Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 663
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте, сега се ориентирам в темата. 😀 Да разбирам ли, че някои от състезанията са само със заявка от училището, за групи деца? 🌺

# 346
Здравейте, някое дете яви ли се на ферма по математика, беше на 02.10? Колко са били общо всички участници, горе-долу? Това може ли да се види някъде, по държави, например? Благодаря ви

# 347
Здравейте, някое дете яви ли се на ферма по математика, беше на 02.10? Колко са били общо всички участници, горе-долу? Това може ли да се види някъде, по държави, например? Благодаря ви

Аз моят успях да го запиша в последния момент. Мисля, че се яви заедно с още едно дете на място. Иначе нямам представа колко участника е имало, не видях никъде информация.
Тук има резултати:
https://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=novini&article=719

За математика без граници и аз сега търся. Единственото, което намерих до момента е:
- Работилничка за умения "Моливия" (вече няма места)
- Материка

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 11:28 от Lili_f

# 348
Да, моят е в резултатите, и се е класирал за окончателната олимпиада догодина. Питах колко са били децата, за да преценя какво е положението, защото на сайта до всяко име пише класиране, и всички изглежда са се класирали Wink

# 349
  • София
Да, моят е в резултатите, и се е класирал за окончателната олимпиада догодина. Питах колко са били децата, за да преценя какво е положението, защото на сайта до всяко име пише класиране, и всички изглежда са се класирали Wink
Почти всички деца се класират за финалите, но има огромно разлика от азиатско до азиатско състезание като трудност. По-скъпите състезания са комерсиални, т.е. там вероятността за медал е голяма. Състезанията с минимална или без такса са със сериозните задачи и там медал, да не говорим за шампионска купа, се печели доста трудно.

# 350
  • Където морето целува небето...
Ние имаме познато дете, което вече не знам колко медали има от такива състезания в които участват по 3-4 деца в група и всички реално са нарадени. Комерсиалност, но трупат портфолио, което кой знае и за къде им е притрябвало.

# 351
Благодаря ви за отговорите. Аз мисля, че изграждат самочувствие и трупат опит по явяване на състезания. И когато се явят на състезание, което им е от съществена важност, ще са по-уравновесени. На един от кандидт-студентските ми изпити имаше и припаднали, и ревящи, които отказаха да влязат в залите ... Така че, аз го броя за плюс. Не знам дали са били лесни или трудни задачите. вероятно са били със средно ниво на сложност, защото моят хубостник е като ниво там някъде. Например, на МБГ взема трето място, никога не е вземал първо място там.

# 352
  • Където морето целува небето...
Мое лично мнение, с което не ангажирам никой, но лично за мен за трупане на опит са Черноризец Храбър, Хитър Петър, СМТ и другите подобни състезания, провеждани в извънучилищна среда. Трудни задачи и голяма конкуреция, които дават по-точна представа за възможностите и това къде се намира детето сред другите.

# 353
Здравейте, опитвам се да открия предишни турнири на Черноризец Храбър, но до момента попадам само на отговорите. Някой дали ги има?

# 354
Аз му знам възможностите горе-долу какви са. Не се стремя да го направя шампион, а да му подобря самочувствието

# 355
  • Бургас
Също лично мнение, но самочувствие се повдига, когато си се представил добре на сериозни състезания. Има опасност, ако детето не се представи добре на по-тежко състезание, да загуби мотивация. Това го видях при дете на моя колежка - СБНУ, МБГ училищните кръгове - добро представяне, медали. Класира се за финала на МБГ и там успя да реши само първите 4 задачи. Сега се чуди как да го убеди да се яви на Черноризеца, а за Салабашев хич не и се мисли.

# 356
Споко, ще се справим някак. Може детето на твоята колежка да е стигнало възрастта, в която вече по-малко се интересува от математика, и повече от други науки, за чието усвояване е необходима математиката. И затова така. В един момент, от 6-ти 7-ми клас нагоре, рязко им спада интересът към математиката, и се засилва друг.

# 357
  • София
Задачите от Черноризец Храбър  излизат в Гугъл търсачката. Аз гледах в сайта math-bg.com

# 358
Здравейте. Някой има ли информация как се осъществява записването за турнира “Иван Салабашев”? Ще се проведе на 3 декември тази година. Писах на организаторите, но не ми отговарят. Благодаря.

# 359
Има много време до тогава. Към края на ноември при съответния организатор за града.

Общи условия

Активация на акаунт