жасмин/портокалов цвят, по възможност с мед по възможност.

Jo Malone Jasmine Sambac & Marigold е жасмин с много мед.

# 308
  • София
Азалия Flowers Bouquet

Jollie - тези ти думи: "Не знам защо, но ми се е приносил някакъв жасмин/портокалов цвят, по възможност с мед по възможност. Нещо дизайнерско и приятно, и мнооогоо женствено.",  ме провокират да ти препоръчам, ако евентуално си го пропуснала:
Trussardi Limitless Shopping Via della Spiga / https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/Limitless-Shopping … -Spiga-59826.html
Има прекрасен жасмин, страхотен мед, женствен, носим, чудо!

# 309
Момичета, някой вече получи ли Jo Malone  Orange Bitter от Скарлет, да сподели мнение? Отстрелях един на сляпо и се чудя дали ще си паснем. То вече е игран мачът де, ама аз си питам 😁

От предходна оферта го имам- мъжкарее ми доста, горчив цитрус, свеж и хладен е за мен. Не ми харесва, но за мъжката част- става. Може пък в жегата да се разгърне по- добре и за мен 🙂

# 310
Може ли мнение за Michael Kors Gorgeous и Super gorgeous?

# 311
  • Germany
Deetron, благодаря ти много за чудесното ревю на Ирис малика, и че намери време да го тестваш. Искам го сега.

Аз имам едно питане. Не знам защо, но ми се е приносил някакъв жасмин/портокалов цвят, по възможност с мед по възможност. Нещо дизайнерско и приятно, и мнооогоо женствено.
За моя огромна изненада, пробвах онзи ден  Burberry London, който беше моят кошмар, но ми се стори доста поносим и дори приятен ...

Та, ще съм благодарна на всякакви насоки -  бюджетни, арабели, дизайнерски, ниш дори, макар че ми се иска нещо, което лесно се харесва от околните и не изисква човек да е парфюмно грамотен и ангажиран.
Jollie, Scandal By Night Jean Paul Gaultier отговаря на търсенето ти, и стои невероятно в топлите дни. Много секси и лъстив аромат. Винаги го отбелязват положително, и прави разкошен шлейф. Друг подобен на него, но вече трудно откриваем е Classique Essence de Parfum. Не е посочен мед по пирамидата, но за мен този парфюм е точно бели цветя, потънали в мед и бензоин -топъл, привлекателен и неприлично сексуален.

# 312
Привет ! Имам нужда от помощ при избор на Nishane..По принцип не харесвам сладникави парфюми, а част от харесваните са Alien, Crystal noir, Olympea, Persian musk на Arabian secrets., Харесвам и ориенталски аромати . Моля за съвет към кои аромати да се насоча.

# 313
Kovatcheva, Deetron, благодаря!
JPG Classique Essence имам, но честно казано не ми е нищо уау. Слагам го като искам да мириша просто хубаво, но нямам ясна концепция как точно, нито претенции и предпочитания (което се случва рядко).
Scandal By Night съм тествала няколко пъти точно в жеги и беше доста приятен. Колебая се малко и между Prada Le Femme Intense и Ralph Lauren Woman Intense (може би..) един черен..

Предложението на Trussardi не познавам, но ще се разходя да тествам в Делириум.  

Jennifer880, любим любим Nishane ми е Fan Your Flames. Предвид изброените от вас харесвани, може би ще ви допадне повече Hundred Silent Ways.

Аз пък много се чудя на Africa Ofilant. Не го познавам, но тази анималистична кожа с муск и уд ме теглят неистово.

И нещо смешно сега. Виждам се вчера с приятел, който се прибра от чужбина преди ден-два. Не е парфюман, но обича да тества и купува когато нещо му допадне наистина.
Та, оплака ми се, как бил попаднал на Guerlain, който миришел потресаващо гадно и му стоял на кожата вече втори ден, въпреки търкането с веро...Веднага ми стана ясно за какво говори и ми стана много смешно.... Cuir Intense, разбира се.
Аз много го обичам върху подходящия мъж. Даже бих си го открадвала понякога за да го нося аз..

# 314

Аз имам едно питане. Не знам защо, но ми се е приносил някакъв жасмин/портокалов цвят, по възможност с мед по възможност.

Jo Malone Jasmine Sambac & Marigold е жасмин с много мед.
от мен едно предложение за жасмин, страхотно изпълнение - https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Mirror-Mirror-Collect … -Envies-2371.html

Общи условия

Активация на акаунт