Августинчета 2🌸2🌸 тема 15

• 21 658
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
Ооо да, като порастне и почне да разбира задължително. Сега са малки( или поне моя) и нищо не разбира от такива празненства.

# 556
Ние вчера празнувахме.
Искаше на басей и бяхме на басейн.
Много хубаво беше, защото децата се къпаха, играха си на площадката, скачаха на батут, понеже на басейна и детска пощадка.
Хубаво беше за децата.

# 557
  • Пловдив
RRr, моля те за информация.
Тъкмо пристигнахме на смолянски езера и сега я меря малката с 37.5.
Има ли частен център в Смолян, където да я прегледат?

# 558
  • Пазарджик
RRr, моля те за информация.
Тъкмо пристигнахме на смолянски езера и сега я меря малката с 37.5.
Има ли частен център в Смолян, където да я прегледат?
Не се панирай. Възможно да е от пътуването. Надявам се бързо открието някой да ви прегледа. Хората там са отзивчиви. Дано нищо й няма на принцесата!!!

Честити рождници, мамита! Леле кога минаха цели 2 години? Здраве и сполуки на всички ви.
Ние празнувахме в тесен кръг на язовир Батак, че за децата това е голям кеф да се плацикат. Издуха си свещичките моят Григор, пя си песничката и бесня много. Даже забрави да спи следобеда хаха. Вечерта в 19 като заспа та до другата сутрин в 7:30.

# 559
Ето я и моята принцеска.  Семейно попяхме, пляскахме и вече знае, че е на 2 .
Върнах се на работа и ми е малко шуто докато се освестя, а тя хитрата лисица вечер реве искам си на нашата къща, че я приспивам при мама. Излизам в 5.30 за работа та е малко трудно. От септември сме на ясла и тогава ще взема отпуска да видим как ще се свикне.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 17:07 от Rrr3

# 560
Нас ни е треснал бебешкия пубертет и направо не се понася. Чуждите играчки са негови, а неговите на никой не ги дава! Като не стане на неговата и сяда на земята и почва да се търкаля. Види ли някое дете с кола от онези с акумулаторите и направо полудява.

# 561
ЧРД на всички рожденнци, да са здрави и щастливи!
Все така няма коса, доста рехави къдрици.
Тия дни е болна. Вчера беше с 40 градуса и цял ден спа, направо ми изкара акъла.
Днес няма температура, но кашля мъничко.
Купих й подаръци, метално шише за яслата, книга и някакъв пъзел ферма от Озон.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 10:24 от Mysadness123

# 562
И при нас е тоя пубертет. Както си играе, му хрумва да реве за нещо и се почва тръшкане, викане, кряскане и тн. По принцип той почти успява да общува с нас, казва какво иска, но от това не става по-лесно, защото иска някакви невъзможни за момента неща 😃 Ходи 3 дни на ясла и се разболя, решихме да му пуснем гърлен и носен секрет, защото за пръв път толкова бързо го хвана нов вирус, гърлото беше чисто, носа беше с всички екстри. Мисля да поседи вкъщи почти месец, дано укрепне малко.
Иначе за РД се спряхме на акумулаторна кола, бях много против, защото за мен са пари на вятъра, но много започна да проявява интерес към други колички и се надявам да седи мирен там, защото нито в количка, нито в колело вече седи и е мъка да се излиза с него.

# 563
За съжаление колкото и да му укрепваш имунитета, каквото има да минава ще го мине Simple Smile. По- добре да ги мине сега, отколкото като тръгне на училище.

# 564
  • Пазарджик
Същия проблем и при нас - чуждите неща са и негови, а ако някой друг посегне към неговото започва да мрънка... Днес пробвах като иска на някой играчка/колело/кола, той да носи свое, за да го даде и така да получи желаното. Сработи така, но ще видим как ще е занапред. Друг проблем на мода е, че преди можеше за малко да стои сам, а сега щом изчезна от погледа му и става страшно. Понякога изтрещтявам!
Имунитетът на 2 годишно и на 6-7 е съвсем различно. Ще ги хващат разбира се пак вирусите, но разликата е в продължителността на боледуване. Така че, ако можем да си ги гледаме ние е за предпочитане, жалко, че финансите не го позволяват.

# 565
Тези вируси така или иначе ще ги мине и си в голяма грешка за възрастта. Попитай учителките в детската градина как карат детските вируси. Никога през живота си не съм била толкова болна, колкото когато съм била прихванала нещо от малко дете. За разлика от нас те ги карат много по- лесно.
Опитах да нося играчки и да разменяме с други деца, но номера не минава. Човека иска всичко чуждо, но не иска да дава неговите. Аз пък ги давам скришно от него за да не се дразнят другите деца и майки.

# 566
Аз потвърждавам, че откакто е тръгнало това дете на ясла, с мъжа ми сме минали ВСЕКИ един негов ясленски вирус и от почти година сме с постоянна хрема. Преди това боледувах 1-2 пъти годишно и мислех, че съм с добър имунитет, но изглежда просто не съм се сблъсквала с вируси 😁 Иначе детето се оправя за седмица, ама ние сме си все сополиви. Макар че когато започна ясла му отнемаше около 2 седмици да се излекува напълно, сега минава доста по-бързо и леко.

# 567
  • Пазарджик
Знам от личен опит как се карат вируси лепнати от 30 лапета, понеже това ми е професия. Аз само че сравних 6-7 годишно с нашите мъници. За възрастните не е ставало на въпрос.

# 568
По тази логика можеш да го гледаш в къщи до 18 годишно за да не хване нищо Simple Smile.
И пак ти казвам хубаво е някои болести д минат и заминат когато им е времето.

# 569
Ние с Антонио четем книжката от поредицата Защо? Какво? Как? - Да сме заедно, да си помагаме, да се разбираме.
Взех му я, когато тръгна на ясла.
Знае, че трябва да пита "може ли", когато иска да вземе нещо, което не е негово.
Проблемът е, че веднага сам си отговаря "даааа, можеее" Joy
Знае, че когато другото детенце плаче, то той трябва да му върне играчката или да му даде неговата, за да не плаче детенцето.
Абе имаме някакви наченки на възпитание, надявам се с времето да се подобрят. Иначе постоянно е "искам-не искам" за всичко.
И Антонио е болен. И на мен ми писна, но какво да се прави...
Добре че бебето засега е кораво, та не лепва всичко от брат си.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 03:58 от Лайкa

Общи условия

Активация на акаунт