Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 11

• 75 296
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте приемам овабуст, ВЧИ може ли да включа и Витекс. Ако може Денис да ми кажа съвместими ли са и как е най добре да се приемат . От М до М ли

# 706
При бременност спират ли се B12 и вит.D преди изследване?
И ако да, колко дни преди изследването?

# 707
Denis, моля за съвет каква доза Мио-иноситол да приемам. Със СПКЯ съм и ИР. Правим инвитро опит. Ендокринолога ме посъветва да приемам  Мио-иноситол, но не указа доза. Различните производители дават различни максимални дози за таблетки от по 500 мг. Някой препоръчват макс. 2000 мг, а от прочетено в статий разбирам, че препоръчителен прием е 4000 мг.
Аз се сдобих с този продукт:
https://apteka.framar.bg/30109882/%D0%B7%D0%B5%D0%B8%D0%BD-%D1%8 … 83%D0%BB%D0%B8-60

# 708
Аз знам, че не се спират и като бях бременна изследвах без да ги спирам.

да

# 709
Denis, моля за съвет каква доза Мио-иноситол да приемам. Със СПКЯ съм и ИР. Правим инвитро опит. Ендокринолога ме посъветва да приемам  Мио-иноситол, но не указа доза. Различните производители дават различни максимални дози за таблетки от по 500 мг. Някой препоръчват макс. 2000 мг, а от прочетено в статий разбирам, че препоръчителен прием е 4000 мг.
https://apteka.framar.bg/30109882/%D0%B7%D0%B5%D0%B8%D0%BD-%D1%8 … 83%D0%BB%D0%B8-60
Привет, аз съм със същата диагноза. Дневния прием трябва да е 4 гр. Инозитол се приема на гладно с разстояние 1 час от кафе. Аз лично си навивам аларма сутрин да го изпия в 5:30 часа. Много добър ефект при мен - нямам ПМС, нямам болки в яйчниците, чувствам се много добре.

# 710
  • София
Здравейте приемам овабуст, ВЧИ може ли да включа и Витекс. Ако може Денис да ми кажа съвместими ли са и как е най добре да се приемат . От М до М ли
Здравей!
Какво е това ВЧИ?
За Овабууст и Витекс - да, могат да се приемат, не се пречат, различни неща са, допълват се.
Витекс е по-подходящ за доста НЯР и за възраст над 35-40 год. ( тогава би имал по-голям ефект за разлика от възраст 20-25... при които са подходящи други добавки... по-общо казано).
За приема - от М до М

Зависи от дефицита и от това, колко дълго време са приемани... най-общо, по-добре да се спрат макар и за кратко, 5-7-10 дни.
В12 трябва да се изследва заедно с ФК и Хомоцистеин ... защото, освен другите му ползи, В12 контролира Хомоцистеина, който носи риск при бременност.

Denis, моля за съвет каква доза Мио-иноситол да приемам. Със СПКЯ съм и ИР. Правим инвитро опит.
Скрит текст:
Ендокринолога ме посъветва да приемам  Мио-иноситол, но не указа доза. Различните производители дават различни максимални дози за таблетки от по 500 мг. Някой препоръчват макс. 2000 мг, а от прочетено в статий разбирам, че препоръчителен прием е 4000 мг.
За Инозитол - дозата е 2х2000мг ( 2 грама) , 1 час преди или 2-3 час след хранене и кафе.
От този продукт, трябва да приемаш 2х4капс... и респ. той не е много изгоден
Потърси Инозитол на прах - много лесно се приема и ако е хубава марка, чист и т.н. има вкус на захарен памук Simple Smile
Ако си със СПКЯ и имаш по-високи нива на андрогените - по-добър вариант за теб е Мио+Д-Хиро Инозитол ... защото точно тази форма участва в (подпомага правилния) метаболизма на андрогените.
ПП.
До днес има добри промоции в Iherb - може да си поръчаш от там, на много по-изгодни цени... има тема, може да пишеш в нея ( ако имаш някакви въпроси)

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 07:36 от denis©

# 711
[/quote]
Зависи от дефицита и от това, колко дълго време са приемани... най-общо, по-добре да се спрат макар и за кратко, 5-7-10 дни.
В12 трябва да се изследва заедно с ФК и Хомоцистеин ... защото, освен другите му ползи, В12 контролира Хомоцистеина, който носи риск при бременност.

Хомоцистеина е изследван и е под долна граница. Иначе са приемани близо 3 месеца.

# 712
Viktoria Beneva, denis, благодаря за отговорите! Blush

# 713
Знаете ли дали Ферум на Смарт хит, може да се приема по 2 наведнъж? Изписан е 2х1, но приемам магнезий, B12, които трябва да са далеч от желязото, да си улесня живота така.

# 714
  • София
Тогава В12 може да го спреш и за по-дълго време... защото и без това той пада много бавно, докато се видят реалните нива ( > 45 дни)
Хомоцистеина е изследван и е под долна граница. Иначе са приемани близо 3 месеца.

# 715
Denis когато е обозначено на опаковката на дадена добавка, че се съдържа Coenzyme Q10 (microorganism) това убиквинон ли е?

# 716
Здравейте, какво мислите за този Б комплекс - Витафолат? https://apteka.framar.bg/30069064/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%84 … 83%D0%BB%D0%B8-30
Не знам дали имам мутации и затова го купих, но се замислих дали дозите не са големи, поне б12 като гледам...

# 717
5 микрограма не са много, аз имам таблетки с 10.
Аз имам друг въпрос. От месец и нещо пия метилирана фолиева к-на, но когато изследвах фолат във кръвна плазма, стойностите ми падат дори. Очаквах да се покачват.

Това нормално ли е или просто не усвоям тази метилирана форма?

# 718
  • София
Denis когато е обозначено на опаковката на дадена добавка, че се съдържа Coenzyme Q10 (microorganism) това убиквинон ли е?
Да, това е формата с ниска бионаличност ( най-много 50% от нея се усвоява... а може да са и 15-10% Simple Smile )

Здравейте, какво мислите за този Б комплекс - Витафолат?
Скрит текст:
https://apteka.framar.bg/30069064/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%84 … 83%D0%BB%D0%B8-30
Не знам дали имам мутации и затова го купих, но се замислих дали дозите не са големи, поне б12 като гледам...
Здравей!
Дозите са ниски - само ФК и В3 са добри дози.
Ако си с мутация, този продукт няма да е много от полза... защото, ти трябва по-висока доза В12 ( поне 500 мкг/µg) и В6... добре е да провериш серумните нива за по-сигурно. (ФК, В12, В6)

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 15:24 от denis©

# 719
Заради тази добавка се зачудих, но много ниската цена (сравнение с други) ме накара да се замисля, че вероятно не е убиквинол.

Общи условия

Активация на акаунт