Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 11

• 75 803
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
Причината за ранната овулация ли?

# 691
Не, тя и моята е ранна, предполагам заради високия фсх. Защо да я издърпаш напред?

# 692
Може ли някакъв съвет как да си забавя овулацията? Тоест сега тя е на 10-11 ден, а аз искам да я забавя с ден-два. Дали искам много?

Много благодаря.
НСПВС забавят овулацията.

# 693
При мен крем с див ям, който май съдържа прогестерон, имаше такъв ефект. Но наблюденията ми са само от един месец употреба - възможно е да е било съвпадение. Макар че четох за подобен ефект и че затова се препоръчва тези кремове да се ползват след овулация.

# 694
НСПВС и прогестеронови препарати по-скоро ще подтиснат изцяло овулацията.

# 695
Аз пия всяка вечер преди лягане Аспирин Протект + фолиева киселина през деня  и от скоро пия този чай

Ние също правим опити от 5 месеца,но все още нищо

Здравейте , какви витамини пиете за подготовка за бременост ?

# 696
Сега разбирам, че има връзка между ранната овулация и високият ФСХ.
Моята овулация предимно е около10-и 11-и ден. Този месец и следвах ФСХ и беше висок.

# 697
Не съм на 100% сигурна, това ми е логиката просто.

# 698
  • София
Момичета, прерових интернет! От къде да поръчам това ДХЕА? Навсякъде ми пише, че е изчерпано.

Здравей Вели,
Имам няколко опаковки DHEA от 25 мг, купувани от IHERB. Отдавна имах намерение да пиша в темата, че ги подарявам, но покрай детето все забравям.... За съжаление сега проверих и виждам, че на всичките срокът на годност изтича този месец. Ако все пак прецениш, че могат да ти свършат някаква работа, пиши ми.   

За този продукт става въпрос:
https://www.iherb.com/pr/nutricology-dhea-25-60-scored-tablets/23839

# 699
Права си за FSH и по-ранната овулация. Същата работа и при мен.
Не съм на 100% сигурна, това ми е логиката просто.

# 700
Момичета, темата с овулацията не е точно така. С началото на менструацията се отделя повече ФСХ, този хормон има отношение към зреенето на фоликулите преди овулация. В началото на менструацията е повишен, след това има лек спад и по време на овулация също има пик. Със зреенето на фоликулите в яйчника, от грануломатозните им клетки се отделя Е2(естрадиол) - затова колкото повече фоликули зреят, толкова по-висок е естрадиола, както и когато има задържан фоликул. Отделения естрадиол има потискащ ефект спрямо ФСХ и стимулиращ по отношение на ЛХ. С нарастването на Е2, следва и пик на ЛХ, при този пик на ЛХ всъщност се случва овулацията и фоликула се спуква, като освобождава яйцеклетка. Всички тестове за овулация засичат повишено количество ЛХ в урината. След спукването на фоликула, яйцеклетката попада във фалопиевата тръба, а на мястото на фоликула се образува жълто тяло или corpus luteum( ако има бременност е жълто тяло на бременността) То започва да секретира прогестерон, ако няма бременност неговата роля е да оформи маточна лигавица за следващия цикъл, т.е тъканта да се разрасне, ако има бременност ролята на прогестерона е да осигури нормално имплантиране и развитие на ембриона до формирането на плацента(3 месец) след това секреторната функция се пада на плацентата и жълтото тяло на бременността претърпява обратно развитие. Та ФСХ има отношение към подготовката на Я, точно преди овулация има спад в нивата му и по време на самата овулация има лек пик. Хормона отговорен за самата овулация е ЛХ, който има сравнително стабилни нива през цикъла с изключение на дните около овулация. Ако ФСХ е висок преди овулация е в следствие на хорм. дисбаланс, НЯР, пременопауза и др. Принципа е следния, ако е млада жена тя има много голямо количество преантрални фоликули в яйчника. Всеки месец под въздействието на ФСХ 7-8 може и повече започват развитие, всеки с различно темпо. Яйчника сам избира един, най-качествен и той става доминантен Ф, но докато се е случвало зреенето се е отделял и Е2. Ако са малко фоликулите Е2 е в по-ниска доза и хипофизата продуцира повече ФСХ за да осигури овулация. За ранна овулация се съди по повишени нива на Е2, по рано от 14ти ден от М най-често.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 22:17 от Viktoria Beneva 729594

# 701
Момичета, прерових интернет! От къде да поръчам това ДХЕА? Навсякъде ми пише, че е изчерпано.

veli86
Във всички магазини за хранителни добавки (фитнес) я има. Можеш да си поръчаш онлайн от БГ или от iHerb, както са те упътили момичетата. Аз лично я взех от магазина за хранителни добавки в Paradise center.
Важно е да видиш колко грама DHEA трябва да приемаш, защото има различни разфасовки. Успех! Simple Smile

И още нещо, важно:
- Добре е преди да започнеш прием на ДХЕА да си изследваш нивото в твоя организъм, защото ако е високо има опасност да си навредиш, отколкото да си помогнеш.
- Също ако правиш стимулация за IVF не с всички препарати може да се приема DHEA. Например  притивопоказно е да се приема DHEA, докато се приема Летрозол/Фемара.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 14:39 от gaggi

# 702
  • Добрич
Здравейте! Мога ли да приемам заедно овабууст и прим ойл?

# 703
  • София
Здравей!
Могат ... то и без това този Овабуст е едно " мазало" - Инозитол + Мелатонин ( който трябва да се приема само вечер)+ CoQ10... но и плацебото често помага Simple Smile

# 704
  • Добрич
Благодаря!
[quote author=denis© link=topic=1429059.msg47003501#msg47003501 date=1695961612]
    Здравей!
    Могат ... то и без това този Овабуст е едно " мазало" - Инозитол + Мелатонин ( който трябва да се приема само вечер)+ CoQ10... но и плацебото често помага Simple Smile
    [/quote]

Общи условия

Активация на акаунт