Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 62 007
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
SINEOCKA_D, Heart
Много благодаря! Преди време го търсих, нямаше го никъде. Чудесна новина за мен! Благодаря ти! Hug

# 421
За Ел и аз не знаех, в Мейкъп вече 2 месеца е зареден 50мл на 150лв.

# 422
Confused

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 09:00 от Magda Dimitrova

# 423
Ето, че дойде ред и аз да извадя моята цветна градина!:blush:

Обичам си ги всички!:hugs:

Пролетта и лятото са най-любимите ми сезони!
И сега нямам търпение да изживея всеки ден с някой от тези цветни аромати!:hibiscus:

Пожелавам на всички прекрасно начало на Великденските празници, приятни емоции, щастливи дни с любими хора и сбъднати желания и мечти!:tulip:

За фон една песен, която не мога да спра да слушам. Вдъхва ми толкова сила, кураж и вяра да продължавам напред и никога да не ми е достатъчно!

# 424
  • в голямото село
Момичета и момчета, Къде в София могат да се намерят парфюмите на SERGE LUTENS? Искам по възможност да тествам преди да поръчам на сляпо.

# 425
parfium.bg на ул. Иван Вазов. Имат няколко ..

# 426
  • София
Получих това от MAKEUP.
Оле, то уникална изработка!

# 427
  • София
liliaaa, честит! Да, красиви са. Може ли да опишеш аромата? Благодаря.

# 428
Днес получих Petra Le Donne di Masque Masque Milano. Купих го насляпо и имах много големи очаквания от него, които се покриха напълно. Великолепен е!
Този парфюм е абсолютно задължителен за проби от всички почитатели на Интензивната, ЕДП и Екстракт версии на Коко Мадмоазел Шанел. Подобне е по дух и дори по нотки, но не е толкова сладък, има по-силно изразено пачули и балсамов отенък и е отвсякъде нишова версия. Доста сложен, дълбок и развиващ се, като трайност е плътно от 8.30 сутринта досега, с две пръсвания. Силен е и страстен. Много красив парфюм.
Аз съм пристрастена към Петра и бих купила всеки парфюм с това име, но този ми е абсолютна десятка в сляпото стреляне.

# 429
  • София
liliaaa, честит! Да, красиви са. Може ли да опишеш аромата? Благодаря.
По-принцип ми е трудно, но аз го определям като воден, макар че водата няма мирис. Вода, кристална, извираща високо от планината, много нежен и ромонлив.
Разносих мостричката първо аз, но реално на мъж е още по-красиво, така го и взех за ММ.

# 430
Уауууу, много ми е драго densi Heart
Masque Milano правят великолепни парфюми, за мен Petra има класата на Coco Mademoiselle и носи подобен вайб

# 431
  • Germany
liliaaa, честит да ви е Аква нобиле, много любим, но и доста специфичен парфюм, радвам се, че е намерил още един почитател в темата Hug Ето какво съм споделила през 2016 година за него:
Цитат
Aсqua Nobile започва изключително подправково и свежо, някакъв невероятен микс от ранен сутрешен бриз сред адриатическия бряг, носещ се от морето, свежите пръски, донасяни от вятъра, меката зеленина на боровете и кипарисите по крайбрежието, омекотени с лек цитрусов повей и зелената свежест на цъфтящите сред скалите билки. Сякаш ходя боса по морския бряг, усещам студената вода и пясък между пръстите си, усещам хладния въздух и всички подправки, готови да ухаят до пръсване. И в цялата тази страхотна композиция основно звучи неролито. Но не обикновено нероли, не и белоцветно и доминиращо, а сухо, напечено от жегата и оставило част от аромата си сред скалите. Допълнено перфектно от светъл и сух сантал и щипка кардамон за пикантност. А след тази изключителна билкова експлозия, ароматът просто става най-шантавата и нетрадиционна свежест в бутилка, върху изключително луксозна основа. Някак в две линии ми върви този аромат. Отгоре се носят подправките, смесени с меки цитруси и минерални нотки, а отдолу усещам прекрасен сантал, омекотен от бобова тонка и чудна мека кожа и гераниум. Много фин и елегантен, и страстен. Италианския чар на парфюма се смесва в чудесна симбиоза с балканската ми душа и се получава изключителна за мен комбинация. Това е парфюм, който ми дава изключително усещане за свобода. За щастие. За лято. Не вярвам, да ви вземе акъла, но ако някога случайно попаднете на него, пробвайте го.

Забравих да допълня, че аз имам първата версия на парфюма:

Денси, и на теб честит парфюм, много да те радва.
Странен ми е този тренд за завръщане към Коко Мадмоазел. Явно в тези трудни парфюмни времена повечето къщи залагат на сигурното и правят свои вариации на утвърдени вече парфюмни класики. Крийд са направили абсолютното същото с новия си Wind Flowers Creed, и даже докато те четох върнах да видя, дали случайно не описваш него, че го усещаме доста сходно. За мен Wind Flowers е 80% Коко Мадмоазел, цитрусите, белите цветя, пачулито са абсолютно еднакви, и са отнели ванилията и сладостта на КМ, като са ги заменили с типичния за Крийд натегнат и мощен мускус, познат ни от Авентус /мъжкият и дамски вариант/. За мен Wind Flowers е една по-пачулеста, и не толкова сладка версия на КМ на мускусни стероиди. Прави доста голям и присъствен шлейф, но за мен е абсурд да се дадат за него 250 евро, и да те питат дали си с Коко Мадмоазел или още по-зле, с негова имитация. Не съм от почитателите на КМ, и на Wind Flowers Creed няма да стана почитател. Но пък якето, на което пръснах един спрей при теста трети ден ухае в коридора, така че да, убийствено траен е.

# 432
  • Бургас
Ковачева, много благодаря, че писа за Wind Flowers.Flowers Hibiscus Денс, честита ти Петра.Kiss

# 433
Aко има някой който познава Nishane Hacivat, може ли да сподели мнение .. На косъм бях от поръчката на Fan your flames ииии вече не е наличен.. Та се спрях сега на Hacivat...Пирамидата изглежда добре, но друго е когато някой го е пробвал. Благодаря предварително !

# 434
Чисто мъжки е. Остър и мъжествен.
Защо се спряхте на него?

Общи условия

Активация на акаунт