Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 62 054
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз имам едно питане. Не знам защо, но ми се е приносил някакъв жасмин/портокалов цвят, по възможност с мед по възможност. Нещо дизайнерско и приятно, и мнооогоо женствено.
Аз, като фенка на белоцветни аромати, бих ти предложила Acqua di Parma Gelsomino Nobile - един от любимите ми пролетни прафюми с прекрасен жасмин, но уви, вече трудно се намира...

# 331
  • София
Здравейте,парфюмни феички Blush Влезнала ми е мухата да взема аромат на Tiziana Terenzi.Не познавам нито един,така че ще е на сляпо.Изчетох доста мнения,пирамиди и тотално се обърках Simple Smile Искам да не мирише на мухозол и да влачи дълъг шлейф. Харесвам Madawi,Allure и в двете концентрации,My Way Intense,Coco Mademoiselle,L'Instant Magic,от алегориите Bergamote Calabria.Та моля,който познава ароматите на ТТ,да ме насочи кой да отстрелям.Като че ли най-спряганите са Андромеда,Кирке и Драко.Благодаря предварително Flowers Hibiscus
Ооооо и на мен ми е влезнала тази муха, гонех я но не иска да си тръгва 😊🤣
Отливка ще се търси

# 332
Някой има ли наблюдения над Nishane Karagoz и Nishane Hundred Silent Ways ? Ако да моля за няколко думи.

# 333
Здравейте,парфюмни феички Blush Влезнала ми е мухата да взема аромат на Tiziana Terenzi.Не познавам нито един,така че ще е на сляпо.Изчетох доста мнения,пирамиди и тотално се обърках Simple Smile Искам да не мирише на мухозол и да влачи дълъг шлейф. Харесвам Madawi,Allure и в двете концентрации,My Way Intense,Coco Mademoiselle,L'Instant Magic,от алегориите Bergamote Calabria.Та моля,който познава ароматите на ТТ,да ме насочи кой да отстрелям.Като че ли най-спряганите са Андромеда,Кирке и Драко.Благодаря предварително Flowers Hibiscus
Нито един от тези парфюми не е за сляпа покупка и въобще е добре да потърсите проби от аромати и тогава да решавате. Парфюмите са много силни, специфични с пращящ муск, който или се харесва или се мрази. Драко е глух муск с плодове, който стои много странно на кожата ми. Андромеда е моята голяма любов, имам ревю в блога можете да прочетете. Кирке е много харесван плодово - мускусен аромат, който не е за всеки. И все пак купете него, ако сте решила да е непременно насляпо и искате огромен шлейф.

# 334
на Tiziana Terenzi задължително бих потърсила проби.
С голяма засилка тръгнах към тази марка, а се оказа че нищо не ми пасва/стои добре и така си останах без техен прафюм.

# 335

Имам Андромеда и Кирке и са изключително сходни. Като че ли Андромеда ще е по-лесен за носене пролет и лято, но и двата са доста шлейфови и красиви. Аретуза обаче ми е най-летен. Има прекрасна смокиня и морски нотки.

# 336
Благодаря за мненията за Olympea Solar.
Веднъж и аз да позная, за кой сезон е парфюмът. Joy
За жалост в Стара Загора затвориха Beauty Zone и ни остана само един магазин, в който има по-голям избор на парфюми. Просто явно там са малко заплеси консултантите. Ще кажа на майка ми да си го взима и че е подходящ за сега. Simple Smile

# 337
Аз май измислих Grinning Montale Orange Flowers .. някой нещо може ли да сподели за него, тъй като с тази така функционална търсачка не открих почти нищо..

# 338
За жалост в Стара Загора затвориха Beauty Zone и ни остана само един магазин, в който има по-голям избор на парфюми.
Нали на parfumi-shop.net шоурума е в Стара Загора, те ако нямат избор...

# 339
Азалия, дори не знам, че има такъв шоурум тук?! Сега ще се поразровя да видя. Simple Smile
Иначе, единственият магазин с по-голям избор е Feerie в центъра.

# 340
Някой има ли наблюдения над Nishane Karagoz и Nishane Hundred Silent Ways ? Ако да моля за няколко думи.
Никога не купувайте парфюми от марката насляпо. Те са екстракти, силни, мазни и много устойчиви. Трайни и шлейфови, но типично ориенталски. Карагьоз е страшилище и е чисто мъжки. Ще си изхвърлите парите на вятъра и после и не можете да се отървете от тези парфюми.
Hundred Silent Ways е сладък дамски аромат, носещ нещо от духа на Ла ви е Бел ланком.  Секси е, но пак е много силен, гърмящ и привлича особено внимание. Ако не сте свикнала да носите такива парфюми и харесвате цветни или леки, бягайте далеч. Ако обаче трябва да се купи задължително, то той е сластен и женствен и е най-подходящ според мен. Познавам всички парфюми на марката и съм ги носила.

# 341
.    Andromeda обра овациите в офиса, всички я харесаха. Аз съм от тези, които гърмят насляпо, но и прочитам по нещо преди това, един вид “информиран авантюризъм” .

# 342
  • София
на Tiziana Terenzi задължително бих потърсила проби.
С голяма засилка тръгнах към тази марка, а се оказа че нищо не ми пасва/стои добре и така си останах без техен прафюм.

И при мен също е така. Най-добре да се вземат мострички. Сдобих се с няколко и нито един не ми хареса. Имам дори това,
https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Tempel-55005.html
което ми е ужасно и ако даде човек толкова пари...

# 343
Как може да си кръстиш парфюма Карагьоз Joy На риба ли мирише?

# 344
Tempel си е страшен парфюм, но има уникален флакон и на някои кожи стои божествено.

Не, не мирише на риба Карагьоза. Името и концепцията са много дълбоки.
Скрит текст:
“For the collection named as “SHADOW PLAY” launched in 2017, NISHANE has got the main inspiration from the traditional shadow play which is also known as shadow puppetry, an ancient form of storytelling and entertainment which uses flat articulated cut-out figures (shadow puppets) which are held between a source of light and a translucent screen or scrim. The cut-out shapes of the puppets sometimes include translucent color or other types of detailing. Various effects can be achieved by moving both the puppets and the light source. A talented puppeteer can make the figures appear to walk, dance, fight, nod and laugh. KARAGOZ (meaning “black eye” in Turkish) and HACIVAT (shortened in time from "Hacı İvaz" meaning "İvaz the Pilgrim"), ZENNE (the common name of the generally beautiful and flirty women featuring in various plays) are the lead characters of the traditional Turkish shadow play, popularized during the Ottoman period and then spread to most nation states that comprised the Ottoman Empire and most prominently in Turkey and Greece. The creative directors Mert Güzel and Murat Katran dreamed of bringing the legend of Karagoz & Hacivat into the today’s world. Under the inspiration of their playful characters, the perfume trilogy has been created together with the perfumer Jorge Lee. Just like the theme of these shadow plays, the main objective of NISHANE was to emphasize the contrasting interaction of the people that we can see in every single culture. HACIVAT is a tribute to elegance, competence, and love of art. ZENNE is a tribute to beauty, self-confidence, and flirtation. KARAGOZ is a tribute to wittiness, straightforwardness and sincerity” — press release of the brand.

Общи условия

Активация на акаунт