Августинчета 2🌸2🌸 тема 15

• 21 972
  • 721
  •   1
Отговори
# 180
Антонио приключи със зъбите.
И последният кътник проби.
Съответно тези дни е невъзможен, спи неспокойно, глези се за всичко, но се надявам до седмица две всичко да е отминало.

# 181
  • Пловдив
Не знам за регресия вече на тази възраст. Те са бая големи, почти на две. Но и при нас има мрънкане и шаване, аз предполагам, че избива някакъв зъб.
Завиждам благородно, че някои дечица са приключили с никненето. 😃 при нашата имат да избиват 4 кучешки и 4 кътника 😩😩😩

# 182
Честит Рожеден Ден , Хариста - много здраве и успехи във всяко начинания Simple Smile

Момичета, теЗи от вас,които успешно са махнали Бибата, бихте ли споделили дали приспиването се удължи и има ли нещо “поносимо” , с което заменихте биберона, за да се успокпяват по-лесно мъниците?
От миналата сряда сме без биба, като снощи за 1ви път спа много добре, обаче като няма какво да и запуши устата ми приказва по 30-40 мин, дори не и отговарям, защото всяка моя дума се повтаря по 700 пъти Simple Smile

Първите 5 дни е всякакво после влизат в стария режим. Още повече, че времето е хубаво и като се уморят заспиват по бързо.
Е моята поне снощи в 8.30 заспа на стола за хранене. А миналия ден в 1.10 пак там. Дори слагах памперс а тя спеше. Чудя се да взема непромокаем протектор за матрак, защото и от сън става суха. Пък със зъбите сме до никъде още са си 12 ....направо ми е мъка като вземат да излизат пак по два какъв ад ще е...

# 183
Не знам как децата ви заспиват на столчета за хранене. Моя близка приятелка сподели същото за нейното дете (на същата възраст). При Ния това няма шанс да се случи, дори да не е спала цял ден.

# 184
Не е честа практика, но като че се уморява доста откакто се стопли и потичва повече. Но и като цяло нямаме проблем със заспиването. Не повече от 10 минути и трябват. Доста се променя като цяло. Искавсе повече да се храни сама и сглобява цели изречения. Особено като иска нещо с по 4. 5 думи обяснява.

# 185
При нас също рядко заспива някъде си, колкото и да е изморена. Изречения и тя прави прости, стига да я разбере някой хахахаха
От около два месеца пелените, които купувам изчезнаха като номер от "моите " магазинчета.  Купих на ДМ ...тя се обрина и почнах да намира  от абсорбатора по кожата ѝ, с лидълските същата работа, поне е се зачервява от тях. Май ще я почвам сериозно с гърнето. Любимата закуска на Бухта също вече 5 месец няма налична.

# 186
И аз се изумявам колко много знаят децата на тяхната възраст.
Хич не ми се започва с гърнето. Тя не дава сигнали за гърне..Те какви бяха? Sweat Smile
Казва п когато пишка, понякога. Знае къде е гърнето, може да сяда на него. Да си сваля панталоните, не и памперса. Нощем си пишка в памперса.
Знам обаче, че е хубаво да започна скоро.

# 187
Хариста, честит рожден ден с голямо закъснение, ама все пак😄 Да сте здрави цялото семейство и щастливи.
Боби прави и той изречения с по 3 думи, но не чак толков сложни. Като цяло не казва супер много думи, повтаря си едни и същи, обаче не му млъква устата. Особено думата кола я изрича сигурно 10 пъти в минута😄
При нас гърнето е хванало паяжини, слагам го на седалка на тоалетната. Много искам да го махаме този памперс и мисля сериозно да почна да го уча скоро, но все отлагам. Какви гащички сте взели за момчета - слипове или боксерки?
А някой ползвал ли е такива сандали, много се чудя за тях.
Скрит текст:

# 188
Минт, винаги съм се шегувала,че поздрави, подаръци и изненади приемам и със закъснение , стига да са от сърце Wink

Днес се сетих за един магазин в съседен квартал ,от където купувах пелени преди, но отдавна не бях ходила там. Днес се засилих и изненада...магазинът не работи хахахах Голяма сага с тези пелени.

Днес Бухта ме разби, от сутринта не спира да казва нови думи.

И много докачлива и дива тази вечер Sad

# 189
Антонио повтаря като папагал.
Но кола, баги (багер) и бой (което са бонбони) по около 120 пъти дневно ги казва.
Вече знае да казва кога му е горещо, какво е малко, много, още, кога му се спи, кога му се яде.
С по една дума, ама се разбираме Stuck Out Tongue Winking Eye

# 190
В нашата градина учат децата да казват някои неща със знаци. Не знам дали е езика на глухонемите, но е много полезно. Учат ги на думички като здравей, къща, още, стига и др.

# 191
Аз му купих боксерки от H&M, слагам му от време на време. Е много е смешен 😂😂 От синсей поръчах и едни слипове колкото да го видя как ще изглежда 🤣

# 192
И моето момиче много говори - прави изречения като " Мама сяда тук", "Тате кауа (кара) колата, баръм", "Някое бебе плаче", много отделни думи знае, включително казва всеки път като види бус, камионче, автовоз или багер.
Да ви кажа за мойта мъка с памперса - опитвах 2 дни, нищо не става-напикава си се, че даже и маратонките си мокри. В тази жега й свалям памперса, слагам гащички и я питам през 5 мин има ли пиш, но уви....
ММ няма нервите да я кани и пита, той смята, че ще си дойде времето (кога и как така само....?!) и не желае да прави напъни.
През нощта също й е пълен памперса, даже пропусна скоро. Като че ли още не е готова май.... или аз бързам Disappointed

# 193
  • Пазарджик
И моят Гришко вече от два месеца много думички научи. В началото всичко беше “ъ-ъ-ъ”, а сега прости изречения съставя. Обаче, ако някой му зададе въпрос независимо на каква тема, дежурният му отговор е “не”,  хаха.

Научи се да кара баланс колелото, добре че има още две момченца и пада голямо каране.
Мин събота водих баткото на куклен театър. Заведох и Григор да видя колко ще издържи, даже седнах нарочно близо до изхода,  ами той на 10мин захърка чак. Страхотно за нас. Толкова ми хареса, че искам пак хихи.
Относо памперса и ние сме до никъде. Но юни месец съм нахъсана да се справим. С баткото ни трябваха 5 дни, като аз на 4тия ден бях отчаяна и си казвах ‘ето явно не е готов’, обаче за моя радост на 5 ден вече ми казваше и изчакваше. Така че и вие не се предавайте, веднъж започнали, няма няма. Иначе те са хитри и ще се опитат да ни манипулират. Взела съм слипчета, защото боксерките помня че на баткото му бяха адски неудобни.

# 194
Племенникът е 10м.по-голям от Антонио. Едва наскоро поиска сам да пишка в гърне. Още е с памперс.
Нашият засега казва кога ще ака. Питам го дали иска на гърнето и да махнем памперса.  Засега не иска.
Убедила съм се, че всичко се случва много лесно, когато той сам го поиска.
От мен се искат само насоки и търпение.
Сигурно може и по друг начин, но аз съм си избрала този този. Не само за гърнето.

Общи условия

Активация на акаунт