Модни консултации (Април, 2022) - 65

• 63 562
  • 1 152
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Бих заложила на черна права рокля според предпочитанията. Все пак е дипломиране. Или разбери в какъв цвят са тогите (дали черно с виолетово или със синьо) и можеш да добавиш аксесоари в този цвят. Или самата рокля да е в него. При всички случаи не препоръчвам екцентричност. Била съм на няколко чужбински завършвания и знаеш, че хората там не се украсяват блещукащо за такива събития

# 781
Последният път когато бях на дипломиране, повечето дами бяха заложили на риза и панталон, а част от тях бяха и със сако. Тук там имаше с права рокля. На каквото и да заложиш, няма да сгрешиш. 🙂

# 782
  • Universe
И аз имам вече един фаворит за Витаминчето. тази от вълна много ми харесва , но е цвят сметана - дискретните басти няма да позволят очертаване на нищо, Всичко е по протокол - закрити лакти, ключици и до средата на коляното, а отзад - wow!!! - с разрез както се носи в момента. За църквата едно телесно боди го прикрива.

# 783
  • София
Красива е, ама бюджет имаме ли, щото тя наби вече 100 и кусур лева в двете други.

# 784
  • Mediterraneo
Че боди, че вълна, стана ми топло, а кръщенето не е през декември в сняг до колене.

# 785
  • някъде под слънцето...
При първия модул ( 6 клас ) бяха оранжеви сатенени ленти върху лилави тоги  За  втория модул(10 клас)  нямаше официално дипломиране , защото беше в разгара на пандемията  и все още по голяма част от хората  бяхме под домашен арест.
Дори и екскурзияята за заяършването беше канцелирана.
Предполагам, че тогите и лентите  ще са в същия цвят.
Имам   прави рокли,  но са  в тъмни цветове, предимно черно и тъмно  синьо и са по официални от колкото трябва.
Искаше ми се да е нещо по свежо(не крещящо, ексцентрично или шарения), все пак е празник на младежите, а ние трябва да сме само  скучен
и  ненатрапващ се   фон.
Ще го мисля.Лошото е, че нямам много време.

# 786
  • Бургас
Че боди, че вълна, стана ми топло, а кръщенето не е през декември в сняг до колене.

Знае ли се, като нищо един топъл майски сняг може да падне Smiley

sl,   ти поне богат гардероб имаш.

# 787
Колебая се между  права рокля около  коляното или пола с подходяща риза
Точно това е и при нас на такива събития. Аз съм ходила на племеничките на дипломирането, бях с рокля тип etui и имах сако към нея (голямата беше бърза и приключи още февруари с ученето, та в залата не беше топло). Моят цвят беше сиво, иначе бях хвърлила око и на тъмносиньо и черно. Обувките 4 см ток, черни и с остър връх. Горе долу от този тип:
Скрит текст:

Виждам, че търсиш цветни рокли:
Скрит текст:

# 788
# 789
Днес си валя сняг при мен, та не изключвам и началото на май да има. Даже камината палихме Joy

Sl, държиш ли на черно? И аз бих предложила свеж цвят. Син като очите? Даже някои от Заландо-вските рокли,  които ми предложиха на мен, мисля, че биха подхождали и за твоето събитие.

# 790
  • някъде под слънцето...
Витаминче, изобщо  не държа на черно, наличността  ми е такава, тъмна.Нали съм тъмен балкански субект Simple Smile .
 За синьо , може би е добра идея,  имам една   св синьо сива  пола   , която беше част от костюм, но горната част отдавна не е актуална, така, че трябва да видя  дали имам подходяща  достатъчно тънка  риза  с дълъг ръкав(че края на май  при мен си е жега) , с която да срои добре
Най вероятно ще трябва да обиколя из магазините., че за поръчка  от чужд сайт, може и да не дойде наврвме.
 Ли Лу, сивото май е добра опция, остава да открия и най точния нюанс.
И аз съм се насочила горе долу към подобна визия.Изчистена едноцветна права  рокля  в убит и   небатрапчив цвят по възможност с по високо деколте (или пола  и  фина риза с дълъг ръкав двете в  близък цвят, без контрасти ) вероятно едни стилето нюд и някаква  по невидима чанта.   Обрано от към аксесоари и бижута.
Ако е прекалено скучно мога да  раздвижа с някой голям   шал.
Да видим какво ще се получи.

Тhe  Catcher, благодаря,  показаните рокли са хубави  но са ми една идея по екстравагантни за моя стил

# 791
  • Universe

Знае ли се, като нищо един топъл майски сняг може да падне Smiley

sl,   ти поне богат гардероб имаш.

Хе-хе, разсмяхте ме искрено. То и сега тук е 7 градуса, но нейсе)))

От вълна до вълна има разлика. Платовете не са това, което бяха. Съществува и "лятна вълна" , нарича се още "студена вълна". Дори и в България продават от нея - цък. Имам летен вълнен костюм на "Макс Мара".

Ето така изглежда лятната вълна.

И вярно, снимките са Loro Piana, но не ми се търсеше друго. Само на гледане горната рокля изглежда с подобна дебелина . В скрития текст съм ви показала и бюджетни варианти на дамски летни костюми /този с панталона го дават и целогодишно/

Скрит текст:
"Лятната вълна"  се произвежда от фина мериносова вълна. В летните дрехи, изработени от такава материя, дори в летните горещини, човек се чувства комфортно. Работата е там, че облеклото от вълна е силно хигроскопично - способно е да абсорбира и задържа влагата. Вълненото облекло диша, така че тялото никога няма да бъде лепкаво и изпотено. В допълнение, вълната е в състояние да запази формата си перфектно.

80% вълна

100% вълна

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 19:39 от Lenny_Pld (With love)

# 792
  • някъде под слънцето...
Да вълната, не  е  само това, което  съм разбирала под вълна.
Имам  вълнени шалове, които са толкова фини, че чак са прозрачни.
Нося ги в  хладни летни вечери навън.

Ако някой преди 20 + години ми беше казал , че ще нося вълнен шал през  юли или,  август на климата в който живея сега(лятното слънце  напича нахално  до към 22.30)  щях да му кажа да се прегледа.
Макар, че вълнено боди за коментираната рокля ми идва в повече.
Може би защото тези, които имам са кашмир и не чак толкова фини.
Но определено не бих сложила вълнено боди при събите с повод.
Може би защото съм маниачка на тема бельо и то ми е голяма слабост.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 19:34 от sl

# 793
Лени, чантата дето показа не ми излиза от главата, сега се чудя и почти съм на клик от поръчването й. Става ли да се съчетае само с очилата, които предложи като аксесоар, смятам да я нося с бяла блуза и черно кожено яке.
https://loretta.bg/chanta-klach-01l5521leo

# 794
  • София
Лени, мерси, че го написа. Мързеше ме да обяснявам. Скъпите костюми, примерно, които обсъдихме, са от вълна почти винаги. Рокли от вълна има толкова фини, че... И т.н. Не си представяйте боцкащото елече от баба.

Sl, явно нещо не прочетох поста ти правилно и интерпретирах свежо като нещо по - завъртяно.

Рокля в цвета на очите винаги е добър избор. Ти май си споменавала, че си с тъмна коса, тогава едно светльо синьо ще седи супер.

Общи условия

Активация на акаунт