Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 62 018
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Shalimar Initial е божествен парфюм и любим на младата госпожица. Дебна тук и там да и взема някое шишенце, че тя друго не ползва. Първообраза не и харесва, на мен също.
Близък като усещане е Sketch Maison Violet, но си е съвсем различен аромат

# 541
Суфлето няма допирни точки с Initial. Много, много обичам Initial, никак не харесвам Суфле. Пробвай!

# 542
Shalimar Initial е божествен парфюм и любим на младата госпожица. Дебна тук и там да и взема някое шишенце, че тя друго не ползва. Първообраза не и харесва, на мен също.
Близък като усещане е Sketch Maison Violet, но си е съвсем различен аромат

В нотино има L Initial. Естествено не е съвсем същия като първообраза, има леки отклонения, но в момента  е на добра цена, като се има предвид, че го следя отдавна и цената беше двойна. Съжалявам, че пиша в тази тема и за да не е спам, ще кажар че за мен започва по-свежо заради бергамота, който впоследствие утихва и се появява почти същата база.  Усещам го като  кекс с портокалови корички, не много сладък, но много приятен.
https://www.notino.bg/guerlain/linitial-parfjumna-voda-za-zheni/

# 543
  • Бургас
Атенка, старият Шалимар няма нищо общо с Initial.За мен двата са ужасни и се чувствам зле от тях, трябват си проби.Shalimar Souffle няма абсолютно никакви прилики с тях двата за мен и е най- хубав за моя вкус.Shalimar Souffle de Lumiere се носи много трудно и той иска тест, Shalimar Souffle Intense е твърде ванилов за моя вкус, но не е лош парфюм.Не намирам прилики между Пойзън гърл и  Creed Wind Flowers никакви, но то си е до възприятия.

# 544
Bright Crystal,
сега имам повод да ти благодаря! Hug Независимо от различията във вкусовете на всички нас, ти ме упъти и благодарение на теб, открих любимият за мен Shalimar Souffle Intense. Благодаря ти! Ех, тази ванилия... Simple SmileHeart

# 545
*Emia*, гранде благодарности ❤️
На мига и поръчах един.

Продължавам с теста на Essential Parfums - Rose Magnetic ме очарова, роза, сладко от роза и личи. Това вече три часа. Харесва ми, представям си го в горещо лято.
Мъжете си харесаха Orange x Santal, искряща свежест, представям си какво удоволствие ще бъде човек да се облее с този аромат в жегите.
Общо взето цялата гама на марката са лесни за носене, свежи и въздушни

# 546
# 547
Забелязвам огромна разлика в предпочитанията ми преди и след ковид - преди да го изкарам ноември юесец, не можех да понасям роза, пачули и лавандула. Минаха месец-два след като си възстанових обонянието и от тогава тези три нотки се забелязвам да ги търся в парфюмите. Така се влюбих в Angel, Mon Guerlain edT и всичките парфюми с роза, които си накупих - Intense Cafe, Starry Nights, Angel Nova.. и още. Вие забелязали ли сте такива разлика във възприятията ви?

# 548
Единствената разлика, която забелязах след ковид, е че започнах да търся отявлено женски парфюми, а не както до сега унисекс, клонящи към мъжки. Макар че вторите все още са ми много на сърце.
Както и да търся жасмин, портокалов цвят, нероли, дори малко цитрус. Които са мен генерално бяха непомислими дори..
Щом излязох веднъж с Burberry London, който не понасях...
Но, не знам дали това е следствие от ковид (тъй като не загубих обоняние) или естествена парфюмна еволюция..

# 549
За щастие нямам изменения. Най-много ми се искаше да мога да усетя мирис на храна, кафе и.. кучето ми. Не ми е било до парфюми.

# 550
Здравейте,
Виждам, че коментирате фланкъри на Guerlain, моля за някакви отзиви за Shalimar cologne 2015, харесала съм го по описание,
Също и разликата голяма ли е между Mon Guerlain edP и edT?
За рождения си ден искам да си поръчам някой от трите 🎁

# 551
... моля за някакви отзиви за Shalimar cologne 2015...
Лимоново-ванилов сладкиш. За мен е много вкусен и носим дори в топло време. Нама смоли и пушек като в едт и едп.

# 552
Покрай проблемите вкъщи винаги ме избива на това да си купувам козметика и парфюми. Миналата година точно по порепъка на съфорумка се влюбих в Gold Couture. Prada Candy привършва и съм в търсене на нещо ново и се спрях на https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Scandal-P … -Homme-68074.html
Търсих и в преидните теми, разбираемо има отзиви за женския скандал, но някой има ли опит с мъжкия? Идеята е карамел, да е сладко, да е издръжливо.
От предишните ми парфюмни опити мислех, че базовата Luna ще е моето нещо, но уви останах разочарована.

# 553
... моля за някакви отзиви за Shalimar cologne 2015...
Лимоново-ванилов сладкиш. За мен е много вкусен и носим дори в топло време. Нама смоли и пушек като в едт и едп.
Като концентрация edc ли е или само името е така?

# 554
Само името е така до някъде. Не е одеколонест, но не е и с трайността на едп, и едт на Shalimar.

Общи условия

Активация на акаунт