Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 605
  • 520
  •   1
Отговори
# 240
И аз се включвам с коленете Joy чудих се от какво може да е но сега като ви чета явно е често срещано... не мога да клекна чак от болка, дано отмине по-скоро... а вие мажете ли се с нещо?

# 241
Мен пък ме боли кръста. Особено сутрин, едвам ставам. Като се раздвижа и понамалява болката. Отпреди си имам проблеми с кръста, ходила съм и на боуен. По време на бременността ми нямаше нищо 🙂

# 242
Моята Кари е 5кг вече и цели 57.5см Joy
 Мойте колене са като от желе... омекват и ме болят доста особено след кърмене(с възглавница и свити по турски крака, едното коляно ме наболвваше и бременна ако спя на него, много ми помагаше възглавницата за бременни. Отделно ме боли и дясната ръка около палеца при китката, чак мога да изпусна беба, та наблягам на лявата ръка. Според мен е от изсмукания калции от бебоците и липсата на витамин Д. Аз също ще го разпитам, миналия път изключих от притеснение за Кари.
Утре ще я водя на очен лекар, защото и сълзи едното оченце и събира секрет, надявам се да не някоя бактерия.

# 243
Здравейте! Ние също имахме драми с тазобедрените стави. Като беше на 2м. ходихме на ортопед и каза, че имала лека дисплазия на едната и трябва да носи гащи 1 месец. След раждането още в болницата я гледаха уж и казаха, че всичко е ок. Ходихме после на второ мнение при д-р Мишо Филипов, той каза, че всичко е наред и няма проблем 🤷🏻♀ И така и не й сложих гащи, правя й само упражнения. Мен обаче си ме гложди и другата седмица ще я водя при трети доктор да видим какво ще каже 😬

С витамин Д същата работа, в началото казаха по 2 капки. После на консултацията за втори месец неонатоложката каза, че й е мека главата и понеже също качва по над 1кг да ги увелича на 4 капки. После след 1 месец пак ми казват, че й е мека главата и едва ли не рахит, да пие по 5 капки. Ама аз реших, че така без изследвания не бива толкова време такава голяма доза, а и да се види за рахита. Даже и на детски ендокринолог ходихме 😬 Та пускахме изследвания и се оказа, че витамин Д е завишено и си я оставиха на 2 капки. Лятото евентуално можело по 1.

И ние утре сме на ваксина, тази ще й е първата и ми е притеснено как ще й понесе. Иначе ще ги слагаме 1 по 1 всеки месец. Ротавирусна няма да слагаме.

# 244
Моя сладур на последната консултация беше 5300гр. Вече сигурно е станал 6кг. На 13.05. имаме консултация и ще видим колки е наддал и ще слагаме ваксините, че ги бяхме отложили тоя месец, заради болен батко. И на мен вече ми натежава повече, като го повдигам. Иначе гледам да го слагам да лежи повече на шезлонга или креватчето, че да не се претоварвам, че и баткото вдигам, та ми идва понякога в повече. За сега не ме боли нищо, учудващо даже, понеже през бременността ме болеше доста кръста и тазобедрената кост, а сега сякаш нямам нищо. Дано и да не се появяват пак. Иначе Алекс е на 1 капка витамин Д, а на ортопед ни предстои скоро преглед в нашата поликлиника. Вече имам направление, но нашия ортопед го нямаше тоя месец и сега ще запазвам час за първите дни на май месец. При него си водехме баткото и сме си доволни.

# 245
Привет от мен!
Ние днес бяхме на ортопед и ни каза за незряла дясна става . Отклонение 3грсдуса  каза.което е и в рамките на грешката  на ехографа,но пък имам фамилна обремененост-сестра ми  беше за месеци с едни каишки .Препоръча да отидем при доцент Алексиев.Ореглежда в Горна Баня .
Та,ми е притеснено. Някой сблъсквал ли се е с това ?
Доволна съм от доктора/Иво Стоянов от Неоклиник/ -спокоен,с подход към бебчо,внимателен,не претупва ,отговаря на въпроси,дава насоки.
Ние сме ба 2капки Вигантол от втория месец.
Аз също съм го пила преди време-имам не недостиг ,а направо ни липсваше Вит Д в организма /имах подутина в стъпалото ,което се оказа калциеви натрупвания в меките тъкани и ми правиха какви ли не изследвания в ревматологията/.
За сега болки в кръста  нямам ,едното коляно ме боля до скоро и едва го свивах. Но съм много уморена-от ден 1 сме сами с таткото и аз поех нощните събуждания заради кърмене в началото и така си е и до днес .
Таткото иска да се редуваме или поне да ме отменя понякога,но аз не мога психически да се настроя да се случи.
Също и за оставане на бебето на някой за няколко часа

# 246
Бихме искали да се включим и ние Бебе Любомира 04.02.2022 7:54 2990г. 46см в Берлин сме. Почнах вече да и се чудя дали е възможно да се подготвят венците за зъбките много е нервна постоянно търси нещо да сложи в устата пък толкова рано няма как нали?😂
И искам да попитам има ли някой по-едри бебчета вчера я теглих и е 6.800 дали е много или е нормално?

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 01:12 от MihaELAI25

# 247
Бихме искали да се включим и ние Бебе Любомира 04.02.2022 7:54 2990г. 46см в Берлин сме. Почнах вече да и се чудя дали е възможно да се подготвят венците за зъбките много е нервна постоянно търси нещо да сложи в устата пък толкова рано няма как нали?😂
И искам да попитам има ли някой по-едри бебчета вчера я теглих и е 6.800 дали е много или е нормално?
И моето бебе се държи по същия начин. Постоянно се опитва да пъхне нещо в устата, одеалцето, ръчичките, всичко което успее да докопа. Като сложа пръста си в устата му не го смуче ами го хапе. Вероятно се подготвя венеца и зародишите на зъбките. Знам че това може да се случи месеци преди да избие първото зъбче.
И моя сладур в началото на месеца беше 6.500, предполагам сега е повече. Обаче той си се роди по-голям (на 1.2.22 - 4.230).

# 248
За теглото има значение колко се е родило бебчето и съответно колко бързо ги е наддало тези килограми.

# 249
  • София
Привет от мен!
Ние днес бяхме на ортопед и ни каза за незряла дясна става . Отклонение 3грсдуса  каза.което е и в рамките на грешката  на ехографа,но пък имам фамилна обремененост-сестра ми  беше за месеци с едни каишки .Препоръча да отидем при доцент Алексиев.Ореглежда в Горна Баня .
Та,ми е притеснено. Някой сблъсквал ли се е с това ?
Ако става въпрос за Венелин Алексиев има частен кабинет зад Билла на бул. България. Ние ходихме при него за второ мнение с каката, кагато един ортопед от Александровска болница ни изписа гащи с тиратни на 6месеца, като я прегледа каза, че всичко си е наред и да изхвърлим гащите. Казвам го във връзка с това ако не ви се ходи до Горна Баня Simple Smile
Някои бебета се раждат със зъби, нормално е от 3месечна възраст да започне растежа им. Първия сигнал за това е слюноотделянето. Моя синковец има супер много и чак повръща слюнки като му се насъбере много. Реве като кака си както и растяха зъбите нощно време. Не са колики защото корема му е спокоен, не се гърчи не се свива, а само реве. Та най-вероятно е да сме от мамите с ранно започващи зъби.

# 250
За този доктор Алексиев и аз съм чувала хубави мнения и мислех там да ходим, ако не бях успяла да запиша за Фурлакис.
Моят също много се лигави напоследък и иска всичко да лапне, от вчера се научи да си нагъва бодито и да го смуче. Много плаче вечер, но колики няма. Има 2 бели реснички, но на мен ми се струва рано и според мен не са зъби. На 2 месеца е все пак, най-рано след 4 месец ги очаквам.

# 251
Миленка,минахте ли прегледа при очния лекар?Ако е удобно пиши какво ви е казал.
Едното оченце и на Вики е постоянно мокричко и се стича сълзичка от време на време ,но от външната страна.Сутрин има и гурличка, а понякога в края се слепва . Докторката ни каза,че е запушен слъзен канал и ми обясни как да правя масаж всеки ден,но не виждам подобрение. Почиствам го с тампонче напоено с лайка.

# 252
Миленка,минахте ли прегледа при очния лекар?Ако е удобно пиши какво ви е казал.
Едното оченце и на Вики е постоянно мокричко и се стича сълзичка от време на време ,но от външната страна.Сутрин има и гурличка, а понякога в края се слепва . Докторката ни каза,че е запушен слъзен канал и ми обясни как да правя масаж всеки ден,но не виждам подобрение. Почиствам го с тампонче напоено с лайка.

И при моя господин е така. Почиствам с физиологичен разтвор и ни бяха изписали тобрекс да капя. Капах 10 дни но не отмина.

# 253
И ние утре сме на очен лекар със съмнение за стеснени или направо запушени слъзни канали...
Иначе организираме кръщене на малчо за края на Юниии..

# 254
Моят беше така с едното око целият първи месец. Педиатърката каза да изчакаме с очния до 3 месец, защото понякога сами се отпушват каналите и да го почиствам с лайка и да правя масаж. Упорито го минавах постоянно с лайка и един ден не сълзеше вече, сега е напълно добре. Беше доста зле, постоянно му слепваше от гурели, не само сутрин, а и през деня.

Общи условия

Активация на акаунт