Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 61 982
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Честно казано не знам, може би ми се стори Не сладникав. А на мен някак не ми допадат силно сладникави парфюми. Запалих се много жестоко по Нишан и събирам мнения.
Чисто мъжки е. Остър и мъжествен.
Защо се спряхте на него?

# 436
  • by the sea
аз имам Hacivat  за мое удоволствие, рядко го нося сред хора , има мъжки уклон, но много ми харесва, пристрастявам се да го душа.

# 437
Здравейте!
Има един филм с Деми Мур и Алек Болдуин - "Слепота". В него, той разпозна и каза името на парфюмът и. Аз го бях намерила, но сега изобщо не мога да се сетя кой е. Ако някой го помни, ще съм благодарна да го назове. Hug

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 19:13 от Magda Dimitrova

# 438
  • София
Magda, не съм гледал филма, но моето търсене показаа този парфюм:
Muguet des Bois Coty for women / https://www.fragrantica.com/perfume/Coty/Muguet-des-Bois-2998.html

# 439
Въпросче - къде и по колко се нанасят арабските парфюмни масла?
Някакви упътвания за употреба? Thinking

# 440
Deetron, Hug
Много благодаря! И аз търсих, но безуспешно. Може би е той. Помня, че не беше една дума. Благодаря ти!

# 441
Днес бях с https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Nuit-Tresor-Nude-58825.html Симпатичен сладичък аромат, точно за хладен ден като днес. Много добра трайност, въпреки че е ЕДТ, усещах го поне 9 часа.

# 442
  • София
Ще допълня за филма - има още един парфюм в него:  парфюмът на изневярата Шанел No.5, който мъжът на главната героиня подарява на любовницата си.
Режисьорът Майкъл Мейлър как е избрал тези 2 парфюма: Muguet Des Bois - това е парфюмът, който моята мащеха носеше. Като дете си спомням как миришех парфюма й и наистина го харесвах.
- Има ли някаква специална омраза към Chanel No.5?
Всъщност имах приятелка в колежа, която ми разби сърцето. Тя носеше Chanel No.5.
Ако си сляп, разчиташ на другите си сетива, които стават по-остри. По-специално слух и обоняние. Мислех, че ще бъде някак готино да подчертая това във филма.
P.S. Нещо, което ми направи впечатление: "Баща ми (Норман Мейлър) беше много "обонятелен" писател. Миризмите и ароматите винаги присъстваха в книгите му. Всичките му деца имат остро обоняние, то наистина беше важно за него."

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 20:40 от Vesika

# 443
Еха, Vesika! Simple Smile
Да, тя разпознава  аромата на "Поничка" - Chanel No.5.
Къде го намери? Няма значение, благодаря! Hug
Не знаех, че зад сценария на филма, има толкова дълбока, лична история.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 21:06 от Magda Dimitrova

# 444
  • The Evergreen State
Привет парфюмни другарчета Flowers Blossom. Замислих се как точно се сработват парфюмеристите като работят повече от един върху създаването на парфюм. Намерих ето тази статия която ми се стори интересна и реших да я споделя (няма кой знае колко споменато по темата но все пак хвърля светлина както и засяга други интересни неща по създаването на парфюм). https://perfumesociety.org/ann-flipo-shares-the-secrets-of-her-p … ume-creating-day/

Редактирам да добавя, този сайт не ми беше познат досега но има интересни неща. Ако отидете на парфюмеристите в менютата има кратки интервюта с тях, забавно е за четене.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 00:40 от Athena

# 445
Абе нещо с пролетните парфюми не върви... Thinking
Вчера тествах арабски и якето ми днес мирише чудно в дъжда, на кой парфюм - не знам. Joy (Дано да е на този, дето си купих. Stuck Out Tongue Winking Eye)

# 446
  • София
Здравейте!
Има един филм с Деми Мур и Алек Болдуин - "Слепота". В него, той разпозна и каза името на парфюмът и. Аз го бях намерила, но сега изобщо не мога да се сетя кой е. Ако някой го помни, ще съм благодарна да го назове. Hug
Благодаря, че споделихте за този филм. Изгледах го с голямо удоволствие. Носталгия по хубавите, романтични филми. Светли празници пожелавам на всички!

# 447
  • София
Вчера добавих към моята скромна колекция новия Narciso Rodriguez.

Дълго време го исках, после се разочаровах от ниската му трайност. През уикенда отново посегнах към мострата и след ревюто на Денси и коментара на дъщеря ми, че е много хубав и мирише на бонбони го поръчах. Много добре усещам сливата и вади много хубав аромат. Явно след Ковида наистина обонянието ми не е било наред, защото го усещах и сутринта.

# 448
Кой е "новия Narciso Rodriguez"?

# 449
  • Sofia
Кой е "новия Narciso Rodriguez"?

Мисля, че в поста се говори за Musc Noir Rose, но има и още по-нов, Narciso Eau de Parfum Cristal, засега не и тук:

https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ea … ristal-73075.html

Общи условия

Активация на акаунт