Професионални серии за коса - тема 155

• 71 045
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
  • София
За мен това е мнооого пресолена супа. С подобен протокол би се справила коса като моята и като на Ванеса примерно. Т.е. третирана коса с нужди и то доста. На теб явно ти идва в повече.
 Не клепай масла по скалпа когато ползваш Luster lock като преуош. Маската е силна,а маслата се смесват с нея колкото и да пазиш да не попадат по дължините.
Принцеса, всичко останало ли ти се струва ОК, освен маслата? Ще пробвам без тях. До сега с никой друг продукт не са били проблем, но тук може и наистина е прекалено. Останалото струва ли ти се подходящо, заедно с терапията? Шампоаните и маските/балсамите?

Аз не разбирам защо и е терапия на здрава коса?

# 271
Къдрава коса се сресва мокра и повече не се докосва с ресало до следващото миене. Не е само шампоана вземете му на тиййна някаква пръскалка/кремообразен финиш е по-добре,но силно се съмнявам,че ще го ползва/.
благодаря, пръскалка кремообразна може и да ползва ако не слепва,а какво може да ми препоръчате

# 272
За мен това е мнооого пресолена супа. С подобен протокол би се справила коса като моята и като на Ванеса примерно. Т.е. третирана коса с нужди и то доста. На теб явно ти идва в повече.
 Не клепай масла по скалпа когато ползваш Luster lock като преуош. Маската е силна,а маслата се смесват с нея колкото и да пазиш да не попадат по дължините.
Принцеса, всичко останало ли ти се струва ОК, освен маслата? Ще пробвам без тях. До сега с никой друг продукт не са били проблем, но тук може и наистина е прекалено. Останалото струва ли ти се подходящо, заедно с терапията? Шампоаните и маските/балсамите?

Аз не разбирам защо и е терапия на здрава коса?
Ооо, не е здрава в никакъв случай. Много тежко преживя един балеаж и въпреки че почти го изрязахме вече, още си страда. Освен това е боядисване ежемесечно и изправяна с най- високата степен на сешоара поне 2 пъти седмично.

# 273
  • Варна
И въпреки това недей да спиш с маската. Ако искаш да правиш преуош нанеси,постой половин час и измий.
 Преуошите със силни продукти не са за всяка коса. Маската е по-скоро дълбоко пдхранваща нищо,че е от протеиновата серия на Джойко. И след това измий само с Алтерна и сложи две помпи от маската на Меди-толкова. Когато един протокол ти е тежък съкращаваш продукти и времето за клечане -така правя аз.

# 274
И въпреки това недей да спиш с маската. Ако искаш да правиш преуош нанеси,постой половин час и измий.
 Преуошите със силни продукти не са за всяка коса. Маската е по-скоро дълбоко пдхранваща нищо,че е от протеиновата серия на Джойко. И след това измий само с Алтерна и сложи две помпи от маската на Меди-толкова. Когато един протокол ти е тежък съкращаваш продукти и времето за клечане -така правя аз.
Много ти благодаря, Принцеса!
А маската на Меди по скалпа и дължините ли да сложа после?

# 275
Ще се намеся и аз.
Olia,аз бих изключила всички останали продукти когато ползвам маската,най-вече маската на Меди. Ако скалпът ти не е мега сух,изключи и маслата.
Маската е от сорта на Терапист на Керастаз и не търпи твърде много излишни добавки.
Нанасяй наистина само от средата на дължините до върховете.

# 276
  • Пловдив
Olia, и на мен ми се струва, че слагаш твърде много продукти. Този плескоч ще утежни и моята дебела и гъста коса. Аз не бих сложила заедно с маската на Меди и балсама на Редкен.

# 277
Благодаря ви много момичета! Маската на Меди я слагам само на скалпа с абсолютно всичко, което имам за дължини и скалпа ми се чувства супер с нея- много освежен някак🤷♀ Но с тази терапия може и да не е добра идея да се комбинира.
Ванеса, много ти благодаря за съвета! Какво мислиш, че трябва да използвам като шампоан и балсам, ако я слагам като преуош? На мен Терапист никак не ми утежнява косата. Харесвам маската, без да е кой знае какво за мен. Виж Архитект го обожавам!

# 278
  • Варна
Ако сложиш масла по скалпа после не слагаш маската на Меди. Едно третиране стига.Ако правиш преуош с Джойко миеш с архитект да речем и плесваш лек балсам само на крайчетата даже може и без него. Запечатваш с нектара и толкова.

# 279
Момичета, моля за съвет. Косата ми винаги е била гъста и лъскава. Сега цъфти и е суха. Използвам доста продукти, като не ги смвсвам и наслагвам, но ефектът е нулев.

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 16:31 от неви86

# 280
  • Варна
Сподели какво ползваш? Така на прима виста еластисайзър с добавени масла за два часа,за да омекоти и подхрани и после миене с балансирана серия да речем за боядисана коса. Много е хубава Huile d'Étolle  на медавита примерно/тя ми идва на ум защото в момента ползвам предимно тях/

# 281
Olia,маската като преуош могат да понесат коси,които са доста третирани.Не виждам смисъл да хабиш продукта,по-скоро си я ползвай като нормална маска.Освен това,тя не е типично протеинова,Джойко няма такива шампоани и маски.Приеми я като баланс с масла,което си е доста тежка комбинация.
Когато работиш за дължините,мий с шампоани,които не утежняват скалпа,а наблегни на дължините.Примерно,миеш с Биокленц и нанасяш маската на Джойко,без преуоши,допълнителни измивания с друг шампоан и последващи балсами.Както казах,маската е достатъчно богата и всички добавки биха развалили картинката.

неви дължините ти са сухи,не цялата коса.По-скоро, имало е някакво изсветляване и там си изпуснала нещата.Щом косата ти цъфти,най-вероятно и липсва протеин

# 282
Благодаря, момичета за отговорите. Странно, но не съм я изветлявала. Преди една година бях с червена коса за около 6 месеца, но отново не съм я изветлявала. Сега слагам боя на около месец и половина - два, обикновено при фризьор. Използвам някакъв професионален шампоан от Нотино - Bonacure scalp genesis, почти винаги Ми аманте - розовата серия, балсам Bumble and Bumble, кератинов реконструктор. Ако не слагам Ми аманте, преди да изсуша, слагам кристали. Обикновено не ги смесвам всички. Шампион, балсам и нещо за термозащита.

# 283
Принцеса, би ли споделила мнение за продуктите на Medavita, които ползваш? Аз първо се сдобих с маската на серията, която споменаваш.... уникален продукт, прави косата като гланцирана в добрия смисъл на думата, жива, гладка, с обем. Странното е, че когато я нанесох, косата ми все едно я "изпи", нямах типичното усещане на маска върху мокра коса.
Другата маска, която пробвах е тази, скъпата, Продиджи. Е, наистина съм меко казано очарована. Всеки следващ ден след нея косата ми ставаше още по - хубава,плътна,напоена,меко - жилава, без абсолютно никакъв фриз. Имам такива усещане, че косата ми се възстановила отвътре, а не обвита отвън с нещо силиконо подобно. И последното, което съм пробвала, вече като комплект - шампоан и маска е кератиновата серия, след еластисайзър. Отново съм много доволна. Може би, косата ми е една идея по - жилава.
Косата ми е суха, поизтормозена, склонна към фруз.
Не знам дали има значение, но заедно с Medavita, ползвам и нов финиш -масло - елексира със скъпоценни камъни на Miriam Quevedo, който също е нещо наистина много добро за моята перушина.

# 284
Аз кристали преди сушене не бих слагала, а след.
Защото ми се струва, че най-много си увредих косата след като последвах примера на една фризьорка да си слагам кристали или олио за коса преди да си третирам термично косата. Струва ми се, че направо я изпържих. Но пък имам познати с много хубави коси, които постоянно ги изправят и точно преди изправянето си слагат масла и серуми.
Ако ползваш преса за коса, нищо чудно от нея така да ти е изсветляло червеното.

Общи условия

Активация на акаунт