Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 62 053
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Как може да си кръстиш парфюма Карагьоз Joy На риба ли мирише?
Kara göz предвид, че става въпрос за парфюм, е Чернооката (ми).

# 346
Денси, благодаря за информацията в скрит текст, чела съм ги, може би е интересно и за други потребители.
Кара гьоз означава черни очи, парфюмите са турски, не знам защо мислите за риби. Това си е някаква наша езикова заемка.
Историята на Ани също е много интересна, песента към нея за овчаря и неговата любима много ми харесва също.
Никаква Тициана аз не харесвам, нито на вид, нито на мирис. Много натрупани идват, еле пък с тези Горгони, медузи и октоподи на капачките, които вече са по половин килограм.
Не купувайте без проби, и то обстойни. Едно помирисване от китка не е достатъчно (но това за всички проби важи).

# 347
Пошегувах се. Но си има риба, която се казва карагьоз и е точно защото означава "черни очи".

# 348
  • София
Оооо в този има момина сълза!
А агаровото дърво и амбъра как миришат?тежки ли са или....?

# 349
Привет, момичета! Може ли някой, който е ползвал Hugo Boss XX, да каже дали е наподобявал аромат на крем като Нивеа? Благодаря!

# 350
Много зависи от конкретните съставки, които са използвани и в какво количество. Амбъра е кехлибар - мирише смолисто, топло, понякога опушено, понякога леко "потно", като топла кожа... Агаровото дърво също може да е от топъл дървесен нюанс, през медицински до почти оборски.

# 351
Здравейте,парфюмни феички Blush Влезнала ми е мухата да взема аромат на Tiziana Terenzi.Не познавам нито един,така че ще е на сляпо.Изчетох доста мнения,пирамиди и тотално се обърках Simple Smile Искам да не мирише на мухозол и да влачи дълъг шлейф. Харесвам Madawi,Allure и в двете концентрации,My Way Intense,Coco Mademoiselle,L'Instant Magic,от алегориите Bergamote Calabria.Та моля,който познава ароматите на ТТ,да ме насочи кой да отстрелям.Като че ли най-спряганите са Андромеда,Кирке и Драко.Благодаря предварително Flowers Hibiscus

Имам Андромеда и Кирке и са изключително сходни. Като че ли Андромеда ще е по-лесен за носене пролет и лято, но и двата са доста шлейфови и красиви. Аретуза обаче ми е най-летен. Има прекрасна смокиня и морски нотки.
и от мен глас за аретуза плюс веле, обаче наистина намерете пробички.

# 352
Привет, момичета! Може ли някой, който е ползвал Hugo Boss XX, да каже дали е наподобявал аромат на крем като Нивеа? Благодаря!
Преди години го имах...помня, че ми ухаеше на нещо като нищо...много, много не го регистрирах честно казано. Но, сходство с Нивеа не намирам, освен, че може би и в Бос има нещо креместо, но е цветно, леко опушено дори...Това помня за него...А Нивеа е свежо и сапунено- креместо.
Днес се полях с ягодовия Бърбъри, усещам си го цял ден и много му се радвам. Очаква ни следваща порция студени дни, ще редувам пак тежката артилерия (за зима). Не съм сменяла още парфюмния гардероб, чакам трайно да се стопли. Ако е като миналата година, ще почакам до юни 🙄

# 353
  • София
Кое Бърбъри е ягодово Thinking?

# 354
Кое Бърбъри е ягодово Thinking?
Предполагам, че става дума за Burberry Her (или някоя от разновидностите).

# 355
Здравейте! Hug
"Ягодовото" е Burberry Her EdP. Има и малини, къпини, касис и други хубави неща. Вчера не написах нищо за Frederic Malle Iris Poudre, защото.... Колкото ми хареса Eau de Magnolia, толкова не харесах "ириса". Умишлено, не бях погледнала пирамидата, за да нямам предубеждения. Той е сложен и многопластов, с развитие, парфюм. За мен обаче, е много тежък и натоварващ. Четох много за ириса, научих много интересни неща, но той за мен е трудна съставка, особено, ако е базова. Не мога да го постна, за да го прочетете. Добивът на ирисовото масло е много скъп, трудоемък и отнемащ години процес. И както предполагах, ароматът няма нищо  общо с аромата на цветето. Колкото до "Магнолията", парфюмеристът Карлос Бенаим е работил четири години, за да се насладим днес, на този великолепен аромат. Фредерик Мал е много интересна личност. Той е творец, от друга страна и много добър бизнесмен. На въпрос, защо той сам не прави парфюмите си, той отговори простичко :"Аз не съм добър парфюмерист". Та, така, не успях да оценя "Ириса", не е за мен. Някой пробва ли Jo Malone Sea Daffodil? Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 20:02 от Magda Dimitrova

# 356
От известно време заглеждам Baccarat rouge , но все нещо ме спира да се раделя със съответната сума. Изгледах 20 клипа в ютуб където се твърдеше че Zara Red temptation е 95% копие и реших да го купя 😀 Baccarat rouge не съм пробвала , ноо този на Zara всеки път ми мирише яко на болница и на йод …. не знам дали наистина е копие на Baccarat , но ако е , и аз не съм купила оригинала , то това е най-доброто решение което съм взимала напоследък 😂

Само да добавя, Red temptation е изключително траен - втори ден го усещам по дрехите

# 357
Baccarat rouge е неносим за мен. Миризма на болница, йод, бинтове, кръв и т.н.
Смърт ми е като се сбутам с някоя обилно парфюмирана дама в някое WC

# 358
Най-добре при възможност да се пробва Бакара. Оригиналът. Копията и вариациите (познавам няколко) никога не са точно същите.

# 359
Аз така и не стигнах до оригинална мостра от Бакара по ред причини, но се спрях на имитацията на Рефан и съм доволна. Намирисва ми на йод и болница, но само в началото. Определено е творение което си заслужава вниманието. Изпъква доста. Харесвам и Instant crush, даже малко повече го харесвам от Бакара, но него съм пробвала в оригинал и само ги дават сходни, без да са еднакви Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 21:55 от Lale_Lili

Общи условия

Активация на акаунт