Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 62 016
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Моля ви, някой който го познава, да ми опише Shalimar Edt. Не можах да го намеря, има го само онлайн. В пирамидата няма нито пушек, нито животински, земни, смолисти и други тежки нотки. Така ли е наистина? Ако не бъркам, Lorelada си го беше получила, но дали беше Edt, не помня. Благодаря ви! Simple Smile

# 556
Преди малко бях в една дрогерия и пробвах Tom Tailor For Her. Изглеждаше така:

Ароматът ужасно, ужасно много ми напомни на един парфюм, който носеше съквартирантката ми в университета, но не се сещам кой беше.  Върти ми се нещо като Dior, защото тя си падаше по марката, но може и да бъркам.
Някой сеща ли се, кой може да е парфюмът?

# 557
Shalimar edt
Имам го, но не мога да описвам
Joy
Изпръсках за норматив около 55мл от 90мл.  Определено ме пренася в друга епоха, действа ми успокояващо и като прегръдка. Веднага след спрей е доста остър и тежък , но бързо се успокоява и остава като воал. Малко странно се приема от обкръжението ми, ако съм се пръснала наскоро, но след това няма такива реакции/няма парфюмани около мен/. Нося го целогодишно с изключение на лятото/или 2 леки фъс, ако много се затъжа/. За мен олицетворява добре поддържана жена, неподвластна на модните тенденции, романтична, знаеща какво иска. Класика. Много, много го харесвам Heart

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 19:43 от mimoza7710

# 558
Аз не харесвам Шалимари, освен Shalimar Souffle Intense и спрения Initial, от който имам Initial L'Eau Guerlain, но много го пазя до днес. Извадих го напръсках се и поръчах L'Initial Eau de Parfum Guerlain.

# 559
Моля ви, някой който го познава, да ми опише Shalimar Edt. Не можах да го намеря, има го само онлайн. В пирамидата няма нито пушек, нито животински, земни, смолисти и други тежки нотки. Така ли е наистина? Ако не бъркам, Lorelada си го беше получила, но дали беше Edt, не помня. Благодаря ви! Simple Smile
Не съм аз. Никакви наблюдения нямам върху "Шалимарите" освен една мостричка, дадена ми с покупка от "Дъглас", която въобще не ми хареса (не помня как се казваше точно фланкъра) и не съм проявявала повече никакъв интерес към тях. Въпреки че бутилчиците толкова красиви... Simple Smile

# 560
  • The Evergreen State
Благодаря на всички включили се за фланкърите на Шалимар.

Не намирам прилики между Пойзън гърл и  Creed Wind Flowers никакви, но то си е до възприятия.

Бях си запазила блотерите от вчера на масичката в антрето, Крийд е с огромна проекция. Не, наистина не е Poison Girl Dior, вчера в какафонията от аромати носа ми явно е бил вече изморен и само това съм усетила, сладката и мека база. Сега на второ четене, парфюма е много хубав. Има като че ли малко и канела, много бегло, сигурно е от пралина. Звучи ми толкова познато, базата е прелест.

Много е близък до куп други сладки неща на пазара, но е много качествен. Не мога да спра да мириша блотера. Усешането ми е все едно съм влязла в парфюмериен магазин и е пръскано Мис Диор, Ла Ви Е Бел, Коко Мадмоазел, Мюглер Ейнджъл и каквито други подобни се сещате и са се смесили хубаво във въздуха. В този ред на мисли, макар и хубав и качествен, не е нещо наистина ново но достойно се нарежда сред горните. Лично за себе си, при повод или ако получа бонус, бих си взела бутилка от него. Същевременно не е и нещо което искам сега, веднага, на момента и едва ли ще стигна до покупка предвид и цената му.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 20:37 от Athena

# 561
mimoza7710, благодаря! Звучи... приказно! Hug
densi, благодаря ти... знаеш! Heart
Lorelada, извинявай! Blush
При мен без проба не става. Знам си го, но много ми помогнахте! Heart
Все пак, ще го търся да го пробвам.

# 562
Моля ви, някой който го познава, да ми опише Shalimar Edt. Не можах да го намеря, има го само онлайн. В пирамидата няма нито пушек, нито животински, земни, смолисти и други тежки нотки. Така ли е наистина?
Магда, пръскам на ръката и разказвам - ами започва със смола при мен. Горен колофон, ако знаеш как мирише, доста синтетичен, индустриален мирис. Или изгоряла гума, нещо такова. Няма ванилия, цитруси, няма цветя. Нетрениран нос, би се дръпнал рязко. Също така, нетърпеливите, които ще побързат да изтрият тази миризма, няма да разберат, защо този парфюм е класика. Той се разтваря бавно и е изненадващ., защото започва страшно и се променя много. Точно като онова цвете, което цъфти само през нощта е - загадъчен и различен. За мен е нощен парфюм. Започва да се разлиства бавно и в различните си етапи е различен. Когато премине индустриалният мирис, се появява хубавата част - започва с ванилия и омеква, а нататък има още красоти. И опушеното става благородно като това, което се усеща в малцово уиски, опушено с торф и преседяло в дъбови бъчви. Не мога да го чакам и да пиша за тях, защото сега се прибрах от работа и още не съм си боядисала яйцата... 😊
Shalimar не би бил разбран от всеки, за него трябва да пораснеш парфюмно, според мен. Насила не може да бъде харесан само, защото е легенда.

# 563
Някой писа по-рано, че Shalimar Souffle de Parfum е за хладно време. Според мен е една малкото ванилии, която мога да нося в топлото. Souffle всъщност се превежда не като суфле, а като дихание, полъх. И за мен е точно такъв - много въздушна, не много сладка ванилия. Благодаря на Emia за информацията за L'iniitial в Нотино. И аз го поръчах Simple Smile

# 564
Азалия, HugЕдва ли съм пораснала парфюмно, но съм заинтригувана.
Много ти благодаря! Heart
Аз казах, че Shalimar Souffle de Parfum, че e за хладно време. Изказах се прибързано. Просто го пробвах зимата и тогава ми хареса.

# 565
Това за порастването го казвам, защото аз самата "пораснах" за него. Някога и мен ме плашеше, и не го разбирах. Сега имам едно сладко шишенце от 30 мл и го нося веднъж на сезон, но при специален за мен случай. Simple Smile

# 566
  • The Evergreen State

...Shalimar Edt. ...И опушеното става благородно като това, което се усеща в малцово уиски, опушено с торф и преседяло в дъбови бъчви. Не мога да го чакам и да пиша за тях, защото сега се прибрах от работа и още не съм си боядисала яйцата... 😊
Shalimar не би бил разбран от всеки, за него трябва да пораснеш парфюмно, според мен. Насила не може да бъде харесан само, защото е легенда.

Азалия, даааа! Опитвала съм такова уиски, цялото е силен пушек но е много качествено. Ще се редактирам като се сетя името за почитателите. Напълно съм сългасна с написаното.

Последно дописване за Creed Wind Flowers, развълнува ме този парфюм определено. Най-накрая реших за себе си, най-близък е до La Vie Est Belle, заради комбинацията от ирис и пралин. Махнали са ванилията  и пачулито обаче и са сложили сантал което отнема малко от сладостта но не много защото пралина си е от край докрай там. Сладко-дървесен-гурманд, страхотна комбинация е. Чак се замислих дали да не си взема един Ла Ви е Бел ЕДП заради тази красота като по-бюджетен вариант.

Уискито е Lagavulin.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 22:33 от Athena

# 567
Дами , доколко Diesel Loverdose Red Kiss си прилича с La nuit tresor ? Simple Smile

# 568
  • Sofia
Най-хубавия Шалимар за мен е лимитката Si sensuelle. Ухае изискано и деликатно, сякаш влизам в гримьорната на някоя бродуейска дива, която тъкмо е нанесла пудра на кожата си и във въздуха още се носи облак блестящи ароматни частици.

# 569
Ето, два часа по-късно, това, което се носи от ръката ми, е прелестно - луксозно, изискано, тъмно, загадъчно, но рафинирано, с лек цитрус, фин пушек, благородна ванилия (не сладкарска). Ухае на фина дантела и кадифе, малко кожа и опушено дърво.

Общи условия

Активация на акаунт