Августинчета 2🌸2🌸 тема 15

• 21 650
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
Ния засега не прави панаири. Не иска много играчките на другите деца, а ако иска, пита дали може. Обаче много иска да бие бебетата. И първо ми казва: “оо, бебе”, за да го погали по крачето и после го шляпва. Майките не се ядосват, явно виждат, че съм бременна и повечето дори ми казват, че е заради второто бебе, което ще дойде. Аз обаче почервенявам от неудобство. Grinning

# 571
  • Пловдив
И нашето момиче пита МОЖЕ? 😂
Но знае и не докосва чужди играчки без да са и дадени , в същото време не си дава нейните. Мисля, че е добре ситуацията за момента Simple Smile

Тя умира от кеф да пипа бебета по крачетата и да ги гали. Но ние не очакваме второ, може и да има разлика заради това.

В крайна сметка и тя е болна, с гнойна ангина. Премина вече острата фаза, само трябва да довършим антибиотичния курс. Този път с таткото се разминахме, но миналия месец всички бяхме болни покрай нея.

# 572

10 август 2020
🐰Теа / 3250гр, 50см. / на мама kitty_
🦔Александър /3430гр, 50см. / на мама Madjarova92
С малко закъснение да са живи и здрави 🐰🦔

# 573
Ния се разболя един ден преди полета ни. Утре трябва да летим. Полета е 2 часа, плюс още толкова на летището. Чудя се дали да не го отложим. Има темперетура 38 градуса и иска само да си лежим. Някой пътувал ли е с болно бебе?

# 574
Бих пътувала само ако наистина е наложително. Свържи се с авиокомпанията и виж не може ли да ти отменят полета заради болест.

# 575
  • Пловдив
Ние се качихме до планината и нашата вдигна температура, като бяхме в Смолян това, бях писала и тук онзи ден.
Там бяхме до спешното, което беше плачевно и директно се прибрахме в нас.
Получихме адекватна лекарска грижа и лечение, но едва в Пловдив, където все пак и повече знаем къде да идем, а и има повече опции.
Беше страшно кисела, а и на вас няма да ви е приятно да сте зле и да ви разнасят по летища. В допълнение излезе при нас гнойна ангина и се наложи и антибиотик.
Има ли кой да я прегледа сега и да и изпише лечение преди полета ?

Ако да- вижте дали ще се подобри и така….
Но реално ако сте в чужбина само ще се чудите дали детето е Ок, къде да го заведете; ако се влоши и така…

# 576
Няма да пътуваме, защото все още си поддържа 38-38.5. Проблемът е, че сме в Швейцария и не откриваме лекарствата, които нашата педиатърка ни предписва. А не искам да я мъкна до спешното тук.

# 577
  • Пловдив
Аааааа вие сте в чужбина в момента, извинявам се, не разбрах, мислех, че сте в България.
В този случай може би е по- добре да се приберете по- бързо , за да ви прегледат и пуснат кръвни при нужда.
А и да си вземете лекарствата.
Другият вариант е там да търсите лекар, но нямам идея как стоят нещата , както казваш сигурно в спешното няма да ви върнат.

# 578
Ако ви е предписала хомеопатия спокойно можете да минете и без нея. Не съм детски лекар но ако е само температура, не бих давала нищо повече от парацетамол и Нурофен. Обикновено това са вирусни състояния и минават за 2-3 дена.

# 579
  • Пловдив
Зависи от детето. При нашата, ако е с температура всеки път излиза или отит, или гнойна ангина, или някаква уро инфекция. Без други симптоми е, винаги е само температура… 😩😳

# 580
Не е хомеопатия. Нурофен няма тук, но намерихме аналог. Аз имах само Парацетамол. Та сега редувам.
Мерси, момичета. Ще пътуваме чак вторник.

# 581
Зависи от детето. При нашата, ако е с температура всеки път излиза или отит, или гнойна ангина, или някаква уро инфекция. Без други симптоми е, винаги е само температура… 😩😳
Написала съм ясно ако е само висока температура.
Нурофен има на всякъде но с друго име.

# 582
Бързо оздравяване!

Онзи ден Бухта падна по лице и се проби устната със зъбки, чак от пред избиха, но пък много бързо заздравя, за сметка на това после два дни е карък, я да се спъне, подхлъзне, падне...поне без особени последици.

Чакам класиране за яслата края на месеца, от понеделник съм в отпуск...... Ама хич не ми се връща на работа. Освен ниското заплащане, натоварванията и много часове, толкова подтискащо е станало там......уж нищо не  се е променило. А може и това да е, че си е все същото. Въпреки че си обожавам работата.....ще ми е трудно да се върна, също толкова и да напуска ако се наложи.

Утре ще имаме малко парти с бабата, в понеделник ще си го отбележим РД с тортата и пак парти само ние 4ма.

В края на месеца пък имаме годишнина от сватбата, чакам ММ пак да заминава. И толкова много неизвестни да се отварят с евентуално негово отсъствие, ясла, връщане на работа...... но едно по едно Simple Smile Каквото -такова. Simple Smile

# 583
Честито на всички рожденици! Да са ви живи и здрави!
И именниците да сте живи и здрави!

Еllocin, бързо оздравяване.

С тези болести това лято в чудо се видяхме. Днес ми звъннаха за консултация. Страх ме е да не лепне пак нещо, заради един ръст и тегло.

# 584
Спокойно, едва ли ще хване  нещо от една консултация. Ако пък не искаш да ходиш можеш преспокойно да не отидеш.

Общи условия

Активация на акаунт